Keskustelut Metsänhoito Metlan myyrähutkijat eivät tiedä ollako vai eikö olla

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 55)
  • Metlan myyrähutkijat eivät tiedä ollako vai eikö olla

    heikki henttosen ja otso huitun allekirjoittama hutkimus väittää (julkaistu huhtikuussa 2013), että ”Kansainvälisen tutkijaryhmän mukaan myyrien kannanvaihtelut ovat heikentyneet merkittävästi viimeisen kahden vuosikymmenen aikana.”

    Otsikkohan tuossa erikoisa siantuntemuksella laaditussa sepitteessä on: Myyrien kannanvaihtelut VAIMENTUNEET voimakkaasti kautta Euroopan.

    Kuitenkin henttosen puheenjohtaman nisäkästieteellisen seuran nisäkästieteen päivillä 2011, kyseisen seuran sihteerinä toiminut otso huitu on pitämässään luennossa loihenut lausumaan muunmuassa seuraavaa: Myyrien kannanvaihtelut Suomessa ovat VOIMISTUNEET huomattavasti viimeisen puolentoista vuosikymmenen aikana.

    Der Steppenwolf

  • Puun takaa

    Ovat eri henkilöitä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Luonnontilaisessa ekosysteemissä myyrälle ei ole tarjolla niin runsaita ravintovaroja ja niitä vainoavat useat pienpedot, siivekkäät ja karvaiset. Siksi myyräkanta pysyy siellä todennäköisesti vakaampana, kun kanta ei pääse karkaamaan käsistä. Niinpä eivät petojenkaan kannat vaihtele niin paljon, kun niiden ravinto ei koskaan katoa yhettömiin. Dataa tästä ilmiöstä on olemassa, ei tosin vielä julkaisujen muodossa.

    Emme vielä tiedä voidaanko tämä ihannetilanne siirtää talousmetsään. Ketun tappoteho kyllä riittää myyränpyynnissä, se on osoitettu suljetuissa aitauksissa tehdyillä kokeilla. Metsuri motokuskille: ei tässä ole uskosta kyse, olen agnostikko, jos ymmärrät mitä tarkoitan…

    Antonin poika

    Niinpä…. Samaa antonismia. En kirjoita kommenttejani Antonille, sillä hänen vainoharhoilleen ei mitään voi, mutta lukijoiden hiljainen enemmistö kuuntelee myös tosiasioita. Tämä ketju alkoi Antonin perinteisestä mokasta, ei ymmärtänyt lukemaansa. Vastasin ja oioin. Seurauksena oli perinteiseen tapaan Antonin änkyräkommentteja. Sen jälkeen tuli muutama asiallinen kirjoitus. On hyvä että lukijat osoittavat vastauksillaan kyllästyneensä Antonin harhoihin ja haluavansa asiallista keskustelua. Tietenkin osallistujina olivat myös ne vakiomäntit, jotka ovat kaikista tosiasioista ulkona niin kuin lumiukot Timbuktun torilla.
    Antonin alkuperäinen viesti kritisoi Science-julkaisua. Kun selitin asiayhteydet, niin Anton vaihtoi aihetta ikuissekoiluunsa lumikkohypoteesiin. Kummassakaan referoimassani julkaisussa ei käytännössä puhuta lumikoista mitään. Anton siis ei tiedä mitään ko tutkimuksista, mutta sehän ei hänen ”asiantuntemustaan” haittaa. Ja tätäkö Sudenjälki pitää myyrätutkimuksen esittelynä.
    Sudenjälki valittaa, että Metlan myyrätutkijat eivät informoi. Olen lukenut Metsälehteä noin 25 vuotta ja aina keväin syksyin, ja usein välissäkin, lehdessä on myyräraportteja. Ainakin minä olen seurannut ohjeita, ja olen siten todennäköisesti välttänyt pahan myyrätuhon taimikoissani parikin kertaa. Ja tiedotteet näyttävät leviävän mediassakin hyvin. Pyydä terävää anoppiasi lukemaan sinulle myyrätiedotteita.
    Antonille suosittelen tilastotieteen alkeiskurssia. Kokeellisessa tutkimuksessa sama koeasetelma toistetaan monta kertaa, jotta saadaan varmuus, ettei kyse ole sattumasta. Jos on vain yksi koe ja kontrolli, eli vapausasteita 0, niin johtopäätöksien tekeminen loogisesti on mahdotonta.
    Seurasin tällä saitilla 2 vuotta sitten, kun Henttonen korjasi Antonin kestovalheita. Taisi Antonille ottaa koville, koska hän useaan kertaan väärensi Henttosen nimeä. Paavo Havas, arvostettu edesmennyt kasvitieteen professori, ei millään tavoin ollut mainittuna siinä keskustelussa.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Tuossa tiedotteessa lukee: ”Ryhmän jäsenet (mm. lumikkohypoteetikot henttonen, huitu, ims) ovat tutkineet (todellisuudessa hutkineet) ja analysoineet (todellisuudessa anal ysoineet) myyrien kannanvaihteluita… …30-40 vuoden ajanjaksolta.”

