Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

Esillä 10 vastausta, 18,581 - 18,590 (kaikkiaan 31,442)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Tolopainen Tolopainen

    Jostain syystä suomalaiset syövät mieluummin rehuviljaa kuin leipäviljaa, ruis on muualla rehuviljaa. Noo ei raakaa kalaakaan syö muut kuin metsäläiset.

    Suomen vilja aittaa on kuitenkin Etelä-Pohjanmaa ei etelä-Suomen savitökkyröillä päästä yhtä suuriin satoihin.

    Rane

    ”Probleemaksi muodostuisi lähinnä se nykyinen karjatalousalue eli lyhyemmän kasvukauden C-vyöhyke. Mitkä viljat ehtivät valmistua siellä normaalikesänä?”

    Kajaanin korkeudella viljellään vehnääkin mutta se säilötään näissä ilmatiiviissä siiloissa eli ei tarvitse ”joutua”.Leipäviljan järkevä viljely loppuu käytännössä Iisalmen korkeudelle.Kainuussa ihan parhailla paikoilla.

    Leipäviljan ero rehuviljaan tulee paremmista leipoutumisominaisuuksista,sako ja sitko.Rehuvehnän viljelyssä ei edes yritetä leipäviljaa. Mutta kyllä ohrasta ja kaurasta saa  hyvää ihmissyötävää.Ohrarieska ja kaurakeksit ihan namia.

    Jätkä

    Tolopainen:”Jostain syystä suomalaiset syövät mieluummin rehuviljaa kuin leipäviljaa, ruis on muualla rehuviljaa. Noo ei raakaa kalaakaan syö muut kuin metsäläiset.
    <div class=”comment__text js-discussion-text”>

    Suomen vilja aittaa on kuitenkin Etelä-Pohjanmaa ei etelä-Suomen savitökkyröillä päästä yhtä suuriin satoihin.”

    Leivänsyöjät muualla eivät halua, että leipä maistuu jollekin hyvälle. Kuitenkin sellainen leivänsyöntimaa kuin Venäjä, kuluttaa valtavasti ruista ”Ryssänlimppuihin”, joita Suomalaiset Vodkaturistit kantoivat kylki vääränä Pietarin ja Viipurin kaupoista.

    Ruis-Wiski menee kyllä vaativaankin makuun, raaka kala on tullut meillä ruokapöytään Japanin suunnasta.

    Paraslaatuista vehnää ja eniten hehtaarilta huippuvuonna tulee kyllä vieläkin ”Vakka-Suomesta”. E-P:n huippusadot jäävät niistä jälkeen, mutta siellä tuo ”huippusato” tulee käytännössä joka vuosi, toisin kuin Vakka-Suomessa.

     

    Tolopainen Tolopainen

    Kyllä kauraleipä on kaikkein terveellintä. Vehnä tietenkin on ravintoarvoltaan paras viljalajike. Suomeen huippulaatuinen vehnä tuodaan ulkomailta. Ei  suomalaiset elintarvikkeet ole laadultaan mitään erikoisia.

    Puuki

    Marin aloitti keskustelut ominpäin Horneteista liian aikasin. Nyt Ukraina pyytää 3 kesken keskustelua USA:n ja  Suomen kanssa asiasta (uutiset).

    Kauraa voi kyllä ohran lisäksi kasvattaa pohjoisessakin. Mutta sadot ei riitä ruokkimaan kansaa vaikka joka paikassa kasvatettaisi kauraa.  Kesät on oikukkaita ja sadot keskimäärin suhteellisen pieniä.

     

    Visakallo Visakallo

    Viljeltävä makealupiini on yksi vaihtoehto. Menestyykö se pohjoisessa?

    https://yle.fi/a/3-11991590

    Rane

    Siementuotanto(mikä syödään?) onnistuu näköjään 1-2 viljelyvyöhykkeillä.

    Ketomaki_Ville.pdf (theseus.fi)

    Nostokoukku

    Kokojyvä ruis on paras ja terveellisen vilja. Vehnä on mautonta epäterveellistä höttöä.

    Kurki Kurki

    Helssingin sanomissa oli ollu juttua siitä kuinka suomen elintaso on jäänyt jälkeen Ruotsista ja Saksasta.

    Syy elintason laskuun tulee kilpailijamaita 20% korkeammista palkankorotukset 2000-luvulla, jotka realisoituivat finanssikriisissä vuonna 2009 maailmanmarkkinoiden hintason laskiessa tasolle, jossa Suomen vienti meni rajusti tappiolle, eikä ollut omaa valuuttaa  palauttaa kilpailukykyä devalvaatiolla eli palkkoja laskemalla. Suomen metsäteollisuudesta hävisi 20 000 työpaikkaa. 2010-luvun alku meni lähes puolen miljoonan työttömän kourissa, kun huomioidaan suurten ikäluokkien 100 000 eläkkeelle jääminen vuosittain, aina vuoteen 2016 ennen kuin Sipilän Kiky-sopimus saatiin aikaiseksi. Kikyssä palkkoja piti laskea 5% ja tuottavuutta nostaa 5% sekä kolmantena vaiheena pidättäytyä palkkojen nostosta niin kauan kuin kilpaijamaat ovat nostaneet omia palkkojaan 5%. Kiky-sopimuksen eli sisäisen devalvaation näin olisi pitänyt korjata viennin hintyakilpailukykyä 15%.

    Nyt pitäisi olla menossa tuo kolmas vaihe, että vienti alkaisi vetää ja olisi verotuloja menoihin, mutta näinhän ei ole tapahtunut, vaan Suomi on velkaantunut koko ajan ja valtion velka noussut 70%:iin.

    Ruotsin kruunu on laskenyt euroon nähden parissa vuodessa 12% eli siellä olisi voitu nostaa palkkoja 12% ja kilpailukyky olisi pysynyt enaallaan. Ruotsin erinomainen kilpailuky on taannut verotuloja niin hyvin, että valtion velka on lakenut 40%:iin.

     

    Tolopainen Tolopainen

    Suomalaiset haluavat uskoa, että heidän ruokavalionsa on maailman paras. Sehän on yksi Euroopan huonoimmista, ja johtaa äärettömän korkeisiin terveydenhoitomenoihin.

Esillä 10 vastausta, 18,581 - 18,590 (kaikkiaan 31,442)