Keskustelut Metsänhoito Lupa tien teolle oman maan läpi

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)
 • Lupa tien teolle oman maan läpi

  Merkitty: 

  Mitä pitää ottaa huomioon, jos naapuri mo ehdottaa tiepiston tekoa omalle palstalleen metsäpalstamme läpi? Isommalta tieltä on tieoikeus ko. palstalle meidän ja kolmannen maanomistajan rajaa pitkin, mutta puiden ajoa ajatellen olisi helpompi tehdä se toisesta paikasta kokonaan maamme läpi. Matka ei ole pitkä (alle 50 m), mutta tie kulkisi siis eri reittiä kuin mitä tieoikeus edellyttää. Kirjallinen sopimus totta kai, mutta mitä siihen korvauksista (maapohja, kaadettavat puut), käyttöoikeudesta, kunnossapidosta, meidän käyttöoikeudesta tähän tiehen? Tuleeko tilallemme rasite ja pitääkö se kirjata johonkin (kannattaisiko?). Samassa kohdassa on puiden varastopaikka maallamme, jota haluttaisiin varmaan myös käyttää hakkuiden yhteydessä, sen käyttökorvaus? Aivan uusi tilanne, tähän saakka on sujuvasti sovittu sukulaisten kesken nämä asiat jos palstat ovat olleet vierekkäin, ajeltu puita toisen palstan kautta jne., mutta nyt on kyseessä ns. vieras taho.

 • poku

  <p>Kiitos kommenteista, tulossa on epävirallinen ”katselmus” tien paikkaan liittyen, siinä yhteydessä on tilaisuus käydä läpi nuo olennaiset asiat. Selkeä kirjallinen sopimushan tästä näemmä kannattaa joka tapauksessa tehdä. </p>

  petep

  Meillä kävi nin että tuli kirje maanmittauslaitokselta että nyt käsitellään kulkuyhteyden rakentamista . Oikein on asiasta kokous tulossa ja päivämäärä on   tiedossa .

  Eli nyt on keksitty että meidän maiden läpi noin 150 metriä pitkä kulkuyhteys on suunnitelmissa .  Mennäänkö kokoukseen kuuntelemaan että ahaa OK tehkää vaan mutta emme osallistu kustannuksiin mitenkään ?  Vai kaivetaanko tässä nyt sellainen näkökulma esiin että tekin hyödytte tiestä ja maksatte osan kustannuksista mukisematta ?

  Eikä ollut kyllä mitään ennakkotietoja että olisi tulossa moinen viritelmä …. .

  Visakallo Visakallo

  Eikös siinä kirjeessä ole yhteystieto, josta voi asiaa tiedustella ja saada jopa jotain ohjeitakin.

  petep

  Tuskin se mikään mielenterveysliiton kokouskutsu oli jos sitä kuvittelet.

  Visakallo Visakallo

  No, en todellakaan kuvitellut. Etkö petep siis aio ottaa selvää asioista ennen kokousta?

  petep

  En meinaa sotkeentua asiaan mitenkään kun siellä on tahoja edustamassa joiden kanssa  ollaan eri mieltä kaikesta .  Sielläpähän rakentakoot tien vaikka Roomaan ei ole minulta pois . Ajattelin vaan ihan periaatetasolla miten tuollainen asia edes teoriassa menee että onko ilmoitusasia että hei me tehdäään tie sinun maille tuossa olisi   lasku ole hyvä .

  Visakallo Visakallo

  No tuolla asenteella petep juuri teetkin itsestäsi maksumiehen! Kyllä tuommoisissa asioissa on aina neuvotteluvaraa. Eihän me missään Putinin Venäjällä (ainakaan vielä) sentään olla!  Jos et todellakaan itse halua pitää puoliasi, niin ei sitä kukaan muukaan siellä puolestasi tee.

  mettämiäs

  Miten se menikään; missä järki loppuu, siinä periaate alkaa…

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos Pete ei itse hyödy mitenkään tien olemassaolosta eikä sitä käytä, ei ymmärtääkseni rakennuskustannuksiin eikä tienpitoon tarvitse osallistua. Jos on satunnaista käyttöä, voi maksaa käyttökorvausta.

  Ellei mene kokoukseen, kannattaa tosiaan kysyä insinööriltä minkälainen päätös on tulossa. Ellei itse halua, voi valtuuttaa toisen kysymään ja osallistumaan kokoukseen. Ellei mitenkään osallistu eikä ota kantaa, antaa päätösvallan toisille omassa asiassaan.

  Timppa

  Ymmärtääkseni pitää korvata maasta jotain, jos aikoo saada tien toisen maalle.  Tien tarve kannattaa miettiä.  Jos ei osallistu kustannuksiin, niin saattaa jäädä ilman kulkuoikeutta omalla maallaan olevalla tiellä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)