Keskustelut Harrastukset Lähes päivittäin uusia biohankkeita….

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 37)
  • Lähes päivittäin uusia biohankkeita….

    Vaikutus metsätaloutemme kehitykseen?
    Itse oletan että alkaa mennä aika mukavaan suuntaan. Kotimaan lankkutavaran tarve ei ole enää ongelma koska saamme antaa tukit kohta samalla hintamössöllä (kuitu hiukan nousee ja tukki jatkaa laskuaan) ja kokorunkohinnoitteluahan jo suositellaankin nopeasti laajennettavaksi. Kaikki tähtää vain bioalttarille. Ostajaahan enenevissä määrin alkaa kiinnostaa vain massa ja sen jatkojalostus.
    Mänty vain pitäisi saada varjeltua hirviltä tehokkaaseen massan kasvuun. Laadun muuten niin väliä. Kuusikin siinä sivussa selluksi ja lehtisellu nielee kotimaan lehtipuuston. Tuontiakaan ei paljon tarvita. Sekin tosin hirvien armoilla myös.

  • hiliman

    50€/m (päätehakkuussa) kokorungolle hintaa, niin polttakoot vaikka laanissa.

    6 m3 6 m3

    Jessen puiseva päiväuni?

    Otetaampa esimerkiksi Kajaaniin rakenteilla oleva ST1:n biopolttoainetehdas.
    Raaka-aineena polttoaineitten valmistuksessa tullaan käyttämään samalla tontilla olevan sahan sahanpurut ja höyläyslastut.
    Biotalous ei tule lopettamaan sahausta Suomessa, mutta sahaustähteet voi mennä muuallekin kuin pelletöintiin, sellunkeittoon etc. !,,,

    jees h-valta

    Tuo vain on vielä näpertelyä 6 m3.
    Kun tuo kaikki biokapasiteetti pyörii maamme puuvaranto alkaa olla täyskäytöllä, jo lähes 2020 paikkeilla. Silloin taitaa tosiaan leimikot tehdä kauppansa mutta silti keskihintataso leimikolle ei juurikaan nouse. Tukki tottakai otetaan omanaan mutta eri mihin se kaikilta osin päätyy. Eihän tuo historiastakaan mikään outo juttu ole. Saattaa olla että katsotaan leimikko heti ostossa että mikä on suunta jalostukseen.

    Visakallo Visakallo

    Joskus vähän tuntuu siltä, että onko Jesse jo suurimmaksi osaksi myynyt tukkipuunsa, kun hän lähes joka käänteessä puhuu niin lämpimästi kuitupuun puolesta?
    Kun aivan rehellisesti ja suoraan puhutaan, nämä Suomen sellu-ivestoinnit tehdään nyt jättiläismäisellä riskillä.
    Mikään kun ei takaa sellun hyvää kysyntää ja hintaa tulevaisuudessa.
    Tämän on meille historia opettanut.
    Siten nämä uudet muulla tavalla puuta käyttävät investoinnit ovat erinomaisia riskin tasaajia ja tähtäävät enemmän tulevaisuuteen.
    Mitä taas mekaaniseen puunjalostukseen tulee, sitä tullaan meillä tekemään niin kauan kuin maapallolla on ihmisiä.
    Senkin on historia meille opettanut.
    Suomesta on viety jo 1700-luvulla sahatavaraa mm. Britaniaan, Hollantiin ja Saksaan ja näin tullaan tekemään jatkossakin.

    jees h-valta

    Jossain kohtaa puuntakunen väheksyi Venäjän roolia meitin kilpailevana. Nyt sinne Pöyry suunnittelee jättimäistä sellutehdasta.
    Ensin ne vie meiltä tapulitavaran viennin ja perästä sellun. Tai toisinpäin, tai molemmat yhtaikaa. Kiinaanhan he tähtäävät ilman muuta. Historia ei auta siinä mitään mutta aivan oikein tulkittu että meillä nämä uusinvestoinnit tehdään jättiriskillä.
    Mutta siinä ei auta vientilankku yhtään mitään. Venäjä nousee pakottavasta paineesta huolimatta Kiinan kera maailman mahtivaltioksi jälleen. Jopa alle kymmenen vuoden tulevaisuutta. Siellä ei tule puutavaran saannin vajetta.

    oksapuu

    Naantalin uusi lämpövoimalaitos on täällä meillä merkittävä uusi hanke, toista miljoonaa kiintoa haketta vuodessa.

