Keskustelut Tekniikka kysymykset.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 211)
  • kysymykset.

    Miksei meillä ole enää harvennushakkuille keveämpiä pienempiä hakkuu ja ajokoneita.

    Miten voi metsäkoneyrittäjä vahingon siirtää vakuutusyhtiölleen jonka kanssa minulla ei ole mitään tekemistä.Vakuutusyhtiö viestii,että he korvaavat pihan lampeen upponneen metsä-ajokoneen aiheuttamsta vahingosta, minulle liikenne vahingon perusteella.Jolloin saivat perusteeksi kunnostuslaskelman ja siitä korvataan 10%.Siis paikassa jonne ei ollut tarvetta mennä eikä yleistä liikennettä omalla pihalla ole.Aikoi vain oikaista pihanpoikki.Lumen alta luullen,että pienellä pihalla olisi peltoa.Tosin laiturilla varustettuna.Mielestäni yrittäjän on hoidettava asia kanssani ja hakea omasta vahinkovakuutuksestaan mitä sieltä itselleen on saatavissa.Tai sopia kanssani miten tämä hoidettaisiin keskenämme.Ainut ehtoni oli vain,että lampi kunnostetaan heidän taholtaanVahingosta kohta 9kk.vetkuttelu jatkuu.

    Vakuutus-oikeuteen on turha lähteä tarpomaan.

  • Metsuri motokuski

    Metsäkone on rekisteröity ajoneuvo jossa on vakuutus. Metsäkoneessa on myös rekisterikilpi mutta usein se ei ole paikalla kun sillä ei tiellä voi ajaa telojen, valojen, ketjujen ja yms vuoksi. Metsäkoneessa on siten liikennevakuutus. Sen jälkeen kun vahinko menee vakuutusyhtiölle vahingonkorvauksen määrityksen hoitaa vakuutusyhtiö ja samoin korvaus maksetaan sen kautta. Jos et ole tyytyväinen korvaussummaan niin vakuutusoikeus on seuraava paikka valittaa.

    Tuohon ensimmäiseen kysymykseen löytyy vastaus siitä että kun hakkuutaksat ovat niin huonot niin määrällä korvataan huono yksikköhinta. Näillä hakkuutaksoilla ei ole paluuta pieniin koneisiin jos myyjä ei tule vastaan taksoissa.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Voisitko yrittää sanoa tuon jälkimmäisen kysymyksen sekavammin, se tuskin onnistuu, mutta jospa yrittäisit kuitenkin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Tolopainen

    Sehän on aivan sama minkäkokoisilla koneilla ensiharvennus tehdään. Isommalla koneella on pidempi ulottuvuus eikä 4m tienleveys vie kasvutilaa, kun  puuväli hakkuun jälkeen on yli 3,5m.  Pääasia  on että maa on jäässä   ja reilusti lunta niin ei tule juuristovaurioita.

    Rane2

    Tuo vakuutushomma menee juuri noin.Kaadoin kerran traktoriharvesterilla puun muuntajamökin päälle ja siihen piti uusia katto.Onneksi sähköosat ei särkyneet,pelkkä katon vaihto maksoi melkein neljä tonnia.Korvaus meni liikennevakuutuksesta ja vakuutusyhtiö ja Eltel sopivat homman keskenään.Minulle ei tullut minkäänlaista dokumenttia ja traktorin liikennevakuutuksessahan ei ole bonuksia mitä vähentää.

    r.ritva r.ritva

    Kiitoksia mielenkiinnosta.Huomasin ,että tekstini oli sekavan tuntuista.Vaikka itselle selviö näin pitkään turhaan venytetyssä asiassa.

    Vinkkasin myös koneyrittäjienliiton metsäkonepuolella pohtimaan tälläista”erikoisjutta”miten se voidaan hoitaa nopeasti ja tehokkaasti lähes heti kuntoon.

    Tämä on sitä kustannustehokkuutta.Suurilla koneilla ja painetuilla taksoilla.

    Jätkä

    Ritvalle. Metsäkoneessa pitää olla vakuutus, mutta jos siinä ei ole, vakuutuyhtiöt kimpassa korvaavat.

    Vakuutusoikeudesta ei riemu repeä, vaan poliisiasia ja raastupaan, josta päätös jne. Vakuutusyhtiö ei maksa vapaaehtoisesti mitään.

    r.ritva r.ritva

    Kiitos näin se menee.Tiukassa on muissakin vahingoissa vakuutusytiöiden kanssa.Esim.vesivahinko oli jo tarkastajan kanssa sellaista vääntöä,että näki sellaista jolle luvan oli antanut puhelimitse viedä pois.Eikä nähnyt. Näitä on tälläkin joukolla monia juttuja kerrottavana.Vasta uutisoitiin tyyytyväisyydestä yhtiöiden toimintaan.

    Miksi metsäkoneyhtiö ylipäätään minut sotki vakuutusyhtiöönsä.Heidänhän vastuu tässä on.Laitampa kuvapuolelle pienen kyselyn.

    Metsuri motokuski

    No sen takia se sotki kun vahinkovakuutus on koneeseen otettu. Olisihan sen voinut suoraankin maksaa sinulle ihan kuin liikennevahingoissakin mutta jos vahinko on niin suuri että se ylittää omavastuun eikä bonuksien menetystä ole niin silloin vakuutusyhtiö hoitaa vahingon kovauksen.  Sitä varten vakuutusyhtiöt ovat ja vakuutusmaksuja maksetaan että tarvittaessa ne myös korvaukset maksaa.

    r.ritva r.ritva

    Oli kuvan lähettämisessä vaikeutta likö tullut perille.

    Gla Gla

    Itse ajattelen niin, että vahingon aiheuttaja ja vahingon kärsijä sopivat asian keskenään. Vahingon kärsijällä ei ole mitään sopimusta kolmannen osapuolen eli vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiön kanssa. Toki on ok, jos vakuutusyhtiö osallistuu korvauksiin. Kuitenkin korvaussumma muodostuu vakuutusyhtiön ja vakuutuksen ottajan välisen sopimuksen perusteella. Jos vahingon kärsinyt katsoo, ettei vakuutus kata kaikkia vahinkoja, on mielestäni vahingon aiheuttajan velvollisuus korvata erotus.

     

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 211)