Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

  • Tämä aihe sisältää 31,512 vastausta, 172 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten A.JalkanenA.Jalkanen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 4,721 - 4,730 (kaikkiaan 31,514)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Jätkä

    Omaishoitajia lisää ja niille parempi korvaus siitä hoitotyösttä. Huomattava osa hoidettavista olisi helpompi tai ainakin halvempi rasti hoitaa omaishoitajien avulla, vaikka tuplaisi näin aluksi siitä maksettavan palkkion.

    Laitospaikka on ainakin kymmenen kertaa kalliimpi kustantaa, kuin omaishoitajan palkka. Hyvin usein kotona läheisen ihmisen hoidossa on vanhuksen turvallisempi ja parempi viettää viimeisen elinaikansa.

    Remie

    Metsuri motokuski puhuu juuri niin kuin pitää.  Tuleekohan tuo politiikka sana jotenkin heperan väännöksestä, ”lupauksia annetaan rikottavaksi” tuntuu olevan normaali käytäntö nykyään.  Sisäministeri on ottamassa uusia ulkomaisia työntekijöitä. Eikö meillä ole pikaruokapaikkoja jo ihan tarpeeksi. Työttömiäkin vaikka muille jakaa. Roinaa,renttaa, tavaraa,lumppua,rättiä joka lähtöön, uusia poltettavaksi asti. Onhan rahan puuteessa hyvätkin puolensa, syntyy tilaa kun vanhat käytetään ennen kuin ostetaan uusia. Kun tarpeeksi kauan alennetaan palkkoja niin niillekin käy kuten talletukoroille menee miinuksen puolelle. Nyt -0,5%  , ei paljon kannata rahnaa hankkia kun ei tuotoa saa vaan siitäkin jo sakotetaan. Ne kenellä on velkaa heidän kannattaa nyt painaa päälle , heille kaiken matemaattisen opin mukaan kuuluu maksaa hyvityskorkoa että ovat auttamassa pankkeja. Kai avunanto palkita kuuluu.

    Remie

    Maaseudulla tuo onnistuu mutta ahtaassa tukalassa kaupunkiasunnossa en näe omaishoitoon mahdollisuutta. Jos vanhus asuu yksinään niin omaishoitajalla tulee olla kolme varamiestä, muuten menee taas uhkapeliksi. Kaupungissa liikkuminen on niin tuskallista ettei tiedä milloin on perillä , vanhusten hoito vaatii täsmällisyyttä. Juna kun on tunnin myöhässä kuten tavallista on ja lisää niitä aiotaan hankkia, kyllä näitä myöhästeleviä junia jo riittäisi. Aika hankalaa on petipotilasta rappukäytävissä kuljetella ulkoiluttamassa. Maalla kyllä onnistuu. Onhan noita vanhoja terveitä kouluja jotka olisi ihan valmiita siihen tarkoitukseen mutta kunnat mieluummin myyvät ne kun ne eivät ole homeessa eivätkä lahoja eikä niissä ole sisäilmaongelmaa. Lapset ja vanhukset sijoitetaan juuri niihin jota ovat terveydelle vaarallisia. Kuntien päättäjillä on heitä vastaan jotain kaunoja varmaan.

    Musta miäs

    Rinne totesi helmikuussa sairasvuoteellaan haastattelussa että jos Sdp:sta tulee pääministeripuolue ja minusta pääministeri, sellaista ratkaisua ei tule hallitusohjelmaan, että näitä asioita ei korjata. Se saattaa vaatia 350 miljoonaa lisää rahaa jotta on riittävästi henkilökuntaa sekä kotihoidossa että ympärivuorokautisessa palveluasumisessa. Mutta se tehdään!

    Rane

    Vanha kansa sanoi että jos rahaa ei ole niin sitä ei ole vaikka olisi kuinka ison talon poika.

    Jätkä

    Remie on siis sitä mieltä, että jos joku omainen ei pysty asuntojen ahtauden takia ottamaan hoitovastuuta lähimaisestaan, joka tarvitsee oikeasti vain päivisin hoitajan läsnäoloa, eikä öisin ole muuta kuin olla ”turvana ” hieman ”vanhuudenhöperölle” vaarille tai muorille, niin silloin se ei saa onnistua keneltäkään.

    Käytännössä kysymys kai useimmiten on siitä, että on käytävä ansiotyössä, eikä voi olla kotona vanhuksen seurana.

