Keskustelut Metsänomistus Melkoinen tarina

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 237)
 • mehtäukko

  Lehtijuttu ja noin toimiminen on kyllä omanlainen rohkea teko.

  Puuki

  Oikeasti tuo voi kannattaa kun tekee kuten Tolopainen jo arveli. Eli hoitaa metsänsä kuntoon, ottaa hankintalisät , tekee poistot omistusajaltaan ja myy koneet eteenpäin (Jos saa myytyä koneet oikeaan hintaan, niin ei välttämättä huono ajatus) .  Muuten joutuu etsimään lisätyötä koneketjulle myös muualta .

  Tolopainen

  Katselin tänään, ketkä tienaa vähiten. Metsurit löytyivät siltä listalta, tulot vajaa 2000€ kuukaudessa. Saattaisi olla vielä pienempi tuloisia koneurakoitsijoita, jos olisi tilastoja pienimmistä pääomatuloista.

  Jovain

  Onnittelut vaan rohkeudesta kainuun metsätalousyrittäjälle Keijo Mäkäräiselle.

  Kysymys on aivan muusta kuin urakoitsijan kilpaillusta korjuun hinnasta (10 x 3000), josta pystykaupassa metsänomistaja maksaa ja maksaa vielä paljon enemmästä ja maksaa myös muusta pystykauppaan liittyvästä (ei vähennyksiä).

  Kysymys on päinvastaisesta maksuliikenteestä. Näyttäisi tuo 3000 kuutiota metsätalouden kontolle otettuna riittävän jopa kuoletuksiin. On asioita jotka puoltavat, nollakorko, kuoletusten ja vähennysten jälkeen nollavero, puusta hinta vapailla markkinoilla esim.  Kysymys on tuotoista jotka saa kun kotiuttaa, kannatta jos vaikka ei omista omaa kalustoa.

  Näyttäisi hyvinkin kemerat mukaan luettuna 300 000 nollaveroilla riitävän. Sillä pärjää kun ei ehdi kuluttamaan. Elää vaikka emännän tuloilla muutamat kituvuodet, tili tulee myöhemmin.

  Puuki

  Miten hyvin kannattaa, jos laittaa 800 k€ :a koneisiin  ja hakattavaa on 3000 m³/v ?   3 kk töitä ja 9 kk koneet seisoo .

  4 %:n koron saisi monestakin erilaisesta kohteesta tuolle summalle. Se tarkoittaa samaa korkotuloa kuin ~ 10,70 €/motti korjuutulo siitä 3000 motista/vuosi. Lisämenoiksi tulee mm. pääoma-,  polttoaine-/huoltokulut .  Ja sekin pitää laskea mukaan, että oma työpanos voidaan käyttää muualla jos ei olla kiinni koneiden käytössä.

  Tolopainen

  Investointi on huono, vaikka miten vääntää. Isoilla karjatiloilla on miljoonan koneet, mutta jatkuvat tulot ja pelkät tuetkin tuon 300k€ vuodessa. Eli ainakin kolminkertainen lv tuohon verrattuna.

  mehtäukko

  Kuten Puuki yksinkertaisella laskelmalla näyttää, pakkaselle painuu ja rutosti. Uusien koneiden arvon alennus vaikkapa 6000 -7000 tunnin jälkeen on n. 1/3.

  Planter Planter

  Monelta metsänomistajalta puuttuu laskutaito, mutta tämä on huippua. Kyse täytyykin olla himoharrastuksesta. Jotkut tykkäävät isoista autoista, vaikka eivät niitä liikkumiseen tarvitse. Toiset tykkää Ponssesta vaikka Stihl riittäisi. Suotakoon se hänelle ja toivotaan ettei joudu ulkoruokintaan, kun lyhennyslaskuja alkaa tipahdella emännän käteen.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Minusta kiinnostavinta tuossa oli työtä pelkäämätön asenne. Lisäksi se että ihminen voi perustaa yhteismetsän jossa on ainut osakas. Laitetaan harkintaan koska se voisi helpottaa lasten sisäänajoa metsänomistajuuteen ja metsäperinnön siirtoa jälkipolville.

  tamperelainen tamperelainen

  Pidän ihan selviönä,että tämän miehen koneet urakoi oman yhteismetsän ulkopuolella.Yksitysiten hankintahakkuilla ja miksei yhtiöilläkin.Artikkeli näyttää vaan räyhäkkäämmältä kun sitä ei kerrota.

  Kuinka esim tuo ison hankinnan tukkien mottimäärät ostaja mittaa?Luottaako hankintahakkajan motomittaan?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 237)