Keskustelut Puukauppa Lääkkeitä puun liikkeelle saamiseen?.

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)
 • Lääkkeitä puun liikkeelle saamiseen?.

  Merkitty: 

  uusia tehdashankkeita on vireillä ympäri Suomea. Mutta millä konstilla sais puun liikkumaan?.aktiiviset metsänomistajat ”vähemmistönä”varmaankin hoitavat metsässä ajallaan.mutta enemmistö vaan odottaa ja odottaa,mitä lieneekin. 

 • Rane2

  Juuri näin.Nämä suuret ja kalliit koneet markkinoidaan sillä että ne pystyvät tekemään kaikenlaiset leimikot.

  Toki ne sitten seisoo roudattomana talvena kun ensin on aikansa ryvetty pohjia myöten.

  Ja tietenkään ensiharvennusten teko ei niillä kannata,varsinkaan yhdessä vuorossa.

  Näitä uusia telakoneita ei voi käyttää koska niillä ei voi tehdä kaikkia leimikoita.Lumikin saattaisi jäätyä teloihin jos sitä olisi.

  Hankintamiesten on turha tupata savotoille varsinkaan millään pikkuharvestereilla.Tosiammattilaiset tekee hommat nopeammin ja halvemmalla.

  Kunhan olosuhteet vain sopivat isoille koneille.

   

  harrastelija harrastelija

  Tuohon otsakkeeseen palatakseni aika hyvä lääke näyttää olevan puun liikkeelle saamiseksi, kun istuu ostomiehen kanssa kahvipöydän ääreen ja allekirjoittaa hakkuusopimuksen 🙂

  Puuki

  Jonkinlainen hinnan inflaatiokorjaus saisi tietysti puuta enemmän liikkeelle, jos siis olisi oikeasti tarve saada puuta enemmän kuin tällä hetkellä menee kaupaksi.

  Onhan se inflaatio, nykyajan hitaasta vaikutuksestaan huolimatta, ehtinyt n.20 vuoden aikanakin muuttaa rahan ostovoimaa n. 1/3-osan heikommaksi. Ja puun nimellinen ostohinta on laskenut, kun sen olisi pitänyt päinvastoin nousta.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Siihen sopimuksen allekirjoittamiseen tarvitaan myös ostajan suostumus. Suurin este tällä hetkellä lienee tämän suostumuksen puute.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Apli

  Euron parin nosto kuitupuun hintaan ja siitä maaseudun tulevaisuuteen sivun ilmoitus jossa ostajien numerot niin kohta on puuta ostettuna muutamaksi vuodeksi joka firmalla… Niukkuutta on järeistä kuusitukki leimikoista olen kuullut monelta suulta, muusta puusta ei ole pulaa!

  jees h-valta

  Tehdään ilmeisesti väärien ostajien kaas kaupan yritelmää. Siitä ei tule eres viritelmää. Eipä ole ostosta ollut ongelmia. Eikä jokavuotisesta myynnistäkään. Kauppa on se joka kannattaa ja luuserit rannalla ruikuttaa.

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)