Keskustelut Puukauppa Luvaton metsätraktorin käyttö

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)
 • Luvaton metsätraktorin käyttö

  Merkitty: 

  Toisen maallahan ei saa ajaa moottoriajoneuvolla ilman toisen lupaa.

  Tein puukaupan ja kaikki sujui hyvin, paitsi että naapuritilan puut n 1200 m3 ajettiin minun maan läpi ilman minun lupaa. Nuo korjuujäljet harmittavat. Mitäskö laittaa lasku puunmyyjälle ? Ei viitsi puunostajien kanssa riidellä, koska haluan tehdä puukauppaa jatkossakin sovussa.

  Onko vastaava kokemusta ?

 • r.ritva r.ritva

  Kaiketi ostaja ymmärsi luvan olevan eikä naapurikaan huomannut kysyä.Ihan asiallisesti voisi ostajalle ilmoittaa ja keskustella korjuujälkien korjauksesta tai korvauksesta.Minä laittaisin laskun ostajalle.Tuon jälkeen asia hoituu oikeaan osoitteeseen.Voi siinä vähän rautalankamallia joutua käyttämään mutta ei kannata vitkastella.

  Pete

  Reilua tai ei, mutta Suomessa harmituksen lieventämiseksi ei korvauksia makseta. Ja tässä tapauksessa puunostaja ei maksa mitään, mutta voi järjestää sinne kaivinkoneen uria tasoittamaan. Jos asiaa hoitaa hyvässä hengessä, niin sama kone voi muokata samalla sinunkin aukon ja jopa edulliseen hintaan.

  Yhteys puunostajaan on tässä oikea ratkaisu.

  Tolopainen

  Kyllä maksaa, aiheutetut vahingot on korvattava.

  pihkatappi pihkatappi

  Kyllä reilu kymmenkunta vuotta sitten korvasivat, kun kone oli vahingossa avannut uran minun puolelle, toki oli kuitupuitakin kaadettu. Sitten oli toinen tapaus, missä kysyivät luvan, kaatoivat puut uralta, osa tukkipuita ja mitään ei kuulunut korvaukseksi. Mutta ota yhteys sinne ostomieheen, voi tietysti olla änkyrä, joka lupaa korvaauksen eikä mitään kuulu, niinkuin minulla muutama vuosi sitten puiden varastoimisesta ilman lupaa lupasi kun soitin perään. Ainakin se sinun kannalta hyvä, että et ole ainut joka ihmettelee näitä villejä käytäntöjä.

  kuusessa ollaan

  Ajettiinko aloittajan hsrvennuksen (vai uudistusalan) läpi naapurin 1200 kuutiota, ilman että kauppasopimuksessa oli tästä mainittu?

  Jos kyseessä aukko, sitten yhteyttä hommaa organisoineelle yhtiölle ja pyyntö tasata jäljet. Harvennuksen läpi ryvötystä urasta pitäisi saada korvauskin.

  sikari

  Meilläpäin maksavat n.0,3€/m3 maan läpi ajosta ja jäljet korjataan.

  Jätkä

  Joillekkin oma maa on jotain ”pyhää maata”, jota ei saa kukaan sivullinen edes kävellä.

  Järki käteen ja harkintaa, onko tapahtunut vahinkoa. Tietenkin koneilla liikkuminen ja jopa pientenkin puiden mahdollinen turmeleminen on syytä etukäteen sopia ja vaikka puhua rahallisestakin korvauksesta. Minä en kuitenkaan katsoisi pahasti, jos joku hieman käy minun puolellani. On kyllä käynytkin ja tehnyt ajouran pätkän juuri harvennettuun metsään. samoin varastopaikkaa ovat käyttäneet.

  Nytkin on yksi kuorma purettuna minun – lähes pihakoivikkoon, mutta urakoitsija oli huomannut ”virheen” ja sanoi siirtävänsä kasan oikealle puolelle tietä. Sanoin kyllä, että -Sen väliä.

  Minusta vahingonkorvausta ei kannata vaatia, jos vahinkoa ei ole tapahtunut

  pihkatappi pihkatappi

  Vähän samaa mieltä korvausvaatimusten kanssa yleensä. Entisellä kotiseudulla vaan on yksi ostomies, joka oikaisee joka asiassa ja konekuskitkin kiroavat, kun on muka sopinut asiat vaikka ei ole sopinut mitään. Jos tällainen käytäntö tulee maantavaaksi, niin eihän siinä ole järjen hiventä ja siksi ehkä viisain aina olla yhteydessä ja moittia tapahtunut luvaton ajo tai varastointi.

  Tolopainen

  Älä Jätkä jankkaa selviä asioita. Toisen maalla ei metsätraktorilla saa ilmaiseksi ajella. Tuossa vasta  maanomistaja maksoi tiekunnalle korvauksiaksia MHY:n luvattomasta puiden ajosta. Siis maanomistaja maksaa jos yhtiö ei maksa.

  Tolopainen

  Yleensä tieoikeudet määritellään tietoimituksessa. Niitä ei joku Jätkä jakele. Oikeusvaltiossa on pykälät suojaamassa myös maanomistajaa.  Motokuskit ajelee ja hakkaa mistä sattuu. Mutta ei ilmaiseksi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)