Keskustelut Puukauppa Lääkkeitä puun liikkeelle saamiseen?.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 46)
  • Lääkkeitä puun liikkeelle saamiseen?.

    Merkitty: 

    uusia tehdashankkeita on vireillä ympäri Suomea. Mutta millä konstilla sais puun liikkumaan?.aktiiviset metsänomistajat ”vähemmistönä”varmaankin hoitavat metsässä ajallaan.mutta enemmistö vaan odottaa ja odottaa,mitä lieneekin. 

  • Tolopainen

    Vai pitäisi lisätä puun kasvatusta, kun ojitusalueiden puut uhkaavat jäädä kokonaan korjaamatta. Jos talvista tulee roudattomia kuten näyttää, meillä ei ole kalustoa, jolla puuta voisi korjata pehmeiltä mailta. Suuri osa ojittamisista on menossa hukkaan, kyse on kansantaloudelliseti suuresta ongelmasta, joka ei pahemmin kiinnosta ketään.

    -Risukkojenraivaaja- -Risukkojenraivaaja-

    Olen kans seurannut tätä puun liikkeelle saantia…. Ihan samaa mieltä kuin Gla mikä yhtiö ei saa tarpeeksi puuta ??? Mistä tulee tarve laskea puun hintaa jos suomessa puun menekki kasvaa uusien tehtaiden myötä ? Kyllä normaali markkina talous tekee tehtävänsä ostojen ja myyntien suhteen.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Rane sen sanoi:

    puupula loppuu heti kunhan puuta aletaan ostamaan edes nykyisillä hinnoilla. Jos jokainen arkipäivä on mahdollinen puukauppapäivä, joka puolella Suomea, teollisuus hukkuu puuhun.

    ymärrän kyllä sen jos pystykaupalla ei kaikki leimikot ole niin haluttuja, mutta kun kuitupuun hankintahinnat ovat olemassa firmoilla, mutta ostokielto on päällä, niin se on vain ja ainoastaan ylitarjontaa se.

     

    Terveisin Korpituvan Taneli

    Puuki

    Tuosta pehmeiden maiden korjuusta sen verran, että osalla urakoitsijoista on jo käytössä levennetyt kaivinkoneen telat koneissaan.  Niiden käyttö pakostakin lisääntyy, jos aiotaan yleensä korjuuta tehdä ”rospuuttokeleillä”.

    Ajourat levenee entisestään, mutta se on pienempi haitta kuin harvennusten jääminen kokonaan tekemättä.

     

    Gla Gla

    Puuntuotannon tehostamista ei pidä jättää tekemättä siksi, että vaikeasti korjattavilla leimikoilla on potentiaalia käyttämättä. Suojellaan mielummin kilpailukyvyttömät alat ja kasvatetaan paremmilla paikoilla enemmän. Pääasia on, että hyödynnetään se mahdollisuus, mikä meillä on. Mahdollisuuden käyttämättä jättäminen siksi, että epätaloudellisemmat kohteetkin saataisiin hyödynnettyä, on älytön ajatus. En minä ainakaan aio rajoittaa tuotantoa siksi, että naapurin pehmeiköllekin riittäisi ostajilla kiinnostusta. Päinvastoin, koitan saada leimikoista (suuri osa talvikohteita, vaikkei soita juurikaan ole) sellaisia, että ne kiinnostaa ostajaa enemmän kuin naapurin leimikot.

     

    petep

    Eiköhän nämä lukuisat  tulevat ”biolaitokset” syö pääosin kuitupuuta.Ja jollakin on ilmeisesti oletus että hinta nousee,,,

    pitkät neulaset pitkät neulaset

    Ahneus ja rahanhimo ovat aika hyviä kriteerejä puun myymiseen.

    Puun myyntitilin jättö ostajalle hyvällä tuotolla ja verojen maksaminen

    kun varat nostetaan. Sijoitettua pääomaa kohtaan mielellään lähes

    miinusmerkkistä pankkilainaa vakuutena samainen pöllitili.

    Suhde voisi olla esim. niin että 7000€ myyntitiliä vastaan saisi 93000€

    keskuspankilta sijoitus-salkkuun täytteeksi.

    Uskon vahvasti että kohta asuisimme tundralla jos hakkuita ei rajoitettaisi.

    jees h-valta

    Kuidun menekki alkaa varmasti parantua mutta kärsivällisyyttä vielä pikkaisen. Hinta ei niin kauan tietenkään nouse kun ylitarjontaa pukkaa mutta sen pitäisi muuttua kolmen-neljän vuoden sisään parempaan ja hinta alkaa jo pikkaisen nousta. Mitään nopeaa ja mullistavaa on turha varrota mutta jopa 3-4 euroa on mahdollista hyvin mottiin tulla. Tuo olisi tärkeää varsinkin ensiharvennusten lisääntymiseen. Niiden kympin motti kurssi ei ruoki kauppoja.

    harrastelija harrastelija

    Mitä painavampi kone, sitä leveämmät telat. Miksi 15 000 kiloa painavan  ajokoneen pitää tuoda 10 tonnin kuorma pehmeiköltä ? ja samaa uraa sitten ajetaan useita kertoja, koska uran leveysvaatimus nousee 5 metriin.

     

    Noilla pienillä kombikoneilla hakkuu pienessä metsässä on lähes yhtä nopeaa kuin isollakin. Kuormaa tulee muutama kuutio kerrallaan, mutta ne voi ajaa eri ajouria, jos on kovin pehmeää.

    Pinyapaine jollakin Logbearilla, Entracomilla, Malwalla, Terrillä… on paljon pienempi kuin raskailla isoilla koneilla. Kunhan puun tarve lisääntyy, roudattomat talvet lisääntyvät ja ojitusalueetkin alkavat kelvata, niin miksei yrittäjän kannata hankkia ohelle myös pienempiä harvesteri+ajokoneita?

    jees h-valta

    Harrastelijan linjoilla olen myös. Työkoneet työn mukaan on aina tähän asti olleet. Kyllä nuo pienet telakoneet kätevyydessään peittoavat raskaat runnojat. Jos on kunnon routatalvi voi sitten käyttää rajumpaakin kalustoa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 46)