Keskustelut Luonto Median metsäpolitiikka

Esillä 9 vastausta, 591 - 599 (kaikkiaan 599)
  • Median metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    Tiedossa on, että joillain kanavilla on erilainen käsitys vastuullisesta journalismista kuin toisilla.

    Kirjoitin Ylen tuoreimpaan susikeskusteluun useita kommentteja. Osaa en huomannut julkaistun ollenkaan, osa julkaisiin, mutta hävisi hetken kuluttua ja vai muutama jäi jäljelle.

    Kuuluuko moderaattorin ottaa kantaa keskusteltavaan aiheeseen vai klikkaileeko joku asiattoman viestin ilmoituksia ja viestit poistetaan kritiikittä. Ylen asenne on tiedossa, joten olen koittanut pysyä asiassa, etten sen takia anna aihetta viestien poistoon.

    Millaisia kokemuksia muilla tuosta on?

  • Gla Gla

    AJ: ”Mutta opinnäytetyössä tulevat esiin myös hyötynäkökohdat ja perustelut miksi noin vahvaan säätelyyn päädyttiin. Mikäli väittelijä haluaa hyvän arvosanan.”

    En ole ihan varma, toisaalta en ole kiinnostunut toisten arvosanoista. Jos kuitenkin päättötyön rahoitus tulee esim. Koneen säätiöltä, taatusti se ohjaa arvosanaakin.

    Muistissa on Helsingin yliopistossa tarkastettu työ kansalaisten näkemyksistä metsäpolitiikasta. Itse olisin edellyttänyt siihen vastaajien kompetenssin arviointia. Tällaista ei kuitenkaan ollut, mikä tietysti vaikuttaa tulosten käyttökelpoisuuteen. Arvosanasta en tiedä, mutta muuten työ hyödynnettiin täysimääräisesti. Kun yhteen kysymykseen saatiin kielteinen kanta n. 69% vastaajilta avohakkuisiin, lähti lehdistötiedotteet välittömästi kaikkialle medioihin. Osa julkaisi tulokset, jolloin saatiin ko. tulos otsikoihin ja näin edistettyä omaa agendaa. Kyseinen henkilöhän työllistyi WWF:n metsäasiantuntijaksi.

    Tästä näissä on kyse, ei pelkästään henkilökohtaisesta hyvänarvosanan tavoittelusta, johon me tavalliset ihmiset koulussa pyrimme.

    ”Avohakkuut historiaan -aloite, kalabaliikki luonnonsuojelulain muutoksen yhteydessä sekä yksittäisten uhanalaisten lajien suojelun yhteydessä ilmentää sitä että halutaan kiristää sääntelyä. Vapaaehtoisin toimin ei katsota päästävän tuloksiin tarpeeksi nopeasti.”

    Luontoväki osaa vaikuttamisen hyvin. Sääntelyyn vaikuttaminen on tavoitteena ja sitä työtä kansalaismielipiteeseen vaikuttaminen tukee.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Olisi suureksi häpeäksi opinahjolle jos rahoittaja ohjaisi tuloksia saati arvosanaa.

    Perko

    ”yhteen kysymykseen saatiin kielteinen kanta n. 69% vastaajilta”  Johan tuo ylittää uutiskynnyksen ja riittää väitöksen hyväksyntään.   60  vuoden  vasten tahtoista  metsäkäsittelyä yksityisten omistajien yrityksiin vailla perusteita.

    Metsuri motokuski

    En epäile hetkeäkään etteikö rahoittaja vaadi tiettyä lopputulosta jos on esim yksityinen yritys rahoittajana. Ehkä jos on valtiollinen rahoittaja niin tulos voi olla kriitinenkin rahoittajan kannalta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tutkija toteuttaa tutkimussuunnitelmaansa eikä rahoittajan mielitekoja.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Tutkija toteuttaa tutkimussuunnitelmaansa eikä rahoittajan mielitekoja.

    A.J. laukoo vitsejä maailman korruptoituneimmassa maassa.

    Metsuri motokuski

    Näinhän se pitäisi olla mutta todellisuudessa onko ? Jos joku säätiö rahoittaa tutkimusta joka koskee heidän toimialaa niin mitä luulet jos tekee kovinkin negatiivisen lopputuloksen toimialasta. On se sitten vilpittömästi tehty tai ei.

    Perko

    Todennäköistä rahoittaja ei vastannut yhteenkään kysymykseen eikä häneltä edes kysytty!   Niin ne  tekee  esim  markkinatutkimusta,, Epäilijät tai muutkin voi tehdä   uuden tutkimuksen ” varmalta taholta”.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Työn lopputulosta voidaan arvioida objektiivisesti, suhteessa suunnitelmaan ja otsikkoon. Em. metsäalan lähihistoriaa käsittelevän opinnäytetyön tulee sisältää muutakin kuin metsäalan kritiikkiä. Kritiikit on tavallaan jo esitetty Lauri Vaaran ja Erkki Lähteen kirjoissa, joten nyt tulee löytyä jokin uusi näkökulma asiaan.

Esillä 9 vastausta, 591 - 599 (kaikkiaan 599)