Keskustelut Metsänhoito Lehtikuusen karsinnasta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 81)
 • Lehtikuusen karsinnasta.

  Sanokkeepa työ viisaammat kun tuossa on tuommoista parikymppisiä lehtikuusikkoo niin mihin aikaan olisi paras karsia ja uskaltaako karsia myös eläviä oksia? Onko lahon ja värivian riski miten suuri? Lehtikuusikko on nyt noin 17m pitkää.

 • Tolopainen

  Suosittelen, että mielummin päivällä kuin yöllä.

  kiipiä

  Itse olen karsinut lehtikuusia kevättalvella maaliskuun loppuun saakka. Eli nyt voi jo aloittaa. Vaikka onkin ”lehtipuu” kuuluu mäntyjen sukuun. Koivut Jussin jälkeen heinäkuulla. Olen myös ottanut lekistä ohuita tuoreita oksia.

  oppipoika

  On tuota tullu kyllä pimeän aikanakin karsittua. Mutta tarkoitin vuodenaikaa karsintaan

  harrastelija harrastelija

  Jääkö oksista tappeja? Ainakin poikassa lehtipuun oksat olivat niin heikkoja, että joskus tuli puusta alas oksineen kaikkineen. Taitaa karsinta onnistua jollakin riu’ulla huitomalla.

  Tolopainen

  Nuo on helppo karsia , kun ensin kaataa ja laittaa kuitupinoon Sen jälkeen istuttaa tilalle jotain sellaista puuta, jolla on arvoa myös tukkina.

  kiipiä

  Koivulla kuivia oksia voi pudotella ”keppikarsinnalla” vaikkapa talvella, tuoreet heinäkuulla leikkaamalla – käytännössä visamiehet.

  Jätkä

  Lehtikuusen oksat ovat niin hauraita, että ne tulee alas kyllä kepilläkin. Ei tarvitse jättää tynkää yhtään, eikä elävien oksienkaan karsiminen haittaa yhtään. Nyt on hyvä aika aloittaa, mutta 17 metrin pituisina ne kyllä alkaa olla aika paksujakin, mikä on niinkuin tavoitteena?

  oppipoika

  Tavoitteita on kaksi maisemaan hoito ja puu laadun parannus. Ei ne puut ole kuin jotain 15cm paksuja.

  kiipiä

  Ei taida lehtikuusella muuta käyttöä olla kuin purjelaivojen rakentamiseen niin kuin 1800-luvulla venäjän tsaarit Kannaksen Raivolaan käskyttivät.

  oppipoika

  No kyllä siitä jos joku on rakentamassa taloa 50 vuoden päästä niin saa seiniin lehti kuusi paneelia. Terassi niistä pitäs tulla aika kestävä ja komea. Mutta kaupallisestihan lehtikuusen arvo on havusellun.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 81)