Keskustelut Puukauppa Luvaton metsälakikohteen hakkuu

Tämä aihe sisältää 143 vastausta, 29 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Metsuri motokuski 2 kuukautta sitten.

Esillä 3 vastausta, 141 - 143 (kaikkiaan 143)
 • Luvaton metsälakikohteen hakkuu

  Meillä metsäfirma hakkasi luvatta metsälakikohteen(tihkupinta) muun hakkuun ohessa(2017). Tämä tuli julki, kun haimme ympäristötukea kuviolle. Emme saa nyt ympäristötukea, kun kuvio on hakattu. Metsäfirma ei ole alkanut asian suhteen mihinkään, vaikka olen kysellyt korvauksen perään. Metsäkeskus aikoi tutkia asiaa, kyseli meiltäkin asiasta, mutta taisi asia jäädä silleen. Onko tämä normaalikäytäntö?

 • suorittava porras suorittava porras

  Kyllähän tuossa on ryssitty ihan kunnolla. Asia on syytä selvittää perinpohjin. Katko viestinnässä on ilmeinen ja sekin ,että työohjelma on puutteellinen . Kun tähän lisätään vielä ,että työ on aloitettu pimeän aikaan ja paikannuslaite puuttunut tai ollut epäkunnossa ,voi tapahtua hyvinkin omituisia asioita.

  Toiminta eri omistajien tiloilla on tänä päivänä hyvinkin ”yksilöllistä”. Toiveita on yhtä monta ja erilaista ,kun on isäntääkin. Mikä on yleinen käytäntö toisella tilalla voi olla toisen naapurin palstalla ”rikos” vastaavissa olosuhteissa. Tästä johtuen omituisia ja puutteellisia ohjeita ei välttämättä tule edes varmistettua.

  Aivan viimeaikoina olen huomannut ostotoimihenkilöiden aktivoituneen. Kun ilmoitus hakkuun aloittamisesta lähtee asiakkaalle ,ostotoimihenkilö soitaa muutaman hetken kuluttua ja hänen kanssaan käydään hakkuuohjeet kertauksena läpi.

  jees h-valta

  Alkoihan niitä tietoja hiukan herkistämällä tippua pasilta. Ei tarvitse ottaa itseensä mutta joskus pieni härnäys saa pään auki ja rupeaa tiedonjyvää tippua. Kyllä selvityksesi minullekkin avasi nyt että eteenpäin vaan ja selvitä asia perinpohjin. Joku ja jotkut asiat sakanneet pahasti joskin alkutiedoissa hakkuun toteutukseenkin kummaa sekaannusta. Ei se suorittavan tahon vika ole jos huonoilla pohjatiedoilla aletaan puida. Minulla ainakin on kokemusta mhy:n huonosta selvityskäytännöstä joka on jo kaksi kertaa tuonut vieraita minun metsiini puimaan puuta. Molemmat kerrat sovittu kyllä ja korvaukset saatu mutta antaa se huonon kuvan muka metsänomistajan edunvalvojasta.

  Metsuri motokuski

  https://www.metsakeskus.fi/sites/default/files/metsalain-10-pykala-kohteiden-tulkintasuositus.pdf

   

  Uudet metsälain 10 pykälän tulkintaohjeet löytyy tuolta.

Esillä 3 vastausta, 141 - 143 (kaikkiaan 143)