Keskustelut Harrastukset Metsäalan AMK-Koulutus

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Metsäalan AMK-Koulutus

    Kokemuksia, kommentteja, opiskelijoiden ja jo työllistyneiden mielipiteitä haen.

    Oma kokemuspohjani on kahden vuoden ajalta, siis olen opiskellut kaksi vuotta. En valitettavasti koe ko. koulutusta omakseni, vaikka metsäalan kokemusta omaankin jo huomattavan määrän (liki 20v).

    Toinen puoli ajasta käytetään yleisivistävään, siis kielet ja tilastotieteet, talousaineet ja yrittäjyys yms., mutta itse metsäalan perusosaaminen, siis taito liikkua maastossa ja luonnon lukeminen jäävät todellakin liian vähälle huomiolle. Varsinkin nuori ihminen, jolla ei ole vielä metsäalan työkokemusta, voi päätyä harhakäsitykseeen koko ammattialasta ja varsinkin omista ammatillisista taidoistaan.

    Harkitsen vakavasti lopettamista, vaikka jo kaksi vuotta olen Mti:ksi opiskellut. Miksikö? Sain työpaikan, hyvän sellaisen jo ensimmäisen vuoden harjoittelun jälkeen ja miksi ihmeessä lukea vielä pari vuotta kaikkea diipadaapaa, jota ei koe kokemuksensa valossa alalla tarvittavan.

    Itse olen aiemalla keskustelupalstalla todennut useasti, että ns. vanha opisto antoi laajemman käytännön osaamispohjan, sekä erityisesti ammatillisen osaamisen.

  • Puun takaa

    No ei sitten ole tullut mieleen mennä töihin jonnekin muulle kuin metsäalalle? Meitä on tässäkin maassa aika paljon sellaisia, jotka työskentelevät aivan muulla kuin koulutustaan vastaavalla alalla.

    6tukki

    Aloittajalle sanoisin, että jos takanasi on kaksi vuotta jo mti-opiskelua, kävisin sinuna kyllä koulun loppuun. Sitä ammatillista osiota, jota nykykoulutuksessa mielestäsi puuttuu, parantaisin täsmäjatko-opiskelulla.

    Tämän päivän työnantaja arvostaa aina loppututkintoa, arvostaa silloinkin, vaikka se ei välttämättä ole juuri se, mitä tiettyyn työpaikkaan vaaditaan.

    Jos olet alle kolmekymppinen, voit opiskella AMK- opintojen jälkeen vielä täysin uuden ammatin.

    Huomasin itse kolmen loppututkinnon jälkeen, että kaikista opinnoistani oli työurallani yllättävän paljon hyötyä. Mikään ei siis mene hukkaan. Hyvällä ammattilaisella on laaja, monipuolinen näkemys asioihin.

    Eikä opiskelua voi jättää kouluihin, opistoihin tai yliopistoihin. Koko työhistoria nykypäivänä on jatkuvaa opiskelua – maailma ja työelämän vaatimukset muuttuvat siihen tahtiin.

    Vaikka ne eiammatilliset aineet tuntuvat usein diibadaabalta, satsaa ainakin kielten opiskeluun, sitä et tule katumaan työurasi varrella…

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)