Keskustelut Puukauppa Luvaton metsätraktorin käyttö

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 43)
 • Luvaton metsätraktorin käyttö

  Merkitty: 

  Toisen maallahan ei saa ajaa moottoriajoneuvolla ilman toisen lupaa.

  Tein puukaupan ja kaikki sujui hyvin, paitsi että naapuritilan puut n 1200 m3 ajettiin minun maan läpi ilman minun lupaa. Nuo korjuujäljet harmittavat. Mitäskö laittaa lasku puunmyyjälle ? Ei viitsi puunostajien kanssa riidellä, koska haluan tehdä puukauppaa jatkossakin sovussa.

  Onko vastaava kokemusta ?

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Juu, ei tietysti pikkumainen ei pidä olla, vaikka tässä on selvä virhe kun ei ole kysytty lupaa.

  Jälkien tasaus ja jos on harvennuksen läpi ajettu niin korvaus ja tietysti edellä mainittu pieni provikka kuutioiden mukaan.

  Tälläisten asioiden selvittäminen on tärkeää ettei ostajille tule käsitys että tuo on ihan jokamiehen oikeus. Ostomiehet pitää saada ymmärtämään että tuollaiset asiat pitää selvittää kunnolla etukäteen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  oksapuu

  Ostomieheen vain yhteyttä…

  Viimeksi ”iso firma” maksoi ajouran ja varastopaikan käytöstä 0,40€ motti +alv. Myös jäljet korjattiin…

  petep

  Ja sitten on niitä joilla on metsää 200 hehtaaria ja 4 Valtraa pihassa. Jos hirvi ammutaan hänen maille  tai vedetään hänen maiden kautta tielle niin lihaa on vailla.

  Rane2

  Mitä kautta aloittajan naapurilla on kulkuoikeus?

  Jätkä

  Jos hirvi haetaan maiden läpi traktorilla tai mönkijällä, eikä tule vahinkoa, niin mistä sitä korvausta pitäisi saada?

  petep

  Varmaan se tukipolitiikka on joillakin niin syvällä selkäytimessä että sitä lihaakin pitää kinuta jos  vaan mahdollista.  Ja ne joilla rahaa on ovat tunnetusti kovimpia vinkumaan kun ei mikään kannnata.

  Visakallo Visakallo

  Kyllähän ilmoittaa kuuluu aina etukäteen, jos toisen maalla aiotaan puita ajaa, on sitten virallinen kulku mistä hyvänsä. Mahdolliset korvaukset sovitaan myös etukäteen. Eri yhtiöiden välillä on kieltämättä ollut näissä asioissa hieman kulttuurieroja, mutta kaikkien kanssa on kuitenkin pärjätty. Jos ajo on ollut ns. luvaton, on siitä saatava kohtuullinen korvaus, oli vahinkoja tai ei, sillä yleensähän toimenpiteestä on tullut jollekin etua. Eihän sitä muuten olisi tehtykään.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Isosta määrästä on kysymys,joten on syytä olettaa,että kuljetushyödyn takia on luvatta kuljettu maalanne.Ei itselle ole vastaavaa kohdalle sattunut,luvan ovat kysyneet,lukuun ottamatta pieniä kulman oikomisia,joita jälkeen päin vastaan tullut.Eli pienestä ei kannata huomautella,mutta tässä on kysymys isosta rahdin ajosta,liekö pitkältä oikaistu.Soitto firmaan paikallaan,yleensä nykyiset toimihenkilöt osaavat asiat sopia,kun asiallisesti heitä lähestyy.

  rööri roope

  Toisen maalla moottoriajoneuvolla ajaminen ilman lupaa kielletty.

  oksapuu

  Tuo Rane2 kysymys on ihan aiheellinen…

  Jos naapurin tieoikeus kulkee aloittajan tilan läpi ja puut on ajettu maamittarin vahvistamaa tieuraa pitkin niin homma on sillä selvä…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 43)