Keskustelut Puukauppa Luvaton metsätraktorin käyttö

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 43)
 • Luvaton metsätraktorin käyttö

  Merkitty: 

  Toisen maallahan ei saa ajaa moottoriajoneuvolla ilman toisen lupaa.

  Tein puukaupan ja kaikki sujui hyvin, paitsi että naapuritilan puut n 1200 m3 ajettiin minun maan läpi ilman minun lupaa. Nuo korjuujäljet harmittavat. Mitäskö laittaa lasku puunmyyjälle ? Ei viitsi puunostajien kanssa riidellä, koska haluan tehdä puukauppaa jatkossakin sovussa.

  Onko vastaava kokemusta ?

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tuossa 6 m 3 tapauksessa siihen paikkaan ilmeisesti olisi saanut tieoikeuden, vaikka sitä vanhaa ei olisi ollutkaan merkittynä. Vanha merkintä vain vahvisti asiaa.

  Eikä se tieoikeus poistu mihinkään muuten kuin tie tai maanjakotoimituksessa, johon asianosaiset on kutsuttu. Hyvä tietysti jos maanmittarit on oikein valtion varoin pantu asialle.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  6 m3 6 m3

  Olisipa hyvinkin saanut tieoikeuden. Niemi on kokonaan sukuni omistuksessa. Se tila jonka maitten läpi niemeen kuljetaan pisti kettingin uran poikki ja kielsi kulkemisen. Kuusikymmentä vuotta vanhat rajakaunat nousivat pintaan tuon ensimmäisen mökin rakentamisen jälkeen. Niemeen sisältyi suoniitty joka kuuluu sukumme omistukseen mutta rajanaapuri oli saanut niittyyn aikoinaan nautintaoikeuden suullisella sopimuksella, joten he alkoivat pitää niittyä omanaan.

  Jätkä

  Muljahti mieleen epäilys, kun luin tuon oksapuun kommentin. Minulla on ”tilan kummallakin pitkällä sivulla tie. Toinen on ”ikivanha” tie, joka on rajalla, mutta en tiedä, onko raja keskellä tietä vai miten.Kivipyykit on kuitenkin tien vieressä.

  Toinen on tuoreempi – ns metsäautotieksi tehty, mytta naapuri on sen ilmeisesti tehnyt omin varoin. Myös sen pätkän kivipyykit on jopa tienojan ulkopuolella, minun puolellani.

  En suin surminkaan halua alkaa mihinkään tarkistusmittauksiin rajalinjan paikasta, minesta on yhdentekevää, onko raja muutaman metrin sivussa vai ei.

  Kolmas raja ja naapuri onkin sopiva mies, joka sanoi, että hakkaa lepät pis rajalta, jos viitsit, mieluummin reilusti raja auki.

  Ne pyykit kyllä löytyy.

  Taneli. Tulisiko niistä rasitteiden poistamisista sinulle kustannuksia?

   

  Kurki

  Naapuri ilmoitti joskus 1980-luvalla, että metsäpalstalle oleva rasite on sitten poistunut, kun sitä ei oltu käytetty ja kun uusi laki oli tullut voimaan. Rasite oli hänen maillaan. Palstalla isälläni oli peltoakin, mutta sinne kujettiin pitkulaisen palstan talolle lähempänä olevasta toisesta päästä. Tämä kulkuväytä oli hevosen ja jalankuljettava rasitteeton vanha kapea tieura, josta oli kuljettu jo ennen muinoin taloille ennen uuden kylätien perustamista  joskus torppariasetuksen jälkeen 1920-luvun alussa. Haettiin sitten tietoimitus tähän lähimpään päähän ja tie meni sitten  kahden tilan maiden läpi tuolta viralliselta kylätieltä 200m matkan ja talolta 500m. Tietenkin sen olisi saanut sinne vanhallekkin paikalle, mutta vain tietoimituksena. Tosin sinne toiseen päähän olisi ajomatkaa ollut jo ollut paljon enemmän valmiita teitä pitkin + 100 m uutta omaa tietä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jätkälle: Ilmeisesti ainakin jonkin verran, koska minä olisin hakijana. Toivottavasti tuo valtion selvityshanke ne joskus poistaa.

