Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

Esillä 10 vastausta, 31,601 - 31,610 (kaikkiaan 31,610)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Gla Gla

    Yle: ”Jos maata kohtaisi kriisi, voisi norjalaisen kasvatuslohen ja tonnikalan tuonti tyssätä nopeasti. Jos kalakantojen tila on heikko ja ne pysyvät uhanalaisina, niistä ei ole ravinnoksi kriisiaikoinakaan, Vilhunen [WWF::stä] kertoo.”

    Huoltovarmuus on päivän sana, jolla perustellaan vaikka vaelluskalojen esteiden poistamista. Saa nähdä, milloin luontoväki hoksaa runsaan valkohäntäpeurakannan olevan huoltovarmuustekijä.

    https://yle.fi/a/74-20163389

     

    Gla Gla

    Ai niin, metsästäjäthän tuon ovat jo maininneet. Täytyy pitää kiinni linjastaan:

     

    Gla Gla

    Kuten Visakallo sanoi, käyttäjä pyörän laadun riittävyyden määrittelee. Toisille riittää kiinalainen ilmaispyörä, toiset kaipaa vähän parempaa.

    Nostokoukku

    Suomen järvet ovat täynnä kalaa. Ainoa uhka on liian vähäinen kalastus. Huoltovarmuuden kannalta ongelma on, että kalat ovat perkaamattomia, eivät valmiina kalapuikkoina. Eikä niitä enää osata eikä viitsitä pyytää. Lisäksi esim särkeä ei pidetä enää syötävänä, niin mainio ruokakala kuin onkin. Eikä kalaa osata edes valmistaa syötäväksi. Kalalla leikkiminen on tärkeämpää, kiduta ja päästä – kalastus on muotia.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Kalalla leikkiminen on tärkeämpää, kiduta ja päästä – kalastus on muotia.

    Kieltämättä täälläpäin vedet on täynnä ”limatuubeja” (=hauki), jotka ei ole norjan lohen takia enään suosiossa.

    Tolopainen Tolopainen

    Tietenkin rouva Visakallon pyörään tulee kilsoja kun ajelee Sukisukin perässä ja kuljettaa tarakalla neljän metrin keppiä harvennuskohteille.

    oksapuu

    Miten koukku niitä särkiä kokkaa?

    Täälläpäin kun illalla katiskan heittää veteen niin aamulla on ämpärillinen särkiä tarjolla. Päätalon kirjoissa niitä kesäyneitä särkiä taidettin syödä…

    Gla Gla

    Sinappisilakan resepti toimii hyvin kylmän veden aikaan.

    Kaupassa on hyviä säilykkeitä, en tiedä miten on valmistettu. Mutta voittaa tonnikalan 6-0. Sen kyllä huomaa hinnastakin.

     

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Särki purkkiin, niin hyvää tulee. Maustaminen on sitten makuseikka.

    Nostokoukku

    Suolaan parkiksi päiväksi. Sitten vanhan kansan lohkoperunat kattilaan, kun perunat on viittä vaille kypsiä, särjet pottujen päälle kypsymään. Ja sitten ruisleivän kanssa ääntä kohti. Yksinkertaista ja hyvää. Halstarilla hiillostaen, savustaen ja pienet särjet purkkikalaksi. Iso särki, 200-500 grammainen, on suolakalana siian veroinen. Tietenkin pitää olla puhtaat, raikkaat vedet mistä pyytää. Purkitettaessa täytyy olla mausteitten kanssa varovainen, purkissa mausteiden aromi korostuu. Mieluummin liian vähän kuin paljon.

Esillä 10 vastausta, 31,601 - 31,610 (kaikkiaan 31,610)