Keskustelut Metsänhoito Lehtipuu vallankumous

Esillä 2 vastausta, 41 - 42 (kaikkiaan 42)
 • Lehtipuu vallankumous

  Se tarvitaan ehdottomasti sillä tämä järjetön kuusettaminen näivettää suomen metsät lopullisesti jos se jatkuu.
  Mutta miten saada tietyt tahot tajuamaan tämä ennenkuin on liian myöhäistä,vai onko jo liian myöhäistä.

 • Gla Gla

  AC:n lainaus MT:stä: ”Kuusettuminen ei ole hyvä asia esimerkiksi metsätuhojen, kuten kirjanpainajan ehkäisyn kannalta.”

  Tuo on totta, mutta kokonaisuutena toistaiseksi pelkkää spekulointia. Suomessa mänty on laji, jonka määrä ja myös osuus puustosta on viime vuosikymmeninä kasvanut eniten. Kuusen, koivun ja muun lehtipuun määrä on kasvanut maltillisemmin, 90-luvun alusta viime vuosiin kuusen tilavuus on jopa supistunut. Aivan viimeisinä vuosina kuusi on kirinyt, mutta edelleen ollaan vuoden 1990 tasolla. Siis ajalla, jolloin kokonaispuusto oli n. 1850 milj. m3, kun se nyt on 2300 milj. m3.

  Kokonaan eri asia sitten on se, että lehtipuun määrän kasvua selittää ainakin osittain hoitamattomuus, mikä varmasti tuottaa omistajalle isomman tappion kuin kuusettumisen aiheuttama maaperän köyhtyminen. Toki aktiivisesti hoidetuissa metsissä saattaa kuusettumista tapahtua, mutta mikään kansallinen ongelma se ei ainakaan tähän saakka ole VMI:n tilastotietojen valossa ollut.

  jees h-valta

  Tuo on kyllä aivan niin kuin seppo kertoili että monipuoliset metsät, eri kuvioissa monenikäisiä on hyvä tae jatkuvuudelle ja tilien suht hyvälle tasaisuudelle. Kun näihin omissanikin aivan samalla tapaa oleviin kytketään vielä haavankasvatus saadaan joka vuodelle extratili joka antaa jokavuotiseen maukkaan lisäarvon. Kaksi hyvää tiliä on nääs tasan tuplat.

Esillä 2 vastausta, 41 - 42 (kaikkiaan 42)