Keskustelut Metsänomistus Metsä sijoituksena

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Metsä sijoituksena

  Itse metsäalan suhteen täydellisenä ummikkona olen mietiskellyt, minkälainen sijoituskohde metsä mahtaakaan olla. Vai voiko sitä tänä päivänä pitää lainkaan sijoituksena?

  Taudit, hyönteistuhot, myrskyvahingot. Raakapuun laskeva kysyntä ja sitä mukaa väistämättä aleneva hintataso. Tässä muutamia esimerkkejä riskeistä, jotka realisoituessaan tekevät metsään sijoittamisen hyvinkin helposti taloudellisessa mielessä täysin kannattamattomaksi.

  Yksi merkittävä tekijä metsään sijoitettaessa on kohtuuttoman pitkä aikajänne, jonka jälkeen investoinneille mahdollisesti saatava tuotto on realisoitavissa. Onko sijoittamisessa juurikaan mieltä, jos sen hedelmistä pääsee toden teolla nauttimaan vasta kumaraisena vanhuksena?

  Voiko metsä siis olla tänä päivänä ylipäätään sijoitus, vai onko kyseessä enemmänkin harrastus tai elämäntapa?

  Raaka-Aarne

 • Puun takaa

  Uutiset Euroopasta käyvät päivä-päivältä pahaenteisimmiksi. Espanjalle ilman ehtoja luvattu pankkituki taisi räjäyttää sellaisen pommin muissa tuen tarpeessa olevissa maissa, että tilanne karkaa kohta hallinnasta. Tässä valossa metsän voi nähdä jonkinlaisena turvasatamana, jos ei odota nopeita voittoja. Uusiutuvat raaka-aine ja -energialähteet ovat epävarmassa tilanteessa edes jonkinlaista tulevaisuuden turvaa antavia. Toivottavasti ei nyt aivan häkäpönttöaikakauteen kuitenkaan ajauduta.

  jees h-valta

  Ei kait sentään aivan näihin häkäpönttöihin mutta aivan ykköstärkeyteen puuenergian noste vielä metsäpuolella tulee.
  Vapon uutta päällkköä juuri kuuntelin illan metsäradiossa ja kyllä ihan järkevä ”veturi” siihen taloon tuli.
  Myös turve pitää saada omaan arvoonsa ja lisätä hyvän energiamuodon käyttöä. Sanokoon pipertäjät mitä lystää.
  Pelettikin uinuu aivan turhaan kotimaan surkean käytön myötä.
  Moni öljykattila olisi todella vähällä rahalla muutettavissa suoraan pelletille mutta kun muoti on maalämpö niin eipä ota tuulta.
  Öljykamat mäkeen ja parin-kolmenkymmenen tuhannen ”elvsitely-vekotin” nurkkaan. Sillä sitä tuetaan kotimaista -ydinvoimaa.
  Mutta nyt aiheesta lipsuminen poik ja petiin.

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)