  Ihmettele tuota pyykkien siirtohommaa. Olin pari vuotta sitten viimeksi tuollaisessa perusparannuksen tietoimituksessa. Siellä kyllä määriteltiin kulku ja lisätieoikeuksia pitkin rajoja ihan vain sisätiloissa, pyykit olivat siellä metsässä eikä niihin kajottu. Samoin poistettiin tarpeettomia oikeuksia.

  Terveisin Korpituvan Taneli

  oksapuu

  Jätkän , jos asia kiinnostaa, kannattaa poiketa maamittareiden toimistolla tutkimassa asiaa. Pyydät samalla rasitetodistuksen mukaan…

  Puljun tuntien tieto todennäköisesti maksaa, jos tieto ei miellytä niin unohdat koko jutun…

  Jätkä

  Minua ei todellakaan paljoa hetkauta, onko tie tasan rajalla, vai onko peräti minun tai naapurin puolella. Vanhaisäntä kuoli, joka olisi voinut tietää, nuori ei piittaa. Tehtii kimppaan perusparannus tiehen, kaivukoneen kanssa pohjat ja oja, suodatinkangas ja 20 .- 30 senttiä sepeliä. Tie on liiankin hyvä meidän tilustieksi.

  tamperelainen tamperelainen

  Pystykaupassa luvattoman ajouran käytön korvaa yhtiö.Jos taas kyseessä on esim Mhy:n korjuupalvelun,tms selaisen urakoijan mo:lle urakointi hankintakaupassa,niin mo on korvausvelvollinen.

  Hiluxmetsuri

  Minulla soi puhelin yhtenä iltana. Ihan entuudestaan tuntematon numero. Vastasin kuitenkin: hakkutyön suunnittelijahan se siellä soitteli. Kyseli, että olisiko mahdollista ajella rajanaapurin puut minun palstani läpi jos puita ei muuta kautta saisi tien varteen. Suhtauduin asiaan positiivisesti kun kerran reilusti kysyivät. Korvauksestakin oli puhetta ja hieman muuttui ääni kellossa tuon jälkeen. Lupasi palata.  Soitteli takaisin parin päivän päästä ja kertoi, että oli järjestynyt muu reitti. Taisi rahasta puhuminen hieman vaikuttaa suunnitelmiin vaikka muuten olisi lupa ollut 🙂

  Positiivinen kuva jäi tästä herrasta ja nimeltä mainitsemattomasta yhtiöstä.

  r.ritva r.ritva

  Tiettomälle pikku palstalle joka tulisi kertahakkuuna tehdä,eikä vuosikausiin hakkuita tulisi kyselivät tiehoitokunnalta mahdollisuutta ajaa sitä kautta.Sopivat maksusta se oli sillä selvä.Mielestäni hoitui hyvin.Miten lie myöhemmin sitä ei tiedä.

  Vuosia vanha metsästys-seuralle ns.vuokratta metsää ovat seuran taholta melko hyvin hoitaneet.Ja mielestäni nuo ruhojen hakemiset kohtuupeleillä on itsestään selvyys.Närää tuli jonkun jäsenen rautalangoilla puihin kiertämistä näätäloukuista.Nopeaan rautalanka tai naula kasvaa puunsisään.Sahat ovat riemuissaan varmasti.Loukku hajosi siihen paikkaan.Ukaasilla seuralle.Ellei homma hoidu niin loppuu luvat.Kuulema he kyselevät aina luvan josko loukun tai tornin voi pystyttää.

  Moton syystä tai toisesta liippasi latvoja kaadollaan rajan yli.Ei kuulunut ilmoitusta tuosta.Odottelin aikani pikkujutusta mutta laitoin osto-asiamiehen kautta laskun.Kaveri tuli lankoja pitkin-et miksen ensin soittanut.Mitä lie selkkausta tullut mutta paikkalla selvittiin asiaa.Motokuskin oli paikalle kutsunut.Oli vavautunut-et mitä hän täällä tekee.Ostomies ensin arvostelee istutuskoivikkoa luonnonpuiksi.Joudun sanomaan tiukan sanan-älä ikinä tule tuota väittämään-Viimeiseksi tuumaa minulle-”sinulta ei ikinä kukaan osta mitään kun tuollainen olet”.Tuossa oli ostomiehellä tosi asenne kohdallaan.Vähään aikaan ei tervehtinyt.Nyt jo kyllä.Taitaa firmakin olla vaihtunut.Maksun tuolloin sain.-Eli asian olisi alkujaan voinut helposti hoitaa jos olisivat tapahtuneen vahingon.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 43)