Keskustelut Tekniikka Mätästys minikaivurilla

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 61)
 • Mätästys minikaivurilla

  Merkitty: 

  Onko kukaan koskaan kokeillut, tehnyt, nähnyt kokeiltavan tai nähnyt tehtävän maanmuokkausta minikaivurilla? Puhun nyt alle 5 tonnin koneista. Yleensähän pikkukoneet ovat kumiteloilla, mutta rautatelojakin niihin saa. Ulottuvuus ja maavarahan niissä on tietty aika heikko, mutta kun ei tee urakkaa… Itse kaivuuliike esim mättään tekoon ei vaadi koneelta paljon voimaa – koneen voimasta se ei jää kiinni. Itsellä sattuu olemaan 3,5 tonnin kone, ja meinasin ensi kesänä kokeilla. Siinä on tosin kumitelat, jotka vähänkään löysänä eivät tahdo epätasaisella pysyä paikallaan. Rautateloja on saatavana. Jollain helpolla kohteella meinasin kokeilla kumiteloilla. Melko helppo olisi muuten kehitellä sellainen leveillä teloilla ja isolla maavaralla oleva kone, jonka voima riittäisi maanmuokkaukseen ja paino jäisi pariin tonniin (ja olisi siten vielä peräkärryllä vedettävissä). Olisi se vaan hienoa kun ei tarvitsisi rukoilla kaivinkonemiehiä hommiin (ja etämetsänomistajana sovitella aikatauluja) ja kustannukset jäisi murto-osaan…

 • rööri roope

  Voipi jäädä kokeiluksi?

  jpjulku

  Perusteluissa se painoarvo.

   

  Kurki

  Onnistuuhan tuo minun maatilakaivurillakin, miksei järeämmällä. Maan vaan pitää olla kaivettavaa. Kivikot saattaa tuottaa jo vaikeuksia. Minulla sorikko jo mahdoton, mutta hiekasta hienojakoisempaan onnistuu ihan hyvin. Kannotkaan ei tuota vaikeuksia.

  Nimetön

  Ei minun ole tarvinnut koskaan kaivurikone miestä rukoilla töihin vain soitto hommansa osaavalle konekuskille riittää ja ei tarvi aikatauluja sovitella.

  jpjulku

  Ei varmaan mätästyksessä tai laikutuksissa kiviä tarvitsekaan kaivella.  Eikä kantoja nyppiä.

  jpjulku

  Lasse, teillä päin on sitten paljon joutilaita kaivinkoneurakoitsijoita. Meillä päin nimenomaan niillä hommansa osaavilla tuppaa alkukesästä aika kiire olemaan. Eikä hehtaarin mätästys ole ihan ensimmäisenä työjonossa.

  sikari

  Hehtaarin takia ei paljon kannata teloja vaihdella. Teetä syksyllä niin löytyy tekijät.

  Kurki

  Ei minun ole tarvinnut koskaan kaivurikone miestä rukoilla töihin vain soitto hommansa osaavalle konekuskille riittää ja ei tarvi aikatauluja sovitella.”

  Minun on tarvinnut rukoilla.

  Sen takia minulla on oma kaivuri ja toinen traktori vetämään lavettia.

  Nimetön

  No joo pitää olla riittävästi aikasempia kontakteja että saa 1 ha läntin laikutukseen koneen ja asia pitää sopia jo nyt talvella. Miten homma onnistuu sillä omallas koneella niin sinä varmasti tiedät sen itse parhaiten.

  Kurki

  Ei varmaan mätästyksessä tai laikutuksissa kiviä tarvitsekaan kaivella. Eikä kantoja nyppiä.

  En ole vielä nähnyt sellaista taitoa kaivajalla, jonka kauhaan ei olisi kiviäkin joutunut, kun maa on kivinen.

  Ja kyllä niitä kantojakin pitää nyppiä, kun suoria ja yhdensuuntaisia naveroja kaivetaan.

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 61)