Keskustelut Metsänomistus Lainan korko

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 104)
 • Lainan korko

  Millä marginaalilla olette saanut viime aikoina lainaa metsätilan ostoon? Näyttäisi ettei paljoa alle parin prosentin enää saa ja pankkeja on keskenään turha kilpailuttaa kun pitäisi kaikki asiointi siirtää samalla.

 • jees h-valta

  Metsätilahan kelpaa huonosti lainan vakuudeksi ja jos et ole pankin asiakas ja omistakkin jotain on turha kyllä yleensäkkään lainaa yrittää hakea.

  anttik anttik

  Nyt tarjoavat n.3,5% +sivukulut.

  rööri roope

  2,5 % ja kulut nordea tarjos

  derHorst

  Noilla marginaaleilla voi jokainen miettiä metsätilan lainarahalla oston mielekkyyttä tällä hetkellä. Jos yleisesti ottaen metsän tuottona on pidetty neljää prosenttia Etelä-Suomessa ja pohjoisessa puolta tuosta, niin jo nyt markkinakorkojen ollessa nollilla alkaa koko tuotto mennä pankille, jos tila olisi täysin lainoitettu. Normaaleilla markkinakoroilla (kyllä nekin tulossa ovat) kohtuullinenkin velkamäärä vetää oman pääoman nollille.

  Puun hinta alkanee pikku hiljaa olla tämän syklin huipussa, joten nyt tarkkana metsätilakauppojen hinnoittelussa. Jos huippuhintaan onnistuu ostamaan, niin reaalisesti ei välttämättä saa koskaan omiaan pois, tuotosta puhumattakaan.

  Vertailun vuoksi sijoitusasuntoon samat rahoituslaitokset tarjoavat noin 0,5-0,8 marginaalia tietysti kohteesta riippuen. Toki riskit tuotosta ja hinnanalentumisista piilee siinäkin markkinassa. Mutta pankin marginaali kuvaa myös heidän näkemystään lainoittamansa kohteen riskistä, joten ei tuo metsä kaikkein vähäriskisimmältä pankkien silmissä tänä päivänä näytä.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kaksi vuotta sitten 1,5% ,nyt ei tietoa.Vieläkö lainaa kymmeneksi vuodeksi kertalyhennyksellä saanee nykyisin,vuosikymmenen alusta kyllä.Kun parivuotta  sitten oli  isompi tilakauppa,vain viideksi vuodeksi,vuosittaisella tasalyhennyksellä antoivat.Minusta turhan tiukka ja lyhyt takaisin maksuaika ,entinen systeemi sopi pitkäjänteiseen tilakoon kasvattamiseen paljon peremmin.Omistajajäsenpankki kyseessä tapauksessani.

  Jean S

  Tällä naamalla 2,75 %, POP ja vakuusarvo 60 % ostohinnasta. Ei välttämättä ole viimeinen tingattu hinta edes. Suosittelen kyseistä firmaa lämpimästi. Käytännössä en koko korkoa joudu maksamaan, koska harrastelen ylimääräisiä lyhennyksiä sen verran paljon koko ajan, mulla on yleensä lähinnä aina vaan viimeisin tila velaksi ostettuna.

  Nykyisellä korkotasolla ei tulisi ihan äkkiä mieleen pitää vaikka jotain 50000-100000 euroa vaan odottelemassa pankkitilillä, että jotain ostettavaa löytyisi.

  moto79

  Näköjään pitää sitten olla tyytyväinen jos pystyn neuvottelemaan alle kahden prosentin. Joka tapauksessa ei kannata vielä alkaa muita ”varmoja” sijoituskohteita realisoimaa jossa tuotto yli 5 %. Tilanne muuttuu sitten kun korot joskus nousee.

  Tolopainen

  Enpä ole huomannut, että tilillä olevat rahat aiheittaisivat mitään ongelmia tai A ja B osuuksissa olevat. Korottomista rahoista on ongelmaa vain sellaisille joilla niitä rahoja ei ole. Sitäpaitsi ei ne tilillä ole, kyllä pankit ne ovat lainanneet persaukisille rikastumista odottaville.

  pihkatappi pihkatappi

  Olen pitänyt omalla tilillä marginaalia, eli ns käteistä. Kannattaa kuitenkin ymmärtää pitää suunsa kiinni, jos joku puhuu tilipäivästä ja siihen liittyvästä kiimasta. Oma raha ja kiima kannattaa myös pitää erillään. No on sitä lainaa silti, vanha laina alle prosentin marginaalilla ja tilillä noin lainan verran rahaa. Tuo on siis luottolimiitti tai kulutusluotto ja rahoituskulut prosentin kantturoissa. No kyllä sitä tulee välillä hankittua (lähes vuosittain) metsätila tuolla limitillä ja sitten on tilillä vähempi. Jos otat joka vuosi uuden 20000 euron bullet lainan ja maksat vuoden päästä pois, todellinen korkoprosentti kuluineen on yli 5%. Jos maksat lainaa pitempään, todellinen korko tietysti maltillisempi, mutta ei uusilla lainoilla kuitenkaan alle prosentin marginaalilla. Voi myös ajatella että tuo laina on sijoitettuna metsäliiton osuuksissa, jolloin koko lainan voi todellakin unohtaa, niin korkeaksi ei korko heti nouse etteikö vanha asuntolaina kannattaisi sijoittaa 5-7% korolle.

  Tolopainen

  Pörssissä on tällä hetkellä useita osakkeita, joista saa osinkoja alle vuoden kuluessa lähes 10%, esim. Nordea ,kun kurssit ovat tullee roimasti alas, on tullut hyviä ostomahdollisuuksia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 104)