Keskustelut Tekniikka Luotettava ketterä moottorisaha n. 4 kg, hintalappu alle 500€ ?

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Luotettava ketterä moottorisaha n. 4 kg, hintalappu alle 500€ ?

  Haussa siis jotain ketterää ja kevyttä, jotain Stihlin MS 201 kaltaista sekalaisiin töihin. Metsää ei ole tarkoitus lähteä kaatamaan, korkeintaan joku yksittäinen ”oikea” puu mökiltä ehkä kerran vuoteen ja ehkä jotain ryteikön siistimistä. Rakennushommissa esim. lankkujen katkomista ja lovien tekoa, ei kuitenkaan mitään rankkoja hirsihommia.

  Saisi lähteä helposti käyntiin, olla luotettava, kätevä ja riittävän laadukas. Huolto/korjaus/osia  pitää olla tarvittaessa saatavilla.

  Tehoa ei tarvitse olla yhtään enempää kuin sen yhden puun kaataminen ja pätkiminen vuodessa edellyttää. Uskoakseni joku 2 hv riittänee.

  Tuleeko sopivia kandidaatteja mieleen tällaiseen käyttöön?

  Ostaisin muuten Stihlin 201, mutta on turhan arvokas näihin käyttöihin.

  Echo cs-362wes saattaisi olla yksi tarkoitukseen sopiva. Onko siitä kellään kokemuksia?

 • Marjametsä

  Echo 4310 neljä kiloa ja maksaa puutukkurilla 570€. Se pystynee vähän isompaankin puuhun. Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta lukemien perusteella painoluokkansa tehokkain.

  arto

  4310 näkyy kärkkäisellä olevan 469 ekua

  Tomperi

  Jos ostaa sähkösahan akulla ja generaattorin farmisäiliöön polttoainetta niin hyvin pelittää. Onko tosiaan niin että ei ole sataa kiloetriä lähempänä töpseliä, kyllä ne harvaan asutun seudun yksinäiset halvalla myy mitä akkusaha tarvii…. tai ostaa riittävästi akkuja ja aurinkokennoja suon laidan täyteen…?  toisaalta kunnon haritusrauta ja telineen viiloja sirnikan tai pistosahan terotukseen niin johan pelittää kustannustehokkaasti.

  Berza

  Taisi Arto erehtyä ?

  Olin kiireellä jo tilaamassa Echo 4310 Kärkkäiseltä, mutta yli 600 näyttää edelleen olevan.

  Jätkä

  Patterisahan lataaminen ei ole ongelma, jos palstalle ei ole liian pitkä kävelymatka autolta.

  Auton akusta riittää joka tapauksessa virtaa niin paljon, että siitä sahan patterin lataa muutaman kerran.

  Tomperi

  Jätkä,  just niin, tai sitten vara akku auton peräkontiin.  Voihan sen talvisaikaan vaikka pulkalla vetää ison akun mökille,,, kantaa? Latan moottorin viep, käynnistyy veivistä kammesta…

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)