Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

  • Tämä aihe sisältää 32,426 vastausta, 175 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , 11 tuntia sitten Rane2 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 4,381 - 4,390 (kaikkiaan 32,428)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Remie

    Ei voi suoraan survoa vai 1 sisään vaan on pienennettävä 2 pykälää kerrallaan ja otetta kytkimillä sen verran pitoa ettei moottori juuri ja juuri mene ylikierroksille, jos moottori laukeaa on peli menetetty ja henki on löysässä, kaikkeen kun lisätään vielä paniikki niin alkaa menemään pieleen. Harkitusti ja vakaan päättävästi . Kylmä kytkin kestää melkoista luistatusta eikä sitä yleensä tarvita kuin muutama sekuntti. Automaatilla vedetään käsikäytölle ja pykälää vaan piennetään, varotaan kuitenkin kiskomasta Pakikka päälle, silloin alkaa tulemaan mujua. Neutraali on vaarallinen sihhen ei saa mennä. Automaatilla on parasta pitää se sportti tai vuoristo asento päällä jos sellainen löytyy. Lexuksissa se on yleensä unholassa, samoin pitkän vaihteen käytön esto, pitkä vaihde pois kun vuoristossa ajetaan. Joka ainoa nämyskä pitää löytää mitä autossa ikinä on kun mennään poikkeuksillisiin olosuhteisiin, takasumuvaloa myöden. Kenellä on kuorma-auto kortti ja ajanut kuorma-autoa heiltä voi kysellä lisää. Virtakin pitää osata katkaista ajon aikana niin ettei ohjaus lukkiudu, ja sen on onnistuttava. Jos auto alkaa savuamaan konehuoneesta eikä saa pysähtymään niin virta pitää saada pois. Autoon palaminen on kamalaa ja vauhdissa pois hyppääminen vielä kamalampaa , autoa pitää ohjata vaikka se ei olisikaan tiellä ja juuri niin kauan kun auto liikkuu. Ei mitään käsien nostoa korville ja huutamista se ei auta mitään.

    Visakallo Visakallo

    Heh! Kyllä nämä autoasiat tuntuvat aina vain menevän joillakin tunteisiin. Yritin aamulla kertoa myönteisenä uutisena sen tosiasian, että kilpailu on toiminut kuluttajien parhaaksi ja laskenut merkkihuoltojen määräaikaishuoltojen hintoja selvästi. Tästä on itsellä ja tuttavilla kokemusta nyt jo usemmasta liikkeestä ja automerkistä. Tästäkös alkoi taas melkoinen jurnaus ja valitus. Totta hemmetissä vanhan auton huolto saattaa maksaa enemmän, jos tarvitsee vaihtaa enemmän osia ja nesteitä, eikö se nyt ole ihan luonnollista, mutta ei sitäkään pidä väittää, etteikö uusien autojen huollossa tehtäisi juuri mitään. Ainakin meilläpäin voi halutessaan seurata oman autonsa huoltoa lasiseinän takaa vaikka koko prosessin ajan. Minulla oli vara myöntää, etten tunne kunnolla vanhojen autojen huoltokäytäntöjä. Milloin mahdamme kuulla ensimmäisen kerran sen, etei joillakin ole kokemusta uudempien autojen huollosta?

    Remie

    Uusissa autoissa lienee jarru nesteet ja jäähdytysneste jos on moottori. Minä en vaihda kumpiakaan ikinä. Akkukin alkuperäisenä kestää 18 vuotta kun ei irrota kenkiä, kun ostaa uuden akun niin 2-3 vuotta ja akku. Koskaan ei ole tarvinnut vaihtaa jarrupaloja sen kummemin kenkiä. Eikä ole myöskään nesteet vuotaneet mistään. 55 vuotta ajanut ja alalla ollut. Kun on asentaja niin tietää mitä auto sietää mitä se kestää ja mitä ei siedä  ja sen mitä se ei kestä näiden väliin kun asettaa ajo tottumuksen niin pääsee tosi vähällä. Pätee kaikkeen tekniikkaan valmistajasta riippumatta. Jokainenhan tekee muutaman huoltotoimenpiteen ennen ajoon lähtöä, katsoo että ilmanpaineet on joka renkaassa ja valot pelaavat  että jarrupoljin ei mene pohjaan, että autossa on polttoainetta ,eikä mikään varoitusvalo pala, ja että mottoritilassa on riittävästi liemiä ja nesteitä. Moniko nuo tekee ? Yleensä oiotaan ja sitten onkin paska auto, se hajosi.

    Puuki

    Vakuutusyhtiöt kerää lisää vakuutusmaksuja ”uudistamalla” sääntöjä ja maksettujen vahinkojen lisäännyttyä ja/tai vahinkomahdollisuuden lisääntyessä.  Ennen oli esim. vakuutuksen bonukset sidottu henk.koht. vahinkohistoriaan mutta sitten uusivat säännöt semmoseksi, että bonuksia ei voi enää siirtää firman autosta yksityiskäyttöön siirryttäessä.  Eli kymmenien vuosien aikana lisääntyneet bonukset nollautuu, jos välillä ajelet oman firman autolla.