    Mikähän tuon tilanne tällähetkellä on?

    jees h-valta

    Niin ja tosiaan tuo puuntakusen kommentti unohtui äsken eli ettäkö myynyt kaikki tukkimetsäni?
    Ei tällä vauhdilla kyllä vielä aivan lähelläkään vaikka etenkin kuusimetsien ”tappo” olisi etusijalla. Itseasiassa viimeksi juuri P-Satakunnan suunnalla harmittelin iteksein että kun tars tuota kuusialuettakin keritä joskus hiukan kiertämään. Se on kerran minun aikana harvennettu nk. lopulliseen kasvatusasentoonsa mutta kun ne kasvuvuodet tuppaa vilistämään niin vilkkaasti ettei perässä pysy.
    Pieni ala sieltä meni Tapanin myrskyssäkin ja se oli kyllä järeää kuusta. Täällä vain sortuu helposti itsekkin männiköiden hakkuisiin kun se on niin hanakkaa tuonne Merikarvialle. Mutta tämäkin myrsky pitää tarkistaa joten jos ny sitten kattois onko myytävätä. Männikköä oli taas kyllä jo leimikon fundeerauslistalla. Kaikkihan ne siellä alkaa samma ikkä olla kun kaikki metsäpalon jälkeistä eli 67v. ainakin Metsään.fi:n mukaan. Joten pitäishän siellä olla puuntakusen ajatuksia mukaillen hyvinkin myytävää.

    Visakallo Visakallo

    Jos siellä on vesitalous ja muut kasvutekijät kohdallaan ja metsää on hoidettu ja harvennettu normaalia järkeä käyttäen, pitäisi sieltä n. 400 mottia hehtaarilta löytyä, ja tukkiprosentiksi tulla 80-90%, ellei sitten puun myyjä varta vasten nyt halua tukkeja silputtavan kuiduksi.

    jees h-valta

    Kävinpä sitten kurkkaamassa Metsään.fi:n tietoa kyseisistä ja otanta parin kuvion osalta ei oikein tukenut puuntakusen ajatusta.
    Ensin vaikka tuo 0,5ha:a. Ikä 73v.( joka ehkä 5v.liikaa)
    630kpl kuusosia/ha. pituus vaatimataon 18m. läpim. vaatimaton myös 0,22m. 162m3/ha. 04:ksi sitä kovasti mainostivat.
    Sitten vaikka 1,2ha:a. ikä sama, hiukan vahvempaa eli 0,23m pituus 20m ja jopa 230m3/ha:lla. Siinä ne pyörii ja ei siinä paljon sen enempiä yleensä ole kuiduksi mennyt kuin tuosta yleensä menee. Aika normaalia kuitua on kasalla ollut. Männikössä oli luvut paljon parempaa seuraavilla kuvioilla mutta antaa ny välillä vähän kasvaakkin kun juuri muutama aika sitten harvennettiin lopulliseen myös. Siinä ilmoitettiin virheellisesti ikä kymmenen vuotta vanhemmaksi mutta ei varmaankaan pidä paikkaansa koska tosiaan metsäpalon jälkeistä se kaikki on. Senverran hiiltä on koko P-Satakunnan palstalta muokkauksissa löytynyt tasaisesti että koko alalla on palanut.

    jees h-valta

    Eikä voi syyttää minua koska olen omistanut vasta noin vajaa kymmenkunta vuotta eli joku muu hoitanut alkukasvut ja vesitalous kyllä kunnossa sen mitä lähellä järveä voi olla. Ojat ok. Uudistustapaa en tiedä, valitettavasti.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 37)