Keskustelut Tekniikka kysymykset.

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 211)
 • kysymykset.

  Miksei meillä ole enää harvennushakkuille keveämpiä pienempiä hakkuu ja ajokoneita.

  Miten voi metsäkoneyrittäjä vahingon siirtää vakuutusyhtiölleen jonka kanssa minulla ei ole mitään tekemistä.Vakuutusyhtiö viestii,että he korvaavat pihan lampeen upponneen metsä-ajokoneen aiheuttamsta vahingosta, minulle liikenne vahingon perusteella.Jolloin saivat perusteeksi kunnostuslaskelman ja siitä korvataan 10%.Siis paikassa jonne ei ollut tarvetta mennä eikä yleistä liikennettä omalla pihalla ole.Aikoi vain oikaista pihanpoikki.Lumen alta luullen,että pienellä pihalla olisi peltoa.Tosin laiturilla varustettuna.Mielestäni yrittäjän on hoidettava asia kanssani ja hakea omasta vahinkovakuutuksestaan mitä sieltä itselleen on saatavissa.Tai sopia kanssani miten tämä hoidettaisiin keskenämme.Ainut ehtoni oli vain,että lampi kunnostetaan heidän taholtaanVahingosta kohta 9kk.vetkuttelu jatkuu.

  Vakuutus-oikeuteen on turha lähteä tarpomaan.

 • Jätkä

  Lasse:”Tunnustan etten tiedä mitä liikennevakuutus korvaa esim. jokkiskilpailuissa.”

  -Jokkiskisoissa liikennevakuutus korvaa vakuutetun auton käytön aiheuttamat vahingot. Vakuutus on toki voimassa myös autoa koekäytettäessä (esim järven jäällä, pellolla tai sorakuopalla harjoiteltaessa).

  Ei voida olettaa, että esim yleisöllä pitää olla vakuutus sen varalta, että auto suistuu katsojien joukkoon. Auton aiheuttamat vahingot korvaa liikennevakuutus, ei suinkaan esim työnantajan vapaa-ajanvakuutus. Siis vahingon aiheuttaja on korvausvelvollinen – ja siksi hänellä pitää olla vakuutus.

  Tolopainen

  Jätkä on taas yksinkertaisten asioiden kimpussa. Minulla on ollut sellainen kelkkakin, jossa oli kilpi mutta ei vakuutusta.

  Kalle Kehveli

  Jokaisella vähänkään suuremmalla metsänomistajalla on sellaisia kelkkoja ja mönkijöitä, joissa ei ole vakuutusta. Miksi maksaa turhaan?

  Visakallo Visakallo

  Kiitos Lasselle tiedoista. Jos oikein tulkitsin, hevosten pitopaikka pitäisi nykyisin rekisteröidä, mutta itse hevosia ei tarvitse merkata tunnistetiedoilla. Siten hevosten sijainti taitaa todellisuudessa olla vain omistajan (ei aina hänenkään) tiedossa.

  ”Toistaiseksi tietoa hevoseläimen sijainnista pitopaikassa ylläpidetään toimijan omassa kirjanpidossa.”

  Näin ollen, jos sattuisi törmäämään autolla irrallaan olevaan hevoseen, eikä sen omistajaa löytyisi, (näinkin saattasi käydä) jäisi korvausasia auki.

  Puuki

  Vakuutusta ei kannata  maksaa ellei sitten tule korvaustarvetta tai sakoteta maantiellä liikuttaessa .  H-auton  peräkärrystäkin pitää maksaa vakuutusmaksua mutta jos vahinko tapahtuu, niin korvaustapauksessa se raha  meneekin vetoauton vakuutuksen kautta.

  Tolopainen

  Niin Visakallo voi pelätä kaikenlaisia asioita. Mutta silti sattuu todennäköisesti sellaista mitä ei osannut pelätä. Törmääminen hevoseen on yksi pienimmistä riskeistä, joita voi liikenteessä tapahtua.

  Jos traktorin peräkärry kolhii jotain, siinä ei vaadita vakuutusta, mutta traktorin vakuutus korvaa vahingot.

  Visakallo Visakallo

  Tarkoitin Tolopainen, että jos valita voi, niin kannattaa hevosen sijasta törmätä lehmään.

  Kalle Kehveli

  Entäs jos törmää ruokolahden leijonaan? Onko kunta korvausvelvollinen.

  Nimetön

  Vielä siitä Visakallon virtuaali hevosesta.

  ”Täytä Ruokaviraston sivulta eläinten merkitseminen ja rekisteröinti löytyvät lomakkeet ”Ilmoitus ja ohje eläintenpitotoiminnasta” sekä ”Ilmoitus ja ohje eläinten pitopaikasta” ja palauta ne oman kuntasi maaseutuelinkeinoviranomaiselle”

  Jo pitkään hevoset on sirutettu pakollisen tunnistamisen yhteydessä.

  Jätkä

  Mm kelkkojen vakuutuskilven väri luultavasti kertoo, onko vakuutus ajantasalla. Rikollisia tietenkin on aina liikenteessäkin, mutta naureskelu päättyy, kun käry käy.

  Ostin käytetyn auton yhdeltä Jepeltä. Hän tuli autolla asemalle, Teki luovutusilmoituksen puhelimella ja minä ajelin kotiin. Auto oli siirtynyt minulle, kun kotona katsoin Trafin sivua. Seuraavana päivänä tein sille vakuutuksen.

  Tuo yksi päivä ilman vakuutusta maksoi 60 € !

  Jos taksoitus on sama, menee Tolopaisen talo vasaran alle maksamattomien vakuutusmaksujen takia! – ja sakot päälle, ellei pyttytuomio kolahda vuosikausia jatkuneesta rikoksesta. Tietämättömyyteen on turha vedota, Tolopainen on jo paljastanut tietävänsä enemmän kuin tarpeeksi!

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 211)