    Urheiluautossa (saattoi olla Maserati tai jokin Ferrari) , joka kelpaa normiliikennekäyttöönkin , on  ominaisuus  joka lisää kierroksia tai laskee niitä automaattisesti vaihdetta vaihdettaessa manuaalisesti. Ei tarvi vaihtaa vaihdetta  jarrun ja kaasunpolkimen yhtäaikaisella käytöllä . Semmonen kannattaa hankkia, niin moottorijarrutus ja vaihteiden vaihto onnistuu amatööriltäkin helposti ala-ja ylämäkiajossa.

    Remie

    No vuoristo ajo on sellaista että kannattaa ottaa vuokra-auto ja kertoa että aikoo kydä Norjassa Breikensolenilla ja peikonpolulla kruisailemassa niin katsovat sellaisen huolletun  vehkeen että pelaa synkronointi ja jarrut. Jäi mainitsematta vielä käsi jarru, jos rummut ja jarrulaikat eivät ole punaiset niin voi käsijarrulla yrittää hillitä menoa. jos se ei pidä niin silloin on lämpöä jo niin paljon akselistoissa että syttymisvaara on ilmeinen. Jähtyminen tuosta tilasta kestää tosi kauan. Kokemusta on ja joka kerta olen vilkaissut peiliin ja aina yhtä kalpeana. Kun selviää tuollaisesta niin kädet kyynärpäitä myöden ristiin  ja muutama valikoitu sana kiitokseksi. Tämä ei ollut  pelottelua tämä oli neuvo. Jyrkkä mäki kannattaa aina lähteä alas matelu vauhtia. Ja Peikon polulla niitä jyrkkiä mäkiä löytyy.

    Gla Gla

    Visakallo, totesin huolto-ohjelmien laaditun uusissa autoissa alkuvuosina varsin kevyiksi, joten tottahan se huoltojen hinnoissa näkyy ja se on tarkoituskin. Mutta varmaan tunteettomasti tuohon totesit, ettei minulla ole käsitystä uusien autojen huolloista ja sitten aloitkin jo puhua jostain antureiden ja jarrupalojen vaihdoista.

    Näin se nyt tällä kertaa vaan meni.

     

    Remie

    Jos minua tarkoitit niin huolsin ja korjasin ammatikseni ihmisten autoja , eikä oman auton rassaaminen innostanut yhtään vähää joten toimin siten ettei niitä rassaamisa olisi lainkaan ja todella vähällä olen päässyt. Auton perinpohjainen tunteminen ja ymmärtäminen on suuri etu, tosin siihen joutuu panostamaan.

    Visakallo Visakallo

    Vieläkö se Gla jaksaa jatkaa. Kyllä niitä mm. jarrupaloja ja antureita vaihdetaan huolto-ohjelman tai tarpeen mukaisesti uudemmissakin autoissa. Palat ja anturit irroitetaan ja jarrusatulat puhdistetaan  ja niiden kunto ja kuluneisuus tarkistetaan. Tilanne on jo sitä ennen todettu sähköisesti.  Edellisessä autossani palat ja anturit vaihdettiin toisen huollon yhteydessä. Nykyautoissa on satoja erilaisia tunnistimia ja kameroita moottorissa, voimansiirrossa, jarruissa, pyöränripustuksessa, ojauslaitteissa, korissa laseissa, jne. Oma lukunsa ovat kaistavahdit, pysäköintiavustimet, nopeusnäytöt, yms. Jos sattuu esim. ajamaan sellaista tietä pitkin, missä kasvaa keskellä vähän pidempää heinää, ja tiessä on vähän jyrkempiä mäkiä ja pinnassa irtomursketta, saatta kojetaulu olla jonkin aikaa valoja täynnä kuin joulukuusi.

    kim1

    Muutaman kerran alppejen  yli ajanut tavallisella toyotalla Italiaan….p.s.autossa normi jarrunesteiden kiehumis piste n.240 c.,mulla moottoripyörissä  käytän moto.gp.tasoisia nesteitä joiden kiehumispiste on jotain 330 c.astetta,,,elikkä hyvillä nesteillä on vaikea auton jarrunesteitä saada kiehumaan,josta aiheutuvat ne ilmakuplat,jotka tuntuvat jarrujen häviämisenä….

    Remie

    No huonoja ne on nykyään, liekö tarkoituksella sähköautoja silmällä pitäen. Naapuriin tuli kaasun tankkausasema, ei ole kuin 1 km matkaa. Ainakin pullokaasu on muutaman sentin halvempaa kuin motonetin kaasu. Sellaistakaan ei voi ostaa ilman viikon koeajoa jotta näkee paljonko sitä kaasua todellisuudessa kuluu. Jos samaan mallin kuluu kuin vanhoissa kaasu trukeissa niin ei tule mitään. Tuohon metsätraktoriin voisi sellaisen kaasun laittaa, löpö löyhkää tankatessa niin ikävästi.

Esillä 10 vastausta, 4,381 - 4,390 (kaikkiaan 32,428)