Keskustelut Tekniikka Mätästys minikaivurilla

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 61)
 • Mätästys minikaivurilla

  Merkitty: 

  Onko kukaan koskaan kokeillut, tehnyt, nähnyt kokeiltavan tai nähnyt tehtävän maanmuokkausta minikaivurilla? Puhun nyt alle 5 tonnin koneista. Yleensähän pikkukoneet ovat kumiteloilla, mutta rautatelojakin niihin saa. Ulottuvuus ja maavarahan niissä on tietty aika heikko, mutta kun ei tee urakkaa… Itse kaivuuliike esim mättään tekoon ei vaadi koneelta paljon voimaa – koneen voimasta se ei jää kiinni. Itsellä sattuu olemaan 3,5 tonnin kone, ja meinasin ensi kesänä kokeilla. Siinä on tosin kumitelat, jotka vähänkään löysänä eivät tahdo epätasaisella pysyä paikallaan. Rautateloja on saatavana. Jollain helpolla kohteella meinasin kokeilla kumiteloilla. Melko helppo olisi muuten kehitellä sellainen leveillä teloilla ja isolla maavaralla oleva kone, jonka voima riittäisi maanmuokkaukseen ja paino jäisi pariin tonniin (ja olisi siten vielä peräkärryllä vedettävissä). Olisi se vaan hienoa kun ei tarvitsisi rukoilla kaivinkonemiehiä hommiin (ja etämetsänomistajana sovitella aikatauluja) ja kustannukset jäisi murto-osaan…

 • Tolopainen

  Ajattelin mätästää lapiolla, ei siihen mitään konetta tarvita. Viisi minuuttia per kuoppa sehän tekee hehtaarilla 7500 min. Kolmisen viikkoa hehtaarilla, mini koneella menee sama aika.

  mehtäukko

  Ota Tolopainen se maapora..?

  Tolopainen

  Hyvä ideä, ei tule paljon lehtipuutakaan kun ei myllää tarpeettomasti pintamaata. Juuristohan kasvaa yleensä maan pinnan alapuolelle. Routa se on, joka maan muokkaa.

  Rane

  Tolopainen on ollut sen verran (n.50v)  poissa fyysisen työn tekemisestä että ensimmäisen kuopan jälkeen vaimo saa soittaa ambulanssin.

  Visakallo Visakallo

  Vielä mitä! – Tolopainen tekee lapiolla oikein ojitusmätästyksen. Heittelee maat niin kauaksi ojista, että osa turpeista kuivuu naapurikuvion puiden oksilla! Huomattavasti nuorempi rouvansa joutuu käyttämään kaikki naiselliset viettelykeinonsa saadakseen isännän houkuteltua illalla kotiin työmaalttaan.

  Tolopainen

  Ei hän ole siellä vahtimassa, on kaupungissa ostoksilla tai kampaajalla. Itse joutuu ajella terkkariin rintakipuisena.

  Metsänmies

  Joskus aikoinaan näin metsämessuilla todellisen kevytmuokkauskoneen.  Raivaussahan terän paikalle oli asetettu laite, joka näytti, kuin raivaussahan kolmioterän sakaroiden kärjet olisi käännetty noin 90 astetta alaspäin, siipiä saattoi olla useampiakin. Kyllähän sillä näytöksessä laikut syntyi, kun antoi sahalle kierroksia. Kohde oli tietysti valittu kuivalle hiekkakankaalle, jossa ohut pintakerros. Ei tainnut tulla laitteesta myyntimenestystä, en ainakaa itse ole nähnyt sitä tuon esityksen jälkeen.

  mehtäukko

  Maaporaankin verrattuna aivan susilaitos jo ajatusasteella.

  Rane

  Miten muuten JPJulku minikaivurilla mätästys onnistui?Aloituksen jälkeen on ollut kaksi kesää harjoitella?

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Metsästys minikaivurilla onnistunee ainakin – ansakuoppien kaivu.

  Juoksuhautojen kaivuun soveltunee myös. Mätäs ja monttu kerta nostolla.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 61)