Keskustelut Metsänhoito Maa-ampiaispesän hävittäminen

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Maa-ampiaispesän hävittäminen

  Merkitty: 

  Metsässäni osuin syksyllä maa-ampiaispesään. Kun sitten myöhään syksyllä uskalsin mennä hävittämään sitä, suuaukko oli jo ainakin 20 cm. Miten maa-ampiaispesä kannattaa hävittää?

  Suihkutanko ensin pesään Raidia (oli syksyllä loppu kaupasta) ja onko lämpötilalla väliä. Ampiaiset voivat kaivaa hiekan läpi tunnelin – olisiko minun sitten suljettava pesän suuaukko betonilla?

  Kiitos vastauksesta!

 • harrastelija harrastelija

  Yleensä klapiaumassa on 3-5 ampiaispesää kesässään. Viime kesänä oli poutakesä miesmuistiin – eikä yhtään pesää! Kai ampiaiset oli menneet metsään ja maahan?

  Eilen eräs tuttu mummu muisteli kuinka taloon oli ilmastynyt ”outoja mustia ötököitä”. Hän oli niitä kerännyt lasipurkkiin ja vienyt elylle luontotutkijan tunnistettavaksi – ei ollut ötökkäkirjasta löytynyt nimeä?

  Ötökkä oli sitten laitettu mikroskoopin alle ja tunnistus oli ollut; – ampiainen! Ampiaiset olivat tulleet savupiipun kautta ja pellin raosta kömpineet tippuen sitten lattialle. Väri johtui noesta, joka oli aiheuttanut sen, että lento ei enää onnistunut, ampiaisesta oli tullut jalkamies!

  arto arto

  https://www.retkitukku.fi/thermacell-kannettava-hyttys-ja-hirvikarpaskarkoitin.html             Onko kokemuksia kyseisestä laitteista.

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)