Keskustelut Luonto Median metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 334)
  • Median metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    Tiedossa on, että joillain kanavilla on erilainen käsitys vastuullisesta journalismista kuin toisilla.

    Kirjoitin Ylen tuoreimpaan susikeskusteluun useita kommentteja. Osaa en huomannut julkaistun ollenkaan, osa julkaisiin, mutta hävisi hetken kuluttua ja vai muutama jäi jäljelle.

    Kuuluuko moderaattorin ottaa kantaa keskusteltavaan aiheeseen vai klikkaileeko joku asiattoman viestin ilmoituksia ja viestit poistetaan kritiikittä. Ylen asenne on tiedossa, joten olen koittanut pysyä asiassa, etten sen takia anna aihetta viestien poistoon.

    Millaisia kokemuksia muilla tuosta on?

  • Kurki Kurki

    Tehoton pääoma. Siinä hän ihmettelee miksi Suomen talous pelastettiin ennen kerta toisensa jälkeen palkkoja alentamalla.

    O joi joi joi. Beljakovilainen Taistolaiskommari Matti Pohjola. Oli varmaan Beljakovin luennoilla 1970-luvun alussa.

    Matti Tapani Pohjola (s. 4. marraskuuta 1950 Kymi) on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun taloustieteen professori. Hän valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 1973

    Ei Suomen nimellispalkkoja alennettu, vaan markan devalvaatiolla Suomen palkkatasoa elennettiin kilpailijamaiden tasolle  ja oli pakko tehdä, sillä kilpalijamaita korkeammat palkankorotukset olivat vieneet Suomen metsäteollisuuden ja metallin  tappiolle ja ilman markan devalvaatiota Suomen päävienti olisi loppunut. Suomen talous ja hyvinvointi olisi kokonaan toisella tasolla, jos Suomessa olisi ollut vastuuta ottava pohjoismainen ay-liike eikä beljakovilainen.

    mehtäukko

    ”…Suomen talouden ongelmat johtuvat osin uudistumattomasta teollisuudesta. Tuottamattotanta tuotantoa on pysynyt tuotannossa…”

    Onko lakkokyykyttäjillä koskaan käynyt mielessä se, kuinka epävarmaksi sillä on ajettu toiminta-ympäristö? Tuholaiset eivät ajattele muiden työllistettävien etua, mutta ne toistuvilla kiristyksillä saavutetut edut..!

    ”… pitäytymällä kynsin hampain kiinni maidontuotannossa, investoinut siihen, lisännyt työmääräänsä ja samanaikaisesti laskenut tulotasoaan..” on yks oikoinen päätelmä. Tietämättä suunnanmuutoksen muita syitä, jos ao. henkilö olisi suurentanut tuotantoa, niin että se olisi työllistänyt 5-10 lisätyöntekijää, olisihan markka pyörinyt. Mutta kuten paperiukot aikoinaan:”meille kuuluu taas lisää, kun talo pärjää niin hyvin”-mentaliteetti, mitäs siinä yrittäjä voisi ahneuden edessä?

    Nostokoukku

    Vuodatukseni, MaalaisSepi, tarkoitti kokolailla samaa kuin Kurjen aina silloin tällöin toistuva vuodatus. Jos sellunkeittäjä tuottaa työpanoksellaan työnantajalle yli 3 miljoonaa euroa lisäarvoa, eikö hän ole silloin palkkansa ansainnut. Samoin kuin me beljakovilaiset metsänomistajat nykyisillä puunhinnoilla. Me Beljakovilaiset metsänomistajat olemme nyt niskan päällä, hetken. Mutta se ansaittakoon, olivathan sellun raaka-aineen hinnat pitkään surkeat. Beljakovin kotimaan rajat kun taas aukeavat, niin metsäteollisuus kyllä ”devalvoi” taas hinnat kohdalleen omalta kannaltaan. On vuoristoneuvoksissakin sen verran beljakovilaisuutta.

    Kurki Kurki

    Jos sellunkeittäjä tuottaa työpanoksellaan työnantajalle yli 3 miljoonaa euroa lisäarvoa, eikö hän ole silloin palkkansa ansainnut.

