Keskustelut Metsänomistus Lainan korko

Esillä 4 vastausta, 101 - 104 (kaikkiaan 104)
 • Lainan korko

  Millä marginaalilla olette saanut viime aikoina lainaa metsätilan ostoon? Näyttäisi ettei paljoa alle parin prosentin enää saa ja pankkeja on keskenään turha kilpailuttaa kun pitäisi kaikki asiointi siirtää samalla.

 • Puu Hastelija

  Marraskuu 2021.

  Sikäli tuo mainittu syksyn 2020 1,6 marginaali, jossa negatiivinen korko pienentää (marginaalia?) kuulostaa aika erikoiselta. Mielestäni aikas pitkälti kaikki lainoittajat olivat jo tuolloin turvanneet selustansa negatiivisilta koroilta. Samoin kuin siirtyneet 3kk koroista 12kk korkoihin.

  Ja tosiaan,  lainojen marginaali on jatkanut kohdallamme laskua ja tarjousta on kysytty aina useammalta pankilta.

  aegolius

  Onpa erilainen tarjous. Kiinnostaisi kyllä mikä pankki menee metsälainassa noin alas, mutta ymmärrän, jos et halua kertoa. Tuo negatiivisen viitekoron kokonaiskorkoa alentava vaikutus on ainakin yhdellä isolla pankilla metsälainoissa käytäntö – toisin kuin samalla pankilla asuntolainoissa. Asuntolainoissa negatiivisten viitekorkojen aikana maksat marginaalin kokoista korkoa. Nämä tulivat asuntolainoihin jo aika kauan sitten varmaan kaikilla pankeilla. Neljä vuotta sitten oma asuntolaina oli vielä lähes nollakoroilla (negat 1 kk viitekorko alensi 0,65 % kokoista marginaalia), mutta sitten tuli pakkotilanne päivittää lainasopimus.

  Puu Hastelija

  Ehkä tätä sen verran voi valottaa,  että kokonaisuus varmaan vaikuttaa.  Vakuudet, aiemmat lainat, tulot, sijoitukset ja tieto muistakin tarjoajista.

  Nytkin oli molemmat pääasiallisista pankeista finaalissa, mutta kyllä tällä toisella oli selvästi kovempi nälkä. Ja se 3. kirittäjä tippui jo lähtösuoralla, sieltä alkoi tulla sen tason vaatimuksia lainojen siirroista ja asiakkuuden keskittämisestä,  että hyvin herkästi loppuu nykyinenkin vähä asiointi.

  aegolius

  Hyvältä kuulostaa. Oliko niin, että asiointi oli jo valmiiksi toisessa finalistissa?

  Olisiko asiointi täytynyt siirtää toiseen finalistiin?

Esillä 4 vastausta, 101 - 104 (kaikkiaan 104)