Keskustelut Puukauppa Luvaton metsälakikohteen hakkuu

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 143)
  • Luvaton metsälakikohteen hakkuu

    Meillä metsäfirma hakkasi luvatta metsälakikohteen(tihkupinta) muun hakkuun ohessa(2017). Tämä tuli julki, kun haimme ympäristötukea kuviolle. Emme saa nyt ympäristötukea, kun kuvio on hakattu. Metsäfirma ei ole alkanut asian suhteen mihinkään, vaikka olen kysellyt korvauksen perään. Metsäkeskus aikoi tutkia asiaa, kyseli meiltäkin asiasta, mutta taisi asia jäädä silleen. Onko tämä normaalikäytäntö?

  • jees h-valta

    Olisin ainakin tyytyväinen jos kalikat tuli tilityksiin mukaan. Mitä siitä ongelmaa tekemään. Ei kait mitkään tuet ole edes mitään rahassa puutiliin verrattuna.

    Tolopainen

    Metsäyhtiö ei taatusti tee harvennusta aukon viereen, jos siitä ei ole kauppaa tehty.

    pihkatappi pihkatappi

    Jos yhdistyksen on pitänyt leimikko myydä puolestasi, yhdistys on silloin leimaaja, vai miten oli. Metsäyhtiö kunnioittaa takuulla luontoarvoja, mutta jos on yhdistyksen ammattilainen ollut leimaajana, pitääkö metsäyhtiön miehen käydä tuon lisäksi nauhoittamassa suojeltavat kohteet, vai onko se leimaajan tehtävä. Meillä pystykaupoissa, missä leimaajana on ostava metsäfirma, kulkee asiaan perehtynyt mies nauhoittamassa rajat yms.

    jees h-valta

    Pihkatappi oikeassa, noinhan se menee. Vaikka minullakin oli rajat suht selkeät sinne ilmestyi nauhat ennen hakkuuta. Mutta oliskohan välittäjän käytössä tilanne eri, eli mhy:n varmaan pitäisi välitysrahansa eteenkin jotain tehdä.

    Jean S

    Niin no täähän menee osapuolten välillä kai niin, että hakkuusopimuksessa sovitaan mitä hakataan, ja joka sitä rikkoo, on jollakin tavalla vahingonkorvausvelvollinen. Sitten pitää katsoa sopimuksen sanamuoto ja katsoa, että voiko saada muuta korvausta kuin esim puunhinta tuplana, ja jos paperissa lukee, että ei voi, niin sitten on pohdittava, että olisiko kyse yllättävästä ja ankarasta vakioehdosta, joka ei kuitenkaan sitoisi.

    Sitten kysymys on, että mikä se korvattava vahinko olisi, ja sen kohdalla pitäisi sitten olla jotain aika varmaa analyysiä siitä, olisiko kohteelle saanut tuen vai ei. Paha sanoa, miten helppoa on saada viranomaiselta lausunto, että ”olisimme kyllä ottaneet tämän Metsoon, mutta…”. Lisäksi päädytään keskustelemaan siitä, että onko tää poimintahakkuu nyt tehnyt tälle kohteelle pahaa vai ei.

    Sitten tää rikospuoli on erikseen. Metsärikkomuksesta on pykälät metsälain 18 §:ssä. Rikospuoli ei tietenkään etene, ellei joku tee rikosilmoitusta. Rikosilmoituksen tekemiseen liittyy tietysti myös negatiivisen julkisuuden mahdollisuus. Julkisuutta voi hakea myös yhteistyössä viherihmisten kanssa.

    Tässä suunnilleen se, mitä voi ajatella ja tehdä.

     

    mehtäukko

    Siltäpä vaikuttaa. Jos kaikki portaat ovat tehneet leimikon pohjatyössä roolinsa ja virhe on tapahtunut, on tietysti puntaroitavaa. Hakkuukoneen kuljettajalta oliko se tahallinen vai tahaton, selvinnee se. Jos /kun se ollee jälkimmäinen, on myös ymmärrettävä työn luonne ja olosuhteet. Todennäköisesti työmaakartan tulkinta on töplöstänyt.

    Puuki

    Mo on velvollinen ilmoittamaan lakikohteet. Sitten jos/kun se on tehty , hakkuuoikeuden haltija on vastuussa lakikohteiden huomioimisesta, säästöpuiden jättämisestä yms.

    Lähteen kunnostukseen voi kai jotain apuja saada. Jos on ollut vaikka ennen vedenottopaikkana.

    pihkatappi pihkatappi

    Metsäfirman pitää voida luottaa valmiin leimikon nauhoituksiin. Jos isäntäkin nauhoittaa tai sanoo että rajoilla on ojat, ei sinne yhtiön nauhamies mene. Jos mhy tekee leimikon, ei kai yhtiön tarvitse silloinkaan enää leimikkoa nauhoitella?

    puunhalaaja
    Jätkä

    Jeessi:”-Aika mahdoton lähteitä on talvella nähdä. Minullakin tuli montakin lähdettä ajouriin kun vesi purskahteli vanhan järvirutakon rannassa ajourille.”

    Tuskinpa Jeessi on koskaan / milloinkaan nähnyt oikeaa lähdettä. Kuramonttuja ihastelee lähteenä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 143)