Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

Esillä 10 vastausta, 11,651 - 11,660 (kaikkiaan 32,438)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tiiä noista sähköautoista, mutta kolmipyöräinen senioripolkupyörä alkoi vähän kiinnostaa. Sillä voi ajaa pelkästään sähköllä, sähköavusteisesti tai ilman sähköä normaalina polkupyöränä. Iso tavarateline.

    Puuki

    Sähköläskipyörää olen itse katsellut.  Tavan pyörä on joka toimii sähköllä vaan läskirenkailla pääsisi paremmin maastossa.

    4-pyöräinen  seniorikulkuneuvo olisi joutilas , jos jotakuta kiinnostaa. (Pientä laittoa , kun velj. pojat ajeli sen etupyörän kiveykseen niin on ohj. akseli vinosssa mutta oikeaa varmaan melko helposti. ) . Golfauton mallinen , vain renkaat on kapeammat.

    Ola_Pallonivel

    Käykääpä kokeilemassa polkea niitä sähköavusteisia kulkuneuvoja akku tyhjänä, niin saattaa mieli muuttua. Varsinkin ne läskipyörät saattaa olla raskaita ajettavia.

    Gla Gla

    Ei kai sähköpyörän polkemisen raskaus akku tyhjänä voi olla syy olla hankkimatta sähköpyörää? Jos kerralla ajettavat matkat on alta 100 km, akku loppuu vain käyttäjän huolimattomuuden seurauksena eli tämän palstan kirjoittajien käytössä ei koskaan. Ja jos nyt kuitenkin sattuu tilanne, jossa akku tosiaankin pääsee loppumaan, pyörällä voi polkea kotiin toisin kuin esim. autolla, jossa polttoaineen tai sähkön lopppuminen on ihan eri luokan juttu.

    Itse en sähköpyörään ole tykästynyt varsinkaan maastossa, koska pyörä on raskas. Ei polkea, vaan 10-15 kg kevyempää sähkötöntä pyörää on mukavampi hallita teknisessä maastoajossa. Mutta tämä menee sille alueelle, mitä maastopyöräilyltä hakee. Sähköpyörällä tietysti pääsee vähemmällä vaivalla paikasta toiseen. Ellei sitten ulosmittaa sähköavustuksen etua ja hae vaativampia paikkoja tai kovempia ajonopeuksia. Mutta minulle taas ajonopeus ei maastossa ole ykköstavoite, vaan hallittu ajaminen, jossa pyöräkin säilyy ehjänä.

    Läskikoon renkaitakaan en maastossa ole jäänyt kaipaamaan. 2,2″ leveys riittää hyvin siellä, missä pyörällä on mielekästä ajaa.

    Visakallo Visakallo

    Sähköpyörät toivat mukanaan uuden liikennekulttuurin. Asuinalueellamme kulkee suosittu pyötäilyreitti. Aikaisemmin ajonopeuksista ei ollut ongelmaa, sillä autoilijat ovat noudattaneet kapeilla teillä nopeusrajoituksia, eikä tavallisilla pyörillä liian kovaa päässytkään. Sähköpyörillä pääsee, eikä korkea ikäkään näytä olevan siihen esteenä!

    Gla Gla

    Mikä rajoitus siellä on, jos sähköpyörillä ajetaan ylinopeuksia, mutta jota autoilijat ovat noudattaneet? Yhtälö on melko erikoinen.

    Visakallo Visakallo

    Normaaleita asuinalueen rajoituksia eli 20 ja 30 km/t.

    Rane

    Sähköpyörässähän pitää avustuksen kytkeytyä pois päältä kun nopeus ylittää 25 km/h.Visan kotikadun hurjastelijat ajavat siis sähkömopoilla tai laittomasti viritetyillä polkupyörillä.

    Sähköiset liikkumisvälineet | Traficom

    Visakallo Visakallo

    Alamäet antavat vielä lisävauhtia näille pyörille. Siinä saa mummot ja vaarit kyytiä!

     

    Gla Gla

    Tosiaan sähköavustus vaan loppuu nopeudessa 25 km/h, joten huippunopeutta se ei rajoita. Suurtakaan alamäkeä ei tarvita, jotta polkupyörällä saa 40 km/h hyvin helposti. Tuosta eteenpäin ilmanvastuksen kasvu on suurta ja vauhtia pitää alkaa polkea. Oma ennätys taitaa olla vähän päälle 60.

    Mutta Visakallon esimerkissä rajoituksen mukaista nopeutta 30 ajava pyöräilijä taitaa olla hurjastelija, samaa nopeutta käyttävä autoilija rajoitusta noudattava. Näin sen huomaa, mitä liikenteessä eri osapuolilta odotetaan. Polkupyörä on kuitenkin ajoneuvo siinä missä autokin.

    Tieliikennelakiuudistuksen yksi tavoite oli korostaa tätä, jotta pyöräily ymmärrettäisiin osana liikennettä muiden ajoneuvojen mukana. Suuri ongelma on, että pyöräilijää pidetään liian nopeasti liikkuvana ”kevyenä liikenteenä”. Esim. risteyksissä kääntyvä autoilija väistää pyöräilijää, mutta jatkuvan valituksen aihe on pyörien ajonopeus, vaikka se on taajamissa pääsääntöisesti 30-50% autoilijoiden nopeuksista. Samoin sivutieltä tai pihoista tullaan autolla ensin pyörätielle ja vasta sitten aletaan katsella sivulle. Kun sitten pyöräilijä saapuukin paikalle, tuli se ”niin kovalla vauhdilla”, ettei sitä voinut huomata. Oikeasti kyse ajotaidosta eli katseen käytön tekniikasta.

    Haluan nähdä paikan, jossa yli 5% autoilijoista noudattaa rajoitusta 20 km/h ja yli 30% rajoitusta 30 km/h.

     

Esillä 10 vastausta, 11,651 - 11,660 (kaikkiaan 32,438)