Keskustelut Tekniikka Lisää kaivoksia Suomeen

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 37)
 • Lisää kaivoksia Suomeen

  Suomi on pinta-alaltaan suuri ja hyvin harvaan asuttu maa, jonka maaseutu on jo muuttunut tai muuttumassa käytännössä lähes asumattomaksi. Tämän takia kaikkien luonnonvarojen hyödyntäminen soveltuu maallemme erittäin hyvin. Kaivostoiminta on niistä yksi. Se on kansainvälisesti säilyvä ja kasvava ala, jota tullaan harjoittamaan niin kauan kuin maapallolla on ihmisiä. Kaivosalan tahallisen syyllistämisen ja uhkakuvien luomisen lopettaminen on uuden hallituksemme tärkeimpiä tehtäviä.

 • Lenkopetäjä

  Eipä oo montaa vuotta ku kaivosyhtiö teki naurettavan tarjouksen meijän mehtäpalasta.ei myyty.nyt konkassa ja veronmaksajien rahoilla maisemoidaan.pitäis olla riittävä vakuus esittää näillä ulkomaisilla kaivosyhtiöillä ennenkö lupia myönnetään.2 suljettua kaivosta 3km säteellä nii jonkulaista perspektiiviä on asiaan

  Metsänmies

  Valtion täytyy siis saada korvausta siitä, että ulkomaalaiset yhtiöt louhivat maassa. Ei maanomistajan, koska eivät omista malmivaroja. Maapohjasta kuuluu korvaus tietysti maanomistajalle.

  Visakallo Visakallo

  Kuinka monta ulkomaisen kaivosyhtiön jälkien siivousta on Suomen valtio tai kunnat joutuneet tähän mennessä tekemään?

  Lenkopetäjä

  Minä en tunne ku tämän yhen tapauksen ja seki on liikaa

  Metsänmies

  Siis mikä tämä yksi on?

  Lenkopetäjä

  Hitura

  Visakallo Visakallo

  2011 uudistetun kaivoslain mukaan maanomistajalle maksettava louhintakorvaus on 50 euroa/ ha / vuosi + 0,15% louhitun mineraalin arvosta. En tiedä, minkälaisiin rahoihin ja korvauksiin olette yleensä tottuneet, mutta minusta tuo on kyllä kohtalainen korvaus. Raha tulee ainakin helpommalla kuin puuntuotannossa.

  Lenkopetäjä

  Onko se raha tärkeintä tällä pallolla🤔voin tehä halukkaille esittelykierroksen kauniilla ja puhtaalla kaivos-alueella

  puunhalaaja

  Kittilässä taitaa nyt olla sellainen tilanne että entinen omistaja on työntänyt tyhjennettyihin tunneleihin kaikkea kaatopaikka roinaa jotka nykyinen kaivoksen omistaja ei aio siivota kun se ei ole heidän omistuksen aikaan syntynyt.

  Vai tarkoitatko Oriveden kultakaivosta?

  Lenkopetäjä

  Eiköhän Kittilän kaivos oo edelleen agnico eagle.olin sielä ensimmäisen rikastamon putkitushommissa 2009

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 37)