Keskustelut Metsänomistus Metsään.fi + kuutio

Esillä 2 vastausta, 41 - 42 (kaikkiaan 42)
 • Metsään.fi + kuutio

  Tulipahan naureskeltua Metsään.fi verkkopalvelun ja kuutio-palvelun yhteistyölle. Valtiorahoitteinen metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelu ja osakeyhtiömuotoinen kuutio ovat lyöneet kättä päälle ja puukauppaa voi tehdä näköjään Metsään.fi-palvelusta jättämällä tarjouspyynnön kuutioon.

  https://www.metsakeskus.fi/uutiset/metsaanfi-palvelusta-voi-jattaa-puukaupan-tarjouspyynnon-kuutioon

  1. Ainakin niiden metsälöiden tiedot, mitä olen tarkastellut eivät ole missään nimessä sitä luokkaa, jotta niiden avulla voisi tehdä puukauppaa.
  Menevätkö nyt nämä samat tiedot puunostajalle ? -varmaankin.

  Tietojen tarkkuudesta sanoo metsäkeskus itse näin Metsään.fi-verkkopalvelussaan:
  ”Tarkista ennen kuin toimit
  Metsäkeskus suosittelee kuviotietojen tarkistusta maastossa ennen toimenpiteisiin ryhtymistä sekä metsäammattilaisen avun käyttämistä puukaupassa, tila-arvioissa ym. merkittävissä taloudellisissa päätöksissä.”

  2. Metsäkeskus saa toimintaansa rahaa valtiolta, onko näin ollen oikein suosia osakeyhtiömuotoista yritystä ?
  …eikun taisihan se kuutiokin saada jotain avustuksia ?

  Iso valtiorahoitteinen metsäkeskus kuppaa valtion rahat ja lopputuloksena on kärpäsen pa*skaan verrattavaa metsätietoa. Sitten tällä pitäisi tehdä puukauppaa.
  Hienot ovat puitteet mutta se tärkein, eli tarkka ja laadukas metsätieto on hakusessa!

   

 • Visakallo

  Kuutio on hyvää tämän päivän tekniikkaa, johon minäkin olen ollut tyytyväinen.Tuliko Uusmetsäläinen tehneeksi myös sen kaikkein tärkeimmän asian ennen puukauppoja, eli varmisti metsään.fi -tietojen oikeellisuuden maastossa?

  Uusmetsäläinen

  Varmistettu on maastossa  ja moneen kertaan. Leimikkokin rajattiin ostomiehen kanssa ja ottikin helteellä koville, kun vauhdinpitäjänä mäkisessä maastossa oli entinen huippusuunnistaja. Hyvä kun perässä pysyin.

  Olen Metsään.fi-tietojen tyytyväinen aktivikäyttäjä enkä tosiaan ole omissa puustotiedoissani (43 kuviolla) huomannut pahempia virheitä. Arviot ovat tietysti aina arvioita, ja lopullinen totuus hakkuuarvioiden osalta näkyy mittaustodistuksessa.

  Pahin huomaamani virhe on johtunut historiatietojen puutteesta ei puustoarvionnista. Suurimmalla yli 7 hehtaarin kuviolla oli toimenpidetarpeeksi ilmoitettu ensiharvennus, vaikka aiempi omistaja oli jo vuonna 2010 tehnyt sen. Ilmoitukseni jälkeen tuokin korjattiin. Pelkkä terminologinen muutos ensiharvennuksesta harvennukseksi on taloudellisesti yllättävän merkittävä.

Esillä 2 vastausta, 41 - 42 (kaikkiaan 42)