Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

Esillä 10 vastausta, 16,571 - 16,580 (kaikkiaan 31,363)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Puuki

    Tein sopimuksen viime vuonna joten en ossaa sanoa miten nykyään menisi.  Mutta paneelien tuotto on ~ niiden nimellistehon verran energiaa/vuosi. Eli esim. 5 kilon paneelit tuottaa noin 5000 kwh /v.  Lasketaan ensin paneelien sopiva määrä ja nettokustannus asennettuna (kotitalousvähennys työstä) . Sitten tuottoa verrataan kulutukseen ja säästyvään kWh-hintaan.  Siitä saadaan vuotuinen nettosäästö.

    (Nettosäästö / paneelien nettokustannus) x 100 = tuotto %/v.  Siihen tulee lisäksi sitten myydyn sähkön nettotuotto/v, jos sitä on.

    ( Jos saat tehtyä hyvät paneelikaupat niin mulle lähetät sitten pari -kolme kahvipakettia, tai sanotaan kokonainen maxipaketti 3kg kunnollista kahvia /saat pittää boonukset ostoksesta/   neuvonnasta , eikö niin 🙂  )

     

    mehtäukko

    Viime syksynä oli jossain ”Talo”-lehdessä juttua kuvan kera ja laskelmat sentilleen kaiken mahdollisen vaikutuksen saattelemana. Kyseessä oli tavallinen ok talo ja laskelman tekijä ”lukenutta”tasoa. Lopputulema oli, että laitteiston takaisinmaksuun kului 19 vuotta….

    Puuki

    No kerro sen laskelman luvut. Ei sillä muuten ole tähän kohtaan paljon mitään merkitystä vaikka olisi matematiikan professorin tekemä.

    Laskin että 8 %:n tuotolla joka tässä tapauksessa on olemassa kestää vähän alle 9 v. kuolettaa paneelit. Ilman myydyn sähkön tuloakin.  Systeemillä  on 10/20 vuoden toimintatakuut joten ei ehdi ennättää  mennä  umpeen.

    Tolopainen Tolopainen

    Eli tuottoa alkaa syntyä vasta 9v päästä. Verrattuna vaihtoehtoiseen sijoitukseen investointi on aika huono.

    Nuakka

    Vajaan 9000 € paneeli investoinnilla 240€/v säästöä. Myyjän laskelma, ei tullut kauppoja. Ehkä nyt kalliimman sähkön aikaan tilanne hieman kotjaantunut.

    mehtäukko

    Ei ole laskelman lukuja, kun ei omakohtaisesti ole ollut sijoitukseen kiinnostusta,- vielä.

    Kun v.-98 hakesysteemin inv.av. oli 40% ohjekustannusarviosta, ja isoin osa omana työnä tehtynä, ”tuottoa” alkoi tulla ensivuodesta alkaen…

    Puuki

    Ei niitä sij. tuottoja noin lasketa kuten Tolopainen kertoo.   Vai mikä sijoitus toimii muka  niin että ilman sijoituspääomaa alkaa vain tulla joka vuosi tuottoa tietty määrä ?   Kuolettaminen tarkoittaa sitä, että sijoituksen laitettu summa kuoleutuu tietyn ajan päästä sillä korkokannalla laskettuna joka on käytössä. Joka vuosi se kasvaa korkoa 8 %, kun sen verran tullee vuosittaista säästöä.  9 vuoden jälkeen olisi se 8 % /v. (jos speksit= sähkön hinnat ym.  pysyy samoina) pelkkää lisätuloa ilman pääoman tarvetta koska pääoma on saatu jo takasin.

    Paneelien hinnat laski pitkään aika paljon vuosien takasista. Mutta nyt on voineet taas nosta jonkin verran kysynnän lisäännyttyä.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Aurinkopaneelit kun loppuvuodesta laitatin, en ensisijaisesti tuottojen varaan laskenut. Ilmastotekona enemmänkin ja ovathan ne navetan lappeella pihapiirin komistuksena edistyksellisyydestä viestittämässä. Kotitalousvähennys on hyvä apu investoinnin kustannusten kuoletuksessa. Mukavahan se on seurata, kuin omaa sähköä karttuu kesänmittaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kts. oman talosi sijainnille tuotanto- ja hinta-arvio Helenin aurinkolaskurilla. Minun sijainnilleni Espoossa on tuotantoarvio esimerkkipaketilla 4000 kWh kesässä, joka kattaa noin 6 kk:n kulutuksen. Säästöä saattaisi tulla vähän yli 600 euroa ja investoinnin hinta olisi toimittajasta ja koosta riippuen 7 – 10 tuhatta euroa, tuottoa siis 6-8 %.

    Ylijäämäsähköä tulee keskikesällä melkein puolet tuotannosta, kun kulutus on alhainen ja tuotanto pyörii yölläkin jollain teholla, joten tuottoarvio riippuu paljon siitä, pystyykö sen myymään ulos ja millä hinnalla. Kannattavuuteen vaikuttaa sekin pystyykö hyödyntämään kotitalousvähennyksen ja omistaako sähköauton. Edelleen kannattavuuteen vaikuttaa millainen sähkösopimus on eli kuinka suuret kuukausimaksut pyörivät kesällä. Niitä ei saa nollattua vaikka energiamaksut saisikin.

    http://www.helen.fi/aurinkopaneelit/aurinkopaneelipaketit/aurinkolaskuri

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos omistaa sähköauton tai kulutus on muuten yölläkin korkeaa, sitten kannattaisi omistaa paneelien lisäksi sähkövarasto ja jos se täyttyy, myydä ylijäämä verkkoon. Täällä alhaisten kuukausimaksujen alueella ylijäämäsähkön myynnillä saisi ehkä katettua koko vuoden kuukausimaksut.

    Helen:

    Maksamme sähkövarastoasiakkaillemme korotettua korvausta, 13 c/kWh, verkkoon myydystä sähköstä.

    http://www.helen.fi/aurinkopaneelit/sahko-varastointi/aurinkoenergian-tuottajapaketti

Esillä 10 vastausta, 16,571 - 16,580 (kaikkiaan 31,363)