    Mikä ihmeen 3 miljoonaa per selluköpi?

    Viime vuoden koko Metsä-Groupin tulokseen selluköpien lakkoilu aiheutti 60–60 tappiot ja muut metsäyhtiöt mukaan lukien satojen miljoonien tappiot. Siinä selluköpien beljakovilainen lisäarvo.

    Viime vuonna Metsä-Goupin sellu ja puutavaratoiminnan tulos oli 5,9 miljoonaa.

    https://www.metsagroup.com/globalassets/metsa-group/documents/investors/financial-reporting/results/2024/q4/metsa-group-tammi-joulukuu-2024-tilinpaatostiedote.pdf

    mehtäukko

    ”Jos sellunkeittäjä tuottaa työpanoksellaan työnantajalle yli 3 miljoonaa euroa lisäarvoa, eikö hän ole silloin palkkansa ansainnut. Samoin kuin me beljakovilaiset metsänomistajat…”

    Kuka on missään kieltänyt työmiehen kohtuupalkan, kysynpä vaan? Lisä-arvo ei kuulu muille kuin talolle ja  omistajille. Metsänomistajiin markkinavoimissa on aivan tyhjää vertuutella missään muodossa. Vai onko selluköpit töissä tarjouskilpailun perusteella?

    Nostokoukku

    Jyrki Ketola vainaa tuon tuloksen kolumnissaan oli laskenut.

    Mikä on mehtäukon mielestä kohtuupalkka, 500 vai 1000 euroa kuukaudessa? 2023 metsäyhtiöt takoivat ennätystuloksia. Eikö markkinatilanne silloin ollut työmarkkinoilla otollinen palkankorotuksille.

    UPM johtaja: Puun hintataso on Suomessa sietämätön. Kas kun beljakovilaisuus jyllää. Eikö kohtuuhinta riitäkkään näille työmiehen moittijoille?

    Kurki Kurki

    Mikä on mehtäukon mielestä kohtuupalkka, 500 vai 1000 euroa kuukaudessa?

    Kohtuupalkka on sama kuin mitä kilpailijamaa Ruotsissa. Ei kai se tieto ihan kiven takana voi olla.

    Kurki Kurki

    Jos sellunkeittäjä tuottaa työpanoksellaan työnantajalle yli 3 miljoonaa euroa lisäarvoa, eikö hän ole silloin palkkansa ansainnut.

    Tuon voi ymmärtä niin niin väärin, että yksi selluköpi vuosipalkallaan tuottaa yritykselle voittoa 3 miljoonaa.

    No ei tuota, vaan siinä on mukana kaikki palkkakustannukset kannolta vientisatamaan. Metsäteollisuuden tuotteiden maailmamamarkkinahinnassa satamassa kaikki kustannukset ovat suomalaisia palkkustannuksia, kun tuotteen vientihinnasta vähennetään voitto. Eli jos metsätuotteen kaikkien valmistusvaiheiden kannolta satamaan voitto on 10 %, niin loput kustannukset 90% ovat suomalaisia palkkakustannuksia karkeasti ottaen.

    Jos suomalaiset palkkakustannukset nousevat 11% enemmän kuin kilpailijamaissa, niin suomalainen metsäteollisuus on tappiolla.

    Tätä esimerkkiä kun pitää mielessä, niin on jo vähän viisaampi.

    mehtäukko

    ”…Mikä on mehtäukon mielestä kohtuupalkka, 500 vai 1000 euroa kuukaudessa? 2023 metsäyhtiöt takoivat ennätystuloksia…”

    Siis halloo? Tosissasiko kyselet lukujen perään?

    käpysonni käpysonni

    Sosialisti vain ajattelee että yrittäjän pitää kaikki voitto luovuttaa työntekijöille.

    Se, että edes kokoomusjohtoiset hallitukset eivät ole saaneet taloutta kasvuun vuoden 2008 jälkeen, johtuu siitä että kokoomuskin on pelkkä kevyt-demari-puolue, joka on tehnyt sosialostista politiikkaa. Suomesta puuttuu todellinen talousoikeistolainen puolue, persut sentän edes yrittää vähän olla sellainen.

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 334)