Keskustelut Metsänhoito Metka-tuki

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 91)
 • Panu Panu

  Asetusluonnoksen mukaan tuki olisi 240€/ha sekä varhaisperkaukselle että nuoren metsän kunnostukselle. Hallituksen leikkaukset voinevat kuitenkin vielä vaikuttaa asiaan.

  Nostokoukku

  Varhaisperkauksesta 240 €/ha ei ole mikään tuki, vaan palkka tehdystä työstä. Tuo on suunnilleen taksa varhaisperkausta tehtäessä.

  Panu Panu

  On ollut joskus mutta nykyään tuppaa olemaan >300€ vai oletko tilannut tuohon hintaan tänä vuonna?

  Nostokoukku

  Viime kesänä hoitelin poikani toiminimen laskutusta ja tuota luokkaa ne hehtaaritaksat olivat. Tuesta jos puhutaan, niin silloinhan tuki kattaa vain osan kustannuksista, ei koko työn suorittamista.

  Panu Panu

  OK voisin ostaa sieltä 🙂

  Panu Panu

  Esim. lehtiartikkeli viime vuodelta sanoo näin, joten poikasi kannattaisi nostaa hintoja:

  ”Ostettuna metsurityönä se maksaa 300–500 euroa hehtaarilta.”

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/bf1ea6b0-cba5-4401-b7b1-128008f44045

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  300-500 hinta on aika tyyris. Siinä on varmaan kaikki kulut ml. matkat, työnjohtokorvaus ja alv mukana. Jos metsänomistaja saa tuen omalle työlleen, erittäin kannattavaa tehdä itse, mutta aika hyvä tienesti myös ilman tukea.

  Panu Panu

  Varhaisperkauksiakin on erilaisia. Nykyisten ehtojen mukaan taimikko on <3m varhaisperkauksessa ja >2m voi olla jo todella pahaa viidakkoa. Itse olen maksanut korkeimmillaan 399€/ha varhaisperkauksesta ja se oli pahemmasta päästä, ihan mielellään jätin ammattilaisen tehtäväksi.

  Nostokoukku

  Poika sahasi taimikoita aliurakoitsijana isolle metsäpalveluyritykselle. Taksoitus yleisesti hyväksytyn työvaikeusluokituksen mukaan. Muistan kun itse sahasin aikoinaan urakalla taimikoita. Jos palstan taksa oli luokkaa 200 markkaa hehtaari, niin siinä tienasi ihan kohtuullisesti. Mutta jos taksa meni yli 400 mk, niin sellaista miestä ei maa päällään kantanut, että sillä palstalla olisi pärjännyt.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hallituksen säästötoimet uhkaavat Metka-tukea. Ainakaan taimikonhoitojen tukia ei pitäisi karsia! Jos jostain karsitaan, niin sitten pienpuun korjuun tuesta. Energiapuun korjuu on sen hinnan noustua ilman tukeakin useimmiten kannattavaa, jos edeltävät taimikonhoidot on ajallaan tehty? Selluteollisuus ei tästä kilpailuasetelmasta pidä, mutta metsänomistaja hyötyy.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 91)