Keskustelut Metsänhoito Lumitilanne!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)
 • Lumitilanne!

  Ei kai ole ihan viime vuosina ollut näin suuria eroja lumitilanteessa?

  Meillä täällä lännessä ollaan vielä nollan ja ”mitä sattuu” välillä, Itä- ja Pohjois-Suomessa laajasti yli puoli metriä.

  Mites luotettavana noita mittauksia yleensä pidätte? Meillä on nyt ollut todellisuudessa ja mittauksissa minimaalisesti lunta, eli mittaukset ovat olleet luotettavia.

  Tapanimyrskyn jälkeisenä talvena mittaukset näyttivät koko talven alle 20 cm. Minä mittasin 20 km mittauspisteestä, ojan yli kaatuneen rungon päältäkin 48 cm. Eli mittaukset olivat ainakin sinä talvena yhtä tyhjän kanssa. Vastaavia tilanteita on ollut muulloinkin, ei ehkä noin kärjistettyinä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Jätkä

  Jalkamiehen lienee lähes turha mennä kahlailemaan hankeen, ei sinne kannata silloin mennä, kun lunta on valtavasti, onhan sentään lumetontakin aikaa olemassa.

  Traktorihommat ovat eri juttu, ainakin etenemisen suhteen. Kyllä nelivetoinen menee, vaikka lunta olisi enemmänkin, kunhan laittaa kunnon neliselkäketjut kaikkiin pyöriin. Kasojen ottaminen hangen alta onkin sitten eri juttu, jos ne on tehty lumettomaan aikaan.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Nyt kun taas alkoi menneet talvet olevan niin ihanan lumisia, muistuttaisin talvesta 60-61. Lumimäärä ainakin täällä länsi-Suomessa hyvin saman kaltainen kuin tänä talvena, siis vähäinen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  sitolkka

  Kyllä Lapissa jo pian metrin hujakoilla liikutaan, samoin paikoin Kainuussa.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Aika vähän

  Tolopainen

  Vähäluminen talvi oli esim. -73, jolloin alokkaille ei jaettu suksia ollenkaan Oulun tykistössä. Seuravana vuonna tuli sitten edellisekin vuoden lumet. Kesä 73-oli  tavallista lämpimämpi. Eli ensikesästä tulee helteinen, jos vanhat merkit paikkansa pitää.

  Metsuri motokuski

  Meillä lumitilanne vaihtelee jopa 10 km:n säteellä. Itse asumme korkeahkolla alueella ja meillä sateet tulevat lumena kuin 10 km:n päässä vetenä tai räntänä. Itse olen pitänyt kirjaa lumen syvyydestä omalla pihalla saman aikaisesti ja tänä vuonna se on 35 cm. Viime vuonna 40 cm. Vuonna 2010 oli 70 cm ja jne. Paljon on vaihtelua mutta usein tulee huomattua että aika usein unohtuu edellisvuosien lukemat. Tätä vuotta on tullut pidettyä aika lumettomana vuotena mutta aika lähelä ollaan kuitenkin viime vuotista tasoa.

  oppipoika

  Ti älä on 80cm

  petep

  Lunta olisi tällä suunnalla varmaan 2 metriä jos ei olisi sulanut sen 7 kertaa kaikki pois.  Sanoisin että kelivaihtelut  on ollut ihan uskomattomat .

  Visakallo Visakallo

  Eilen oli taimikossa 10-15 cm lunta, tänään samassa paikassa iltapäivällä 0-5 cm. Vesisade ja lämpöasteet tekevät tehtävänsä. Peltoaukeat lähes lumettomia.

  kiipiä

  Lunta tiukemmissa kuusikoissa noin kymmenen senttiä, männiköissä ja aukiolla lähes neljäkymmentä. Työlästä kävellä pidempiä matkoja ilman lumikenkiä tai suksia täällä Ääneseudulla.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)