Keskustelut Metsänhoito Metka-tuki

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 382)
 • Tolopainen

  Ei yksi varhaisperkkaus kerta riitä mihinkään rehevällä maalla, ensimmäiset viisi vuotta pitää tehdä heinäys joka vuosi. Taimikon harvennus omana työnä ei maksa juuri mitään sehän on hyötyliikuntaa.

  Metsuri motokuski

  Tähänkin mennessä on metsänhoidontukia jäänyt käyttämättä. Nyt vain budjetissa poistetaan tämä ylijäämä.

  Tolopainen

  Metka tuki taimikon varhaishoitoon on 240€/ha ja Kemera nykyisin 160€. Mikä leikkaus tuo on. Visakallokin joutui siirtämään auton hankinnan ensivuoteen tuon nousun takia. Hänellä on 100ha varhaishoidettavia taimikoita.

  Makarov

  Minäkin ajattelin kyllä parikymmentä hehtaaria varhaisperkkauksia siirtää ensi kevääseen tuen nousun takia. Eihän sillä ole merkitystä tekeekö nyt syksyllä vai keväällä. Sillä taas on merkitystä jos saat 80€/ha enempi tukea. 1ha-1,5ha päivässä kun tekee niin siinä on ihan hyvä päiväkorotus työlle. Nuorenmetsän hoitoja ajattelin kyllä nyt pistää liki 40-50 ha hakuun. Osa vielä pienpuunkorjuulla kun ainakin ne pienpuunkorjuuu tuen ehdot heikkenee.

  mehtäukko

  ”…ole merkitystä tekeekö nyt syksyllä vai keväällä…” Eikös uskomus ole, että varren katkaisu ennen vararavinnon tankkausta juuristoon vähentää ratkaisevasti vesomista…?

  Makarov

  Jonku matkaa kesäkuun puolella ja siitä eteenpäin se varmaan paras ajankohta olisi varhaisperkkuulle. Minulle ei merkitystä kun niitä aina pysty kumminkaan kaikkia ihan optimi ajankohtana tekemään.

  Tolopainen

  Eihän sitä perkkuuta tarvitse siirtää, sama milloin tekee, ilmoittaa vain valmistumisen ensi vuonna. Metka:ssa ei tarvita ennakkoilmoitusta.

  Visakallo Visakallo

  Näkyi Tolopainen säveltelevän taas ihan omia Metka-juttujaan meikäläisen metsiin. Eipä ole tällä kertaa yhtään varhaisperkauskohdetta pariin-kolmeen vuoteen. Nyt keskitymme energiapuu- ja ensiharvennuskohteisiin. Pystyhinta 38 euroa/motti + 480 euroa Kemeraa/ha on ihan kelvollinen yhdistelmä, mikä riittää kyllä hyvin minulle.

  Tolopainen

  Tuskin saat 480€/ha ei ainakaan Metsäkeskus maksa niin paljon.

  Visakallo Visakallo

  Kiitos tarkennuksesta Tolopainen! 450 eur/ha piti tietysti olla!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 382)