Keskustelut Metsänhoito Mänty – kuusi sekaistutus

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
  • Mänty – kuusi sekaistutus

    Harrastatteko männyn-kuusen sekaistutusta MT pohjilla.Itse olen usein istuttanut 1600 -1800 kut ja sitten 300 -400 mät.Mänty 1v ja kuusi 2v.Männyn istutan usein laikkumäästyksessä laikun pohjalle,niin ei rynni niin helposti etukasvuiseksi

  • Jovain

    Ei ole syytä epäillä, etteikö seka- ja hajakylvö toimi. Se toimii ja hyviä taimistoja on tullut ja vielä kustannustehokkaasti. Pienellä vaivalla ja melkein nollakustannuksilla, suuriakin alueita on uudistettu. Tiedä sitten, mikä on turhaa työtä, jos omalle työlle ja omille palveluille ei lasketa.

    Turhaa työtä voi olla se maksettu palvelukin, jälkityöt ainakin on kaikilla ja hintalappu maksetuissa palveluissa on korkealla. Ei ole epäilystäkään, etteikö kustannusten kattamiseen vanhoja kuusikoita ja säästömetsiä ole tarvittu. Ettei vaan niiden varassa ainakin toistaiseksi hyvää metsänhoidon tulosta ole tehty.

    harrastelija harrastelija

    Löytyisikö tutkimustulosta vertailusta luonnollisen uudistuksen ja taimen istuttamisen välillä? Sitten siinä olisi vielä varioita; – siemenpuut ilman maan rikkomista, – siemenpuut ja laikutus, – siemenpuut laikutuksella ja siemenen polkeminen laikutukseen?

    Jätkä

    Kyllä hajakylvö toimii. Miksi se ei toimisi. Erään metsäoppilaitoksen historiikissa on kerrottu hankikylvöistä, joiden tulokset olivat erinomaisia. Ainoa varsinainen haitta olisi tänä päivänä siemenen hinta, eli siementä kului jopa 5 kiloa hehtaarille.

    Harrastelijan kysymää vertailua on takuulla tehty ja siitä on varmasti painettuakin tulosta , kunhan sen viitsii kaivaa.

    Gla Gla

    Harrastelija, havainnot on mallinnettu Motti-ohjelmistossa. Asenna se koneellesi, niin saat samalla kustannukset ja korkotekijät mukaan tarkasteluun.

     

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)