Keskustelut Puukauppa Luvaton metsälakikohteen hakkuu

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 143)
  • Luvaton metsälakikohteen hakkuu

    Meillä metsäfirma hakkasi luvatta metsälakikohteen(tihkupinta) muun hakkuun ohessa(2017). Tämä tuli julki, kun haimme ympäristötukea kuviolle. Emme saa nyt ympäristötukea, kun kuvio on hakattu. Metsäfirma ei ole alkanut asian suhteen mihinkään, vaikka olen kysellyt korvauksen perään. Metsäkeskus aikoi tutkia asiaa, kyseli meiltäkin asiasta, mutta taisi asia jäädä silleen. Onko tämä normaalikäytäntö?

  • Metsäkupsa Metsäkupsa

    Ei ole kokemusta.Minkä kokoinen metsälakikohde oli ja oliko kuvio hakkuukuvion yhteydessä ,kai merkaus kunnossa maastossa hakkaajalle.

    jees h-valta

    Olihan siellä pääkaupunkiseudullakin 0,3ha: järkyttävä laiton hakkuu, piiperoitten mielestä. Tosin poliisi ilmoitti hetimain ettei johda mihinkään. Että onhan näitä valtakunnassa, varsinkin pääkaupunkiseudulla uskomattoman arvokkaita alueita. Ihan 0,3ha:ia!

    Timppa

    Tihkupinnan erottaminen luonnossa ainakaan talvella ei ole helppoa.  Leimikon tekijän pitää huolehtia merkinnästä.  Eivät kaikki edes tunnista tihkupintaa.  Esimerkiksi tervalepät ovat hyvä indikaattori.  Nehän pitävät virtaavasta pohjavedestä.

    Tikkula

    Mut saahan tihkupintaa hakata(?). Muistelin et maanmuokkaus uudistukses kielletty? Oliko kuviolta tehty käyttöilmoitus?

    pasi74

    Ei tietenkään ollut tehty metsänkäyttöilmoitusta, kun se oli merkitty kartalle ja papereihin lakikohteeksi. Sinnehän oli tarkoitus hakea ja saada tuo ympäristötuki. Mutta firma otti ja harvensi tai oikeastaan poimintahakkasi sen. Viereinen kuvio, josta puut myytiin oli avohakkuu. Harvennusta ei tilalta myyty lainkaan. Siitä tuli vielä erillinen metsäkeskuksen tiedotekin, jonka toimitin ennen hakkuuta metsäfirmalle. Myös mhy:n tekemässä leimikkokartassa ko kuvio oli merkitty ja mainuttu lakikohteeksi. Tihkupintahan on lähde, ei kait sellaista saa hakata milloinkaan.

    Pete

    Eli ongelma ei ole se että ”tihkupinta on hakattu” vaan se että siihen ei saa tukiaisia?

    Puuki

    Metsälakikohteessa voidaan tehdä varovaisia hakuitakin kunhan ei vaaranneta kohteen ominaispiirteitä.  Lähteet tms. luonnontilaiset ja sen kaltaiset pienvesistöt ja niiden   välittömät lähialueet ovat metsälakikohteita.   Ympäristötuen saaminen on kiinni mm. sen kohteen monimuotoisuusarvosta (jos on esim. useita suojeltavia piirteitä samalla kuviolla, se on monimuotoisuuden kannalta arvokkaampi) ja pinta-alastakin.  Pienen lähteikön suojeluun ei tietääkseni myönnetä ympäristötukea muutenkaan.

    jees h-valta

    Aika mahdoton lähteitä on talvella nähdä. Minullakin tuli montakin lähdettä ajouriin kun vesi purskahteli vanhan järvirutakon rannassa ajourille.

    mehtäukko

    Petellä hyvä pointti. Jos hakkuutulojen rahatukko on nautittu hyvällä omallatunnolla…!

    Tolopainen

    Eikös MHY mainosta, että valvovat hakkuita huolellisesti ja siitä niille maksetaan. Mikä on vastuu kun eivät valvokkaan. No eihän ne yleensäkään mitään valvo.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 143)