Keskustelut Metsänhoito Lehtikuusen karsinnasta.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 81)
 • Lehtikuusen karsinnasta.

  Sanokkeepa työ viisaammat kun tuossa on tuommoista parikymppisiä lehtikuusikkoo niin mihin aikaan olisi paras karsia ja uskaltaako karsia myös eläviä oksia? Onko lahon ja värivian riski miten suuri? Lehtikuusikko on nyt noin 17m pitkää.

 • Tolopainen

  Lehtikuusimetsä kannatta vakuuttaa hyvin ja hakata harvaksi ja toivoa, että tuuli sen kaataa, voi istuttaa vaikka haapaa tilalle, se on nopeakasvuisempaa ja yhtä arvokasta ja hiukan paremmin suomalaiseen maisemaan sopivaa.

  Jätkä

  Lehtikuusi on kuituna männyn hintaista ja hyvälaatuisena tukkina viilupuuna kallista ja kysyttyä, pitäisi vain olla oksatonta. Pystykarsinta on todella helppoa, oksat ovat hauraita kuin jääpuikot.

  Tolopainen

  Arvokkaita ne piti olla koivutukitkin, kun myyt, puolet menee kuiduksi ja keskihinnaksi tulee jotain neljäkymppiä, eli puolet vastaavan  kuusitukkierän hinnasta. Se on tämä metsätalous nykyisin sellaista, että kannattaa elää realimaailmassa.

  Jätkä

  Laho tukkikokoinen kuusi ei kelpaa hiomokuuseksi, vaan on Lahon kuusen hinnoissa alla koivukuidun, jopa alla haavan hintojen.

  Tolopainen

  Mitä se yksi laho kuusi tähän kuuluu. Koivun tukkisaanto on keikko ja kysyntä olematonta ja hinta huono. Tai koivutukille ei ole edes hintaa suuressa osassa maata, kuten ei ole tuolle lehtikuusellekaan. Sen istuttaminen on MHY:n tekemä munaus.

  rööri roope

  Otan huomenna kuvan Puhoksen lehtikuusikosta.Istutettu 1840:ntä luvulla.Joku päivä ilmaantuu palstan sivuille.

  Jätkä

  Me sahattiin yhteen veneeseen lehtikuusilankut. Taisi olla 8 , 5 metriset ja paksuus 50 mm, Leveyttä jotain 300 mm.

  Meni tilaustyöhön oikealle puuveneen tekijälle. leikkaa ensin lankun muotoon, sitten höylää sen hieman koveraksi, pasuttaa ja ruuvaa kaariin kiinni.

  En tiedä, missä vaiheessa vene on, mutta valmistuttaja sanoi, että ei ole kiire. Kieltämättä tuli upeaa lankkua, pelkkiä tyvitukkeja, latvaläpimitta oli 50 sentin kantturoissa, joten saatiin kaikki sydänpuusta tehtyä.

  Tolopainen

  Luultavasti on vielä sunnitteluvaiheessa, miten taivuttaa 50mm paksu ja 300mm leveä lankku. Siinä viisaampi antaa periksi.

  Jätkä

  Maailman sivu niitä on taivuteltu. Luuletko, että puulaivat on tehty luonnonvääristä lankuista?

  Ei taida Pasutus olla tuttu juttu? Maarianhaminassa kävin puulaivojen rakennus / korjauksen opetustelakalla. Siellä oli taivutettu jämerämpiäkin lankkuja opetus / harjoitustöinä.

  AMMATTIMIES AMMATTIMIES

  EN TIETÄN MIKSIN ON,TÄÄLÄNKIN PÄINKIN ISTUNTETU LEHTIN,KUUSIN METIÄ KUN.E1 TA1TA LYÖTÄ LE1PINLE,LEHTIN KUUSIN KASVANTUS EN USKON ETÄ.TEHTÄÄN TILIÄ LEHTIN KUUSILA KUINTENKIN,ONKIN E1 OLE VA1KIAA,KASVANTUS KUN.KÄY RAUTUS KOVUN HARVENTUS MALIT,E1 KASVA LEHTIN KUUSIKIN,PIMEYTESÄ ON PITÄÄ OLTA VALOJA SEKÄN,SOPIVAN VÄKEVÄ MAAN P0HIA NIIN.HYVIN LIHOO RUNKOT OLEN MINÄKIN,TAKAN VUSINA HARVENTANTUT YHTEN,LEHTIN KUUSIN METÄN MUISTAN VIELÄN KUN.OLI NUUKA ISÄNTÄ E1 ALKUKSI,OLISI ANTANTUT TEHTÄ KUNTON AJON,URIAKIN EN TIETÄN MILÄN VEHKEELÄ,OLISI AJANTUT KALIKAT P0IS E1,OLTUT HEVOINENKAAN TALOSA.LOPULTANKIN KUITENKIN TEHTIN KUNTON,AJON URAT SEKÄN AJENTIIN METÄ,RAKTORILAN KALIKAT POIS.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 81)