Keskustelut Tekniikka Lisää kaivoksia Suomeen

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 37)
 • Lisää kaivoksia Suomeen

  Suomi on pinta-alaltaan suuri ja hyvin harvaan asuttu maa, jonka maaseutu on jo muuttunut tai muuttumassa käytännössä lähes asumattomaksi. Tämän takia kaikkien luonnonvarojen hyödyntäminen soveltuu maallemme erittäin hyvin. Kaivostoiminta on niistä yksi. Se on kansainvälisesti säilyvä ja kasvava ala, jota tullaan harjoittamaan niin kauan kuin maapallolla on ihmisiä. Kaivosalan tahallisen syyllistämisen ja uhkakuvien luomisen lopettaminen on uuden hallituksemme tärkeimpiä tehtäviä.

 • MIISU4F MIISU4F

  Niinkö, että jos ihmisiä ei asu tarpeeksi/neliökilometri, niin maan, maan alaisen ja maanpäällisen saa ryöstää paljaaksi kaikesta, kunhan raha virtaa. Mitä painaa luontoarvot? Vesien puhtaus?

  Jos se ei ole ihmisten asuttava saako sen luonnon tuhota suurten voittojen takia ja jättää saastuttavat vaikutukset jälkipolville?

  Miten se ihmisten asuminen tai asumattomuus erämaissa vaikuttaa, millaista toimintaa siellä harjoitetaan.

  Ei sitä erämaatakaan enää valmisteta lisää ja puhtaasta vedestä tulee vielä pula, kun maailmanjärjestys muuttuu. Suomessakin. Kaikkea ei voi myydä.

  pölkkypää

  Yleensä olen ollut visakallon kanssa samoilla linjoilla mutta tässä asiassa suhtaudun kaivostoimintaan hyvin varauksellisesti koska vaikka kaataisimme viimeisenkin puun silti metsät kasvavat jossakin aikajänteessä takaisin täällä pohjoisella havumetsävyöhykkeellä,mutta samaa ei voi sanoa kaivosten avolouhoksista eikä mahdollisesti jopa säteilevistä sivukivikasoista.

  Lenkopetäjä

  Minulla ei oo mitään kaivostoimintaa vastaan jos yritykseltä vaadittaisiin vakuudet maisemointiin ynnämuihin jo ennen ympäristöluvan myöntämistä.tuohon paskakasaan on myönnetty ja 21miljoonaa veronmaksajien rahoja eikä taija riittää.

  Visakallo Visakallo

  Hyvin on tämä negatiivinen ajattelu kaivoksista pesiytynyt meihin suomalaisiin. Esim. Saksassa on samalla pinta-alalla yli 15 kertainen määrä asukkaita, mutta kaivoksia on monikymmenkertainen määrä kuin Suomessa. Ruskohiiltäkin kaivetaan aivan kaupunkien alueilla jopa hautausmaiden kupeesta.

  Lenkopetäjä

  Minua ei oo ikinä muuten tuo kaivos vituttanu.ainoastaan tämä että paskat jätetään yhteiskunnan siivottavaksi.onhan se tuonu leivän monelle esim.meidän perheelle

  pölkkypää

  Lenkopetäjä on asian ytimessä eli myös kaivostoiminnan tulisi jättää tähän yhteiskuntaan muutakin kuin pelkän paskakasan toiminnan loputtua.Metsänomistajina olemme tottuneet että meiltä lypsetään se viimeinenkin veroeuro mutta kaivokset veronmaksajina eivät taida olla ihan samassa sarjassa.

  Visakallo Visakallo

  Pitää toki muistaa, että Suomen metsät on jouduttu kunnostamaan veronmaksajien voimakkaalla panostuksella harsinhakkuiden jäljiltä. Metsälakien ansiosta metsät  pysyivätkin sen jälkeen kunnossa, kunnes koitti aika, jolloin mennään taas vähitellen kohti uutta veronmaksajien panostusta.

  mehtäukko

  Lenkopetäjällä erittäin realistinen omakohtainen kokemus näkemys sontakasojen merkityksestä ja siten valtion kykyyn vaihtaa käytetyt vaipat uusiin…

  Lenkopetäjä

  Tuosta kun kävelen pihanpoikki ja rajaojan yli hyppään niin oon kaivos-alueella.mielestäni minulla on riittävästi kokemusta mielipiteeseen ku oon 40vuotta vieressä asunu.

  pölkkypää

  Tässä pitää huomata se että metsiin suunnatulla voimakkaalla panostuksella on saatu huomattava määrä vientituloja sekä verottajakin on varmaan jäänyt positiiviselle puolelle.En vastusta kaivostoimintaa koska tarvitsemme kaivannaisia mutta se mitä se tällähetkellä jättää yhteiskuntaamme ei taida olla plus merkkinen etuliitteeeltään.Olen tutustunut myös Saksassa tuohon ruskohiilen kaivuuseen ja mielestäni se on hyvin totaalista toimintaa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 37)