Keskustelut Metsänhoito Männikön pystykarsinta

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Männikön pystykarsinta

  Merkitty: 

  Onko männikön pystykarsinta enää kannattavaa? Voidaanko pystykarsitut rungot kasvattaa tiheämmin kuin karsimattomat?

  Eläkeläisellä on aikaa karsia ja liikkua luonnossa.

 • pihkatappi pihkatappi

  Nyky käytäntö on se että tukki on tukkia ja laatu katsotaan läpivalaisulla vasta sahalaitoksella pölkyttäin. Eli katkonta informaato pitäisi ilmanmuuta välittää ostajalle, 5 metriä tyveltä pystykarsittu ja moto pätkii sen mukaan. Ja hinta tosiaan karsitun tavaran osalta oma ja suhteutettuna jalostushyötyyn.

  Jätkä

  Vanhan sopimuksen , joka edelleenkin on ohjenuorana – mukaan kaikki pystykarsitut on karsittu samaan korkeuteen asti. Koko karsitulle runkomäärälle maksetaan karsitun lisä. Laatu varmistetaan sahalla.

  Yhä edelleen paljon sahataan linjavehkeillä, joihin on tehty asete ja ensimmäinen saha vetäisee sivulaudat ja pelkan, sitten jakosaha siivuttaa laudat ja sydäntavaran.

  Sen vuoksi pitäisi olla mittaustodistus karsintaläpimitoista, että voidaan tehdä oikeat asetteet.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Pystykarsintaa tein parikymmentä hehtaaria viime vuosituhannella,silloin aika ja niskanikin salli .En ole vielä myymään päässyt,todistus on jossain mapissa odottamassa.Pystykarsinta sopii työllisyystyöksi,jos metsässä kiireellisemmät raivaukset ym. tehty.Kyllä kymppi vähintää motille olisi saatava lisähintaa.Huolellinen karsija tai hänen perilliset silloin hyötyisivät suhteelisen työläästä karsinta urakoinnista.Omalta osalta tienlaita ja maisema karsintaa lukuun ottamata osaltani kyllä kiintiö täysi tämän työmuodon osalta.

  pihkatappi pihkatappi

  Karsin viimeisen kerran juurikin työttömänä, kun kemeratuki oli viimeistä vuotta. Varmaan 20 hehtaaria tullut karsittua yli 30 vuoden aikana. Ilman tukea en koe kannattavaksi koko touhua. Niin ja en ole vielä päässyt myymään noita puita, 80 luvulla karsittiin jollain työllistämistuella tai mikähän oli tosi matalaan ja noista taisi jatkokarsinta jäädä ja omalle puolelle jäi lohkonnassa vain vähän karsittua alaa ja yhden tilan olen myynyt kokonaan, mutta myöhemmin karsittuja on joku kuvio enkä ihmeitä odota.

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)