Keskustelut Metsänomistus Lainan korko

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 104)
 • Lainan korko

  Millä marginaalilla olette saanut viime aikoina lainaa metsätilan ostoon? Näyttäisi ettei paljoa alle parin prosentin enää saa ja pankkeja on keskenään turha kilpailuttaa kun pitäisi kaikki asiointi siirtää samalla.

 • oksapuu

  Niin…

  Metsärahastoihin en koske pitkällä tikullakaan. Osakkeita ostan vasta sitten kun pörssi kunnolla romahtaa…

  Rappala

  Lainat ovat kyllä nyt pitkään olleet suht halpoja, mutta korkojen noustessa saa taas laskea, että kannattaako lainaa ottaa ja millä ehdoilla. Pankkien vertailu toki kannattaa tehdä, vaikka aikaa ja vaivaahan siihen vähän kuluu. Itse pankin vaihto ei nyt loppupeleissä niin iso operaatio ole, että kannattaisi vuodesta toiseen maksaa ylihintoja.  Vakuudettomissa yrityslainoissa onkin jo hintaa yleensä sen verran, että niitä ei kannata metsätilan ostoon ottaa, esim https://www.vertaalaina.fi/yrityslainat.html. Osakkeissa on kyllä potentiaalia, jos on ylimääräistä rahaa tilillä makaamassa, että niitä voisi kyllä harkita metsän lisäksi.

   

  MJO

  Teillä on aika korkeita laina tarjouksia. Minulle lupasivat 0,9 marginaalilla 6kk euriboriin. Tila rahoitetaan puoleksi lainalla. Vakuudeksi toisen kiinteistön panttikirjat, ettei tarvitse hakea uusia ostokohteelle.

  anttik anttik

  Metsä kasvaa, oli tilanne pörssissä mikä tahansa. Hakkuutulothan voi pudota huomattavasti, jos metsäteollisuudella menee huonosti.

  anttik anttik

  Unohtu.. 🙂 Ei metsärahastoihin kannata sijoittaa, kulut on erittäin suuret.

  mettämiäs

  Nämä lainan marginaalit on todellakin mielenkiintoinen kysymys. Kukaan ei vielä ole ottanut esille sitä, että marginaaleja on aika ”monenlaisia”. Esim. osa viitekoroista ”ottaa huomioon” miinusmerkkiset viitekorot, osa ”aloittaa” nollasta. Eli näillä viitekoroilla puhutaan vähän eri asioista, mutta varsinkin tämä asia näyttää usein unohtuvan…

  MJO

  Minulla korko on 0,9% + euribor kk. Viitekoron ollessa negatiivinen. Se laskee kokonaiskoron alle marginaalin.

  Ei tämä unohtunut, vaan on itsestäänselvyys.

  mettämiäs

  Ei todellakaan toimi näin kaikissa lainoissa, eikä asia tullut keskusteluissa esille. Hyvä jos MJO:la on tuollainen laina; minulla ei olisi varaa maksaa tuollaista lainamarginaalia, mutta olenkin vähävarainen pienmetsänomistaja…

  tamperelainen tamperelainen

  Millaisia  korkoja pankit ovat tarjonneet metsätilan ostoissa viimeisen vuoden ajalta? Millaisilla arvostuksilla metsätila käy vakuudeksi? Mitä laina-aikaa ovat tarjonneet ja mitähän olisi  järkevä lyhennyspolitiikka?

  Olisi huomenna lainaneuvottelu pankin kanssa.Saisin tilan hinnan juuri maksettua,mutta kun pitää ellääkkin ja varainsiirtoverokin maksettava

  Berza

  Op todellinen vuosikorko 3,1.n luokkaa

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 104)