    Remie

    Nyky vanhemmilla on niin kiire omien jälkeläisen harrastusten kanssa ettei ehditä edes omia asioitaan hoitamaan kun nuoriso on vaatimassa kaiken aikaa viemistä erinäisiin  suuntiin. Ei siinä ehditä ajattelemaan mitään mummia tai vaaria saatikka hoitamaan. En ole tänä vuonna edes nähnyt heitä kun pelit vie kaiken ajan. Muutaman vuoden päästä on taas yksi sukupolvi lisää ja kiireet sen kuin lisääntyy. Neljä sukupolvea on jo sellainen rasite ettei paremmasta ole väliä. Siihen kun liitetään joka sukupolveen vielä avioerojen tuomat haasteet niin ajatusten lennettävä että ehtii edes sinnepäin toimimaan kun toiveet on. En ainakaan halua tuommoiseen mylläkkään sekaantua en edes vahingossakaan.

    jees h-valta

    Pareen onkin ettei sekaannu jos ei siinä elämässä siihenkään mennessä ole mukana ollut. Sellaisia tunku-mummoja ja faareja ei tarvitse yksikään jälkipolvessa mitkä vasta lähempänä aikuisikää huomaa että pitäisi suhteitakin alkaa hoitaa. Se vain ei toimi, ei puolin eikä toisin. Kerran menetetty läheissuhde on iäksi kadotettu. Kulissia loput.

    Kumikettu

    Joo. Ne, joista olen muinoin osin kotoisin, isäni kassit ja hanurin monesti pyyhkineenä ja kanssaan suihkutelleena & saunoneena totean omaishoitajuuden olevan antoisaa, mutta raskasta ja loppuvaiheessa liki mahdotonta. Nyt on 90 v., hoitokodissa lääkittynä ja käsitys kankaalla muistisairaudesta. Äitini teki niin kauan kuin kykeni omilta vaivoiltaan, sitten alkoi sydän jo oireilla. Todellinen yövuoron spesialisti. Pahalta tuntuu tilanne, mutta itselläni on kova homma saada omille muoskille elanto tienatuksi teollisuuden 3-vuorosta ja en voi tuosta luistaa edes oman isäni vuoksi, vaikka miestä miten rakastan.

    Lohduksi ajattelen, tai toivon, että isäni sairaus suojaa kantajaansa myös syvemmältä kauhulta ja kärsimykseltä. En tiedä. Rukoilen itselleni voimaa ja rohkeutta hoitaa oma pelini puh pah ennen tuota vaihetta, tehdä sitä ennen kaikkien kanssa sujut. Tai oikeastaan ne sujut pitäisi olla just nyt, koska eipähän tuosta huomisestakaan tiedä.

    Sitten isän kanssa taas saunotaan pilven päällä hyväksi lämmitetyssä savusaunassa. Osastosta ei voi vielä tietää. Kuuluuko seinän takaa kavion kopse vaiko kerubin kannel.

    Tolopainen Tolopainen

    Poliitikkojen on aivan turha puhua 0,7 hoitajamitoituksesta, sellainen ei ole realismia, en edes ymmärrä mitä se tarkoittaisi käytännössä. Nyt Rinnekin jo totesi, että ei meillä ole varaa palkata 4000 uutta hoitajaa, ja niitä tarvittaisiin todellisuudessa tupla määrä kun vanhoja eläköityy. Tuo kaatuu jo siihen, että uusia hoitajia ei mistään saada tuota määrää. Ne pitäisi tuoda Aasiasta ja kouluttaa.

    Persutätikin illalla tv:ssä oli vastustamassa työvoiman tuontia ulkomailta. Työvoimasta on monilla aloilla kuitenkin huutava pula, firmat tarjoavat oikeastaan jo vaikka mitä palkkaa huippuosaajille, koodarit pyytävät 10k€ kuukaudessa ja myös saavat sellaisia palkkoja, kun firmat heistä nykyisin käyvät kisaa.

    Meillä ay-liike taistelee paperinjakajien puolesta, mitä nopeammin tuo 22000 ihmisen postiorganisaatio saadaan ajettua alas, sen parempi tälle maalle. Mitään aikalisää ei tarvita organisaatiomuutosten siirtämisellä ei asioita edistetä yhtään, se että joku on nyt postissa töissä on huonoa tuuria. Tuosta määrästä puolet joutaa hoitamaan vanhuksia, lehtien varhaisjakelulla ei ole enää mitään merkitystä. Digilehti tulee luettavaksi klo.03 . Kuka viitsii enää amulla lähteä postilaatikolle. Kirjepostin ja sanomalehtien jakelun voisi yhdistää. Meillä puhutaan päästöjen vähentämisestä, mutta ei haluta tehdä muutoksia toimintatapoihin, yksi helpoimmista on lopettaa turha paperin jakelu. Siitä seuraa huomattvat säästöt eikä kukaan menetä mitään. Sellaiset muutokset, joilla päästöjä voidaan vähentää nykytekniikkaa hyödyntämällä pitäisi toteuttaa heti ja valtioneuvoston määräyksellä ilman viivytyksiä.

Esillä 10 vastausta, 4,721 - 4,730 (kaikkiaan 31,514)