    Pisimmät aikasarjat ovat kuitenkin yli 60 vuotta jatkuneita. Niitä ei kuitenkaan oteta hutkittaessa mukaan, koska ne kaatavat hutkimuksen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Pisimmät aikasarjat taitavat olla sopuleista Kilpisjärveltä. Nekin osoittavat että syklistä vaihtelua on ollut aina enemmän tai vähemmän.

    Kettuahan pelätään metsästäjäpiireissä kovasti, koska sen arvellaan hävittävän metsäkanalintujen pesiä. Tällöin unohdetaan muut pesärosvot, joista tehokkaimpia taitavat olla varislinnut. Norjalaisessa Magne Husbyn tutkimuksessa havaittiin että pikkulinnut pesivät aivan lähellä kanahaukan pesiä, ja kanalinnutkin noin kilometrin päässä niistä, koska kanahaukan reviiri oli vapaa pesärosvoista. Lintu otti siis riskin tulla itse syödyksi suojellakseen muniaan. Laskennallisesti osoitettiin että metsäkanojen eloonjäänti oli kanahaukkareviirilllä suurempi vaikka otettiin huomioon myös talven saalistus joka kohdistui aikuisiin kanalintuihin.

    Ravintoketjuissa kaikki ei siis toimi niin kuin ensiksi uskoisi. Ketun kohdalla voi myös olla niin että kun myyräsyklit ovat voimakkaita, sen on turvauduttava myyräkatovuosina vaihtoehtoisravintoon mutta jos ne ovat loivia, sen tarvitsee harvoin turvautua metsäkanalinturavintoon.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Siinä kilpisjärven myyräkäppyrässä näkyy järisyttävä muutos siinä vaiheessa kun kettujen myrkkypyynti kiellettiin, mutta suorastaan repivä siinä vaiheessa kun henttosen johtama kettujen tappaminen (1000 talvessa, muiden tappojen lisäksi) moottorikelkkoja apuna käyttäen alkoi purra vakauttajiin.

    Metsuri motokuski

    Hei ketä kiinnostaa Kilpisjärven myyrät ? Se on ihan sama onko niitä kettuja siellä vai ei. Kilpisjärvellä oli tarkoitus palautaa naali takaisin luontoon koska kettu oli sen syrjäyttänyt. Kilpisjärven myyrillä on todella vähän tekemistä puun kasvatuksen kanssa.

    Puun takaa

    Anton on tällä palstalla kuin entisajan maalaiskylän hieman erikoinen ja änkyrä ison talon isäntä, jonka kustannuksella muilla kyläläisillä oli hauskaa. Meillä monella on varmasti nuoruusmuistoja vastaavista.
    Vaikka Anton käyttääkin monesti meistä rumaa kieltä, niin pohjimmiltaan hän on kuitenkin täysin harmiton heppu.
    Jokainen yhteisö tarvitseen hauskuuttajan, ja Anton on tähän tehtävään erittäin sopiva.

    e-h e-h

    Myyriä ilimenöö silloin tällöin,tutki tai on tutkimatta.

    Metsuri motokuski

    On hauska mies on….. Pitäsi vaan keksiä jokin uusi aihe josta tämä hauskuttaja voisi käyttää tuota verbaalista lahjakkuuttaan. Hirvi ja myyrä asiat alkavat olla jo niin loppuunkaluttuja aiheita.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 55)