Keskustelut Metsänomistus Melkoinen tarina

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 237)
  • jees h-valta

    Nuakkalta todella hieno analyysi joka saattaisi viitata jopa kintaalla erääseen suuntaan palstan talousneroista. Olen hiukan eri mieltä mehtäukon analyysistä. Kyllä sillä on nimenomaan taloudellisuuden kanssa tekemistä. Ei tuo huono toimintatapa ole. Siinä vain ei piiperoira pikkuasioilla vaan pistettiin kerralla kunnolla haisemaan niinkutsutusti. Samalla kätevästi työllistää itsensä metsässä aivan hyvässä toimintaympäristössä. Tuohon metsätalous menee joiltain osin kellä rahkeet kestää ja muut sitten vain nilkuttaa moottorisaha kainalossa tuhertamaan. Jos on kertynyt hiukan kassan pohjalle jo aiemmin pesämunaa ja siihen ottaa pitkän pankkilainan ei siinä mitään järisyttävää ole. Verottajakin pysyy pienen aikaa aika hiljakseen. Metsuri motokuski voi olla aivan varma että leimikkoni ovat koska vain tehtävissä mutta kun ei meitä sopimusasiakkaita pidetä kiireellisenä vaan ”pahanpäivän” pystyvarantona kun tiedetään ettei helposti pahoita liikaa mieltään. Talousedut painavat kuitenkin siinäkin asiassa aika paljon.

    mehtäukko

    Kun joku on hommansa julkistanut, siitä voi ottaa jotain kantaa.

    Noilla moteilla ja investoinnilla ei tarvita edes prosenttilaskuja. Mutta onhan siinä v a p a u s askarrella.

    suorittava porras suorittava porras

    Pitäisi olla vuosittaisissa mottimäärissä vähintään nolla perässä ,että nuo vehkeet saa kuoletettua. Silloinkin palkan kanssa on vähän niin ja näin. Tullut investointilaskelmassa pilkku väärään paikkaan.

    Ei ihme ,että Jesseltä meni firma alta ,kun laskutaito on tuota luokkaa vastaavalla myyntitykillä.

    Jätkä

    Vaikka tuo ketju hakkaisi kymmenkertaisen määrän / v – ei se tuottaisi niin paljoa, että ”viivan alle” jäisi jotain + merkkistä. Noissa lähtöasemissa koneketjun pitäisi pyöriä keskeytymättömässä kolmivuorossa ainakin ensimmäiset kolme vuotta, että voisi näyttää jo verottajallekin tulosta.

    Kyllä laskelmassa pitää huomioida vertailusummina se, paljonko metsäkoneurakoitsija ottaa puunkorjuusta kokonaisuutena, eli hakkuu – ajo – koneiden siirrot jne.

    Toki molemmissa menetelmissä voi ALV:n vähentää, mutta kyllä on syytä huomioida, että ei se tule olemaan mikään tulolähde muille, kuin vain verottajalle.

    Tietenkin VOI olla, että ei ole kerrottu kaikkea, vaan koneet pyörivät urakoinnissa 10 kuukautta vuodessa. Sehän on täysin mahdollista, kun käytössä on systeemi, jossa on alueurakointi-yrittäjä, jolla on sitten jopa lukuisia aliurakoitsijoita. Siellä voi uudehko koneketju olla ihan haluttu lisä, varsinkin jos siinä on hyvät kuskit.

    mehtäukko

    Jätkän ja suorittavan analyysit on vaan noin.Tyhjää sitä on ”kaunistella”, ja vaikka löttövöittäjä olisi kyseessä, faktat ei muutu miksikään.

    Tolopainen

    Onko Ponssen kauppa tökännyt niin pahasti, että yhtiö tarjoaa koneisiin nollakorkoisen rahoituksen. Kyse voi olla myös siitä, että koneista otetaan vuoden poistot ja myydään vähän käytettynä edelleen. Eli niillä korjataan omia puita muutama sata tuntia.

    Nuakka

    Tällä mo:lla hyvien neuvojen antajiin varmaan sama asenne kuin eräällä isännällä täälläpäin. Karjassa oli vanha lehmä joka ei enää oikein lypsänytkään. Tarkkailukarjakko ehdotti lehmän poistamista huonon kannattavuuden vuoksi. Isäntä totesi”mutta tekee se savipellolle niin hyvän paskan”

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Hiukan ihmehtelin kyllä koneinvestointien määrää. Itsellä samat vuotuiset hakkuumäärät ja ei ole kuin kaksi traktoria vm. 1975 ja 1989 Zetoreita. Joilla lanaan teitäni ja pienarleikkurilla ajelen ym. Myös hakkuut olen saanut järjesteltyä niin, että kahdessa viikossa kaupasta on hakkuut alkaneet. Eihän jokaisella ole mahdollisuuksia tälläiseen järjestelyyn, mutta kohdallani asia on näin.

    Puuki

    Saman tulon kuin puita 3000 mottia/vuosi hakkaamalla saisi toki helpomminkin, jos panisi 800 k€  vaikka asuntoihin yms. tuottamaan.  Jäisi monta konehuolta pois mutta niin jäisi metsän hakkuutkin tekemättä omatoimisesti.  Yhteismetsä varmaan siksi koska veroa pitää aina maksaa jonkin verran ja yhteismetsän vero% ollessa pienempi poistot riittää pidempään.  Olisko tuossa se vuosikausia vatvottu isännättömän rahan vähennysoikeus laitettu käytäntöön.  Joovainin kannattais pyytää konsultaatiota ko. isännältä. Kertoisi hälle miten hyvin jankutusteoria toimii käytännössä.

    Visakallo Visakallo

    Meikäläisen metsäkoneet mahtuvat henkilöauton kyytiin, mutta eipä ole yhtään kalikkaa jäänyt korjaamatta, eikä metsänhoitotyötä tekemättä. Neljä viimeksi tehtyä kauppaa on hakattu sovitusti nopealla aikataululla tai välittömästi. Näyttää myös siltä, että uusimpien motojen ja ajokoneiden myötä itse korjuutyö on myös nopeutunut entisestään työnjäljen kuitenkaan siitä kärsimättä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 237)