Keskustelut Metsänhoito Lupa tien teolle oman maan läpi

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Lupa tien teolle oman maan läpi

  Merkitty: 

  Mitä pitää ottaa huomioon, jos naapuri mo ehdottaa tiepiston tekoa omalle palstalleen metsäpalstamme läpi? Isommalta tieltä on tieoikeus ko. palstalle meidän ja kolmannen maanomistajan rajaa pitkin, mutta puiden ajoa ajatellen olisi helpompi tehdä se toisesta paikasta kokonaan maamme läpi. Matka ei ole pitkä (alle 50 m), mutta tie kulkisi siis eri reittiä kuin mitä tieoikeus edellyttää. Kirjallinen sopimus totta kai, mutta mitä siihen korvauksista (maapohja, kaadettavat puut), käyttöoikeudesta, kunnossapidosta, meidän käyttöoikeudesta tähän tiehen? Tuleeko tilallemme rasite ja pitääkö se kirjata johonkin (kannattaisiko?). Samassa kohdassa on puiden varastopaikka maallamme, jota haluttaisiin varmaan myös käyttää hakkuiden yhteydessä, sen käyttökorvaus? Aivan uusi tilanne, tähän saakka on sujuvasti sovittu sukulaisten kesken nämä asiat jos palstat ovat olleet vierekkäin, ajeltu puita toisen palstan kautta jne., mutta nyt on kyseessä ns. vieras taho.

 • Kalle Kehveli

  Ihan hyvä soppari on, että maanomistaja saa tiealueelta puustonarvon ja tiehen kulkuoikeuden maapohjaa vastaan.

  Metät kunnossa!

  Maamittari määrittää alueen kaupoista tiepohjalle arvon pinta-alaperusteisesti joka maanomistajalle maksetaan tien rakentajan toimesta. Toimituksessa katselmoidaan millainen leveys mm. rakennettavalle tielle on perusteltua. Eli esim. jos tietä hakevalle kiinteistölle ei ole tieoikeutta tulee maillesi ko. tie halusit sitä tai et. Asian voi siis katselmuksessa riitauttaa, mutta maaoikeus todennäköisesti sitten kuitenkin suunnitelman hyväksyy ja sitten on myös jo maksamista….Ellei sitten käsittelyn yhteydessä tielinjaukselle löydy jokin parempi vaihtoehto. PS. Juurikin tuollainen toimitus ja rakentaminen hoidettu hiljattain maaliin.

  Visakallo Visakallo

  Ainakin minulle kävi ihan hyvin vastaavassa tilanteessa, kun maanmittaustoimituksessa maani läpi vedettiin parisataa metriä uutta tietä naapurikiinteistöille. Maapohjasta ja jo olemassa olevasta metsätiestä tuli korvausta, sain uuden tien käyttöoikeuden, osallistuin hyvin pienellä siivulla tien rakentamiseen, sekä osallistun nyt tien normaaliin ylläpitoon perustetun tiehoitokunnan osakkaana. 1,5 km metsätie, jota ylläpidin aikaisemmin yksin, sai kaikkiaan 14 osakasta ja maksajaa, ja lisäksi vielä kunnan maksaman vuosittaisen yksityistieavustuksenkin. Koko ajan on nyt ollut hyvin hoidettu ja myös talvihoidettu metsätie käytössä pienillä kustannuksilla. Eipä ole ollut mitään valittamista!

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)