Keskustelut Luonto Median metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 53)
 • Median metsäpolitiikka

  Merkitty: 

  Tiedossa on, että joillain kanavilla on erilainen käsitys vastuullisesta journalismista kuin toisilla.

  Kirjoitin Ylen tuoreimpaan susikeskusteluun useita kommentteja. Osaa en huomannut julkaistun ollenkaan, osa julkaisiin, mutta hävisi hetken kuluttua ja vai muutama jäi jäljelle.

  Kuuluuko moderaattorin ottaa kantaa keskusteltavaan aiheeseen vai klikkaileeko joku asiattoman viestin ilmoituksia ja viestit poistetaan kritiikittä. Ylen asenne on tiedossa, joten olen koittanut pysyä asiassa, etten sen takia anna aihetta viestien poistoon.

  Millaisia kokemuksia muilla tuosta on?

 • reservuaari-indeksi

  Tuskin salaliitto, vaikka kyse onkin etelän metiasta. Tosin siihen taitaa kuulua ainakin täällä kirjoittavien mielestä ihan kaikki mediat, ehkä pl. MaasTul.

  Voi olla sitäkin, että jos toistoa ilmenee ja sama tai sama asia eri sanoin on jo x 5  niin ei mene läpi. Sen sitten ainakin Timppa ja Kurki kokee sananvapauden rajoittamisena. Ylellä saattavat yrittää, että keskustelu etenisi ja siihen tulisi tarttumapintoja/uutta/eteenpäin vievää, eikä se luisuisi jankkaamiseksi. Siitä hyvä, että ML:ssä ei jankkaamisesto- ongelmaa ole.

  Sitäkin saattavat tarkkailla, että joku tolkku siinä julkaistavassa kirjoituksessa olisi.

  Hanna

  Tomperi

  Jos totta puhut siihen ei tarita sen enempää taivastelijoita, Autoratäärisissä yhteisöissä tuppaa käymään niin että totuuden puhujia ei suvaita,  net jopa tapetahan.

  Gla Gla

  Hannun epäilyt on luonnollisia, mutta toistosta ei ollut kyse. Moni susien suojelija siellä kyllä omaa asiaansa näyttää toistavan ilman ongelmia. Ja ei tuossa, mutta monissa metsäuutisissa eräs mettänpeikko saa ihan vapaasti laukoa mielipiteitään. Siinä saa välillä kyytiä virkamiehet ja organisaatiot, joskus asia jää vähemmälle. Puolueettomaksi en siis linjaa voi sanoa.

  Salaliittoa en ottanut puheeksi, sen teki Hannu.

  KeMeRat

  Mulla on kaikki viestit julkaistu.

  Rane

  <p>”että keskustelu etenisi ja siihen tulisi tarttumapintoja/uutta/eteenpäin vievää, eikä se luisuisi jankkaamiseksi.”</p><p>Onneksi meillä on Gruppa…</p>

  Tomperi

  Jospa niihin mielipiteisiin liitty semmonen asia kuin uutisarvo?  Tavallisen torpan tytön sanomana tai kirjoittamana sillä ei ole uutisarvoa mutta naispuolisen ministerin sanomana siitä revittäs oikein etusivun otsikko ja tehtäisiin pääuutinen.

  Gla Gla

  Monikohan media julkaisee uutisen kansalaisten luokattoman surkeasta metsäosaamisesta?

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/457d87c8-a519-49a2-8457-d88e099a86a3

  Julkisuutta voi verrata Annukka Valkeapään gradun saamaan julkisuuteen. Siinä käsiteltiin kansalaisten näkemyksiä metsäpolitiikasta. Uutiskynnyksen ylitti tulos, jonka mukaan 69% kansalaisista vastustaa avohakkuita, vaikka samassa tutkimuksessa saatiin myös päinvastainen tulos. Helsingin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa ei pohdittu sitä, millä kompetenssilla kysymyksiin vastailtiin.

  Annukka Valkeapää työllistyi sittemmin WWF:n metsäasiantuntijaksi.

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Oma havaintoni on Hesarista että keskustelu on asiallisempaa ja asiapitoisempaa kuin YLE:n puolella. Joskus menee ruuhkassa kauan ennen kuin mielipide julkaistaan mutta yleensä aina julkaistaan.

  Median metsäpoliittinen linja näkyy toimittajien tekemissä jutuissa kyllä. Hesarissa ne ovat valtaosin metsätaloutta kritisoivia, joskus myös metsäteollisuuden tilannetta uutisoivia.

  Kalle Kehveli

  Media on liian keskittynyt, joten samat ”fraasit” kuuluvat ja näkyvät kaikkialla. Paikallislehdetkin ovat usein näiden suurien omistajien hallussa. Uutisanti heikkotasoista ja politisoitunutta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tämä se vasta huono juttu on: työnantajat kieltävät käytännön metsäammattilaisilta julkisen keskustelun. Joskus myös tutkijoilta. Keskustelusta tulee vinoa jos vain osa osapuolista voi osallistua (metsänomistajat ja ympäristöväki).

  https://www.metsalehti.fi/uutiset/mediasta-puuttuu-metsaammattilaisten-nakokulma-omastakin-syysta/#d22ca7cc

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 53)