Keskustelut Puukauppa Lauri Vaara meinaa pistää puukaupat uuteen uskoon….

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)
 • Lauri Vaara meinaa pistää puukaupat uuteen uskoon….

  Eli kytkykauppa pystykauppana on hänen hampaissaan nyt sitten punnitaan onko se kilpailulain hengen mukaista.
  Vai lähdemmekö irrottamaan yhtiöt jotka ostavat ja yhtiöt jotka tekevät toisistaan?

 • jees h-valta

  Olen sitten hiukan enemmän varauksellinen kuin A.J.
  Syynä että tämä nykyinen järjestelmä antaa enemmän liikkumavaraa puun ostajalle myös hinnoitteluun. Huonokin leimikko saadaan tumpattua lähellä olevan kylkiäisinä sujuvasti toteutukseen. Kun taas asiakkaan nk. kilpailutus menee varmasti lähinnä naurettavaksi puhelinralliksi ja sähköpostien tulvimiseen koneurakoitsijalle. Voi vain kuvitella ovatko he kovin ihastuneita kun meitä on kuitenkin useampaan junaan kuin suomen rautateilläkään liikkuu. Tätä nykyistä helpompaa ja toimivampaa on vaikea rakentaa.
  Edes mhy-jälkijaoksi.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Juuri noin kuin jesse kuvasi. Tehottomuutta ei kaivata lisää metsäalalle. Ajattelinkin enemmän niin että mhy voisi järjestää samalla sekä leimikoiden puiden että niiden korjuun kilpailuttamiset. Esimerkiksi puumarkkinat.fi tarjoaa sopivan alustan kilpailutukselle. Mhy:n oma korjuupalvelu istuu vähän huonosti tähän kuvioon.

  Läpinäkyvyyttä kaivattaisiin lisää myös katkontaan. Katkontalistat pitäisi saada ilman eri pyyntöä mittaustodistuksen liitteenä.

  jees h-valta

  Pääasia josta olisi hyvä pitää kiinni olisi metsänomistajan oma valinnanvapaus miten kauppansa toteuttaa.
  Tällä kilpailutuskaahotuksella saadaan yleismminkin paljon tuhoa aikaan. Mm.rakennusalalla. Laadullahan ei ole väliä kunhan tarjoat vain edullisimmin. Joissain tarjouspyynnöissä jo nyt annetaan ymmärtää tuo aika selvästi. Varsinkin kunnallisissa esim. päiväkoti-yms. sellaisissa rakennuksissa. Ja olen kyllä sitä mieltä että tarvittaisiin ensin laatupisteytys ja sitten vasta hinta.

  kuusessa ollaan

  Katkonnan tarkkuuden merkitys jää tulevaisuudessa vain tukkiosalle. Ja taloteollisuus on suuri käyttäjä, joka taasen määrittää uudet mitat nykyisille jalkamittojen perinnöille.Hiokkeen teko kuusesta vähenee, eli määrämittaisen kuitupuun osuus pienee selkeästi, samalla myös tuoreusvaatimus lievenee…ja energiakattilaan menee kaikki mustuneetkin pöllit.

  Nyt eletään murrosta koko alan suuntautumisessa, toivottavasti vain politikot eivät tee lisää ääliömäisiä kotimaista raaka-ainetta hylkivää politiikkaa…

  Puun takaa

  Jotenkin noin se minunkin mielestäni taitaisi mennä, kuten kuusessa ollaan totesi.
  Poliitikoilla tuntuu vain olevan suorastaan ilmiömäinen taipumus tehdä isänmaalleen vahinkoa mahdollisimman paljon, ja vieläpä ylpeillä sillä.
  Siinä vain käy vihdoin niin, että pää tulee vetäjän käteen ja komento muuttuu täysin toiseksi.
  Tuskinpa siihen edes enää kovin pitkä aikaa meneekään.

  Kantona

  Jan Vapaavuori komppaisi varmasti tässä Kopraa ja sanoisi, että pistetään viiskyt euroa veroa vuodessa hehtaarille niin kutka lähtee.

  Tuossa kytkyjen purkamisessa ole varovaisesti Lauri Vaaran kannalla. Mitä toisiaan lähellä olevien tilojen puunhinnan koplaamiseen tulee niin kyllä se on mennyt tähän asti niin, että parempien leimikoiden hinnat ovat pudonneet jos samaan krossiin on pitänyt ottaa jonkun puunostajaan ”suhteissa” olevan rääseikkö.

  Myös teko- ja ajokonyrittäjien tilanne selkeytyisi luultavasti kun alalle pääsisi helpommin uusia yrittäjiä ja kilpailu vapautuisi heidän keskuudessaan. Vanhemmatkin vielä aivan kunnolliset koneet voisivat palata töihin.

  Omistan vain vähän metsää, josta reilusti yli puolet on nykyisenkin metsälain mukaan hakkuukypsää mutta yhä kasvavaa. Maa-, metsä- ja ”asutus”tiloja on eri puolilla Suomea. Silti en pitäisi kiirettä myymisellä, mukava on katsoa ensin mihin tämä johtaa.

  Ja vielä tuosta Vapaavuoren alkuvuoden Koprakompista. Elekee metsänomistajat unohtako, että Kokoomuksen Jan Vapaavuori on teille ajamassa ennen pitkää metsätilaveroa, jonka suuruuden Versowoodin Kopra määritteli 50 euroksi vuodessa hehtaaria kohti. Eli sahateollisuuden puolelta Kokoomuksen kautta tuli tuo esitys. Siinä pari metsänomistajan pahaa vihollista

  Hiluxmetsuri

  50 euroa vuodessa hehtaarilla tarkoittaa n 10-15% verokantaa vuotuisesta kasvusta. Eikä tartte edes myydä mitään niin pääsee maksamaan… 🙂

  Vertaillaanpa hieman. Kiinteistövero on luokkaa 0,5% kiinteistön verotusarvosta. Jos metsähehtaarin hinta olisi vaikka 3000 €, saataisiin veroksi 15€. Eihän tuo 50€ ole kuin kolminkertainen kiinteistöveroon nähden…

  Meleko kalliinpuoleista. Tästä seuraisi se, että metsämaasta tulisi ongelmajätettä niinkuin painavista ökyautoista. Hiilidioksidivero rankaisee niitä ankarasti.

  Ei kai tämä näin voi mennä?

  Korjatkaa toki jos jossain meni pieleen.

  Veroasteella on taipumus nousta lähelle sataa prosenttia. Se nousee niin kauan kuin vallassa on ”toisten” rahoilla pelaavia omaa etuaan ajavia ahneita.

  Puun takaa

  Kopra on löysillä puheillaan vain vaikeuttanut firmansa puunhankintaa,
  eikä ollut suinkaan edes ensimmäinen kerta.

  tamperelainen tamperelainen

  Kyllä L.V:n puheissa ideaa on.Ruotsissa tietääkseni käydään tienvarsikauppaa,miksi se ei onnistuisi Suomessa

  Gla Gla

  Kärkkäinen esitti Metsäradiossa näkemyksiään puukaupasta:

  http://areena.yle.fi/
  radio/1987846

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)