Keskustelut Luonto Metsäkanalintujen pesien tuhoajat

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 428)
 • Metsäkanalintujen pesien tuhoajat

  Merkitty: 

  Terve! Odottelin vesikielellä nm. Perkon lukijankuvaa ja tulihan se. Kuvassa tutkimuksen tulos metsälintujen pesien tuhoajista.
  Itse arvailin pahimmaksi tuholaiseksi varista, mutta sehän olikin tutkimuksen mukaan harakka. Seuraaviksi listalla arvailin supia ja kettua, mutta yllätys. Ketun tuhoamia pesiä olikin vain yksi prosentti.

 • Metsuri motokuski

  Kyllähän niitä totuuksia voi esittää jos ne perustuu totuuteen. Eikä vedetä johtopäätöksiä heppoisin perustein. Enemmänkin kyseessä on mielipide jota ei nyt ihan totuutena pitäisi esittää niin kuin täällä monesti esitetään.

  Mitä vähemmän asiasta tietää eli on perskohtaista kokemusta, sen vähemmän on sitä totuutena esitettävä.

  arto arto

  Kyllä sen 🦊 tutkimuksen tuloksen tietää. Täällä ilmeneiden juttujen mukaan. Tulos     kettu on hyödyllinen säästettävä. Nyt etsinyt monta päivää jälkiä. Ei oo näkynyt. 1 näädän jäljet. Mutta ukot jo perässä. Soittelin on jo nahkansa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Vähän konkretiaa tarvittaisiin. Mitä epätotuuksia olen esittänyt? Ketun suhteen olen koko ajan tuonut esiin että kyseessä on hypoteesi jota testaan. Tutkimustiedosta kirjoittaessani pyrin esittämään myös lähteen. Jos yleisö kokee että en tarpeeksi usein kerro että kyseessä on mielipide koetan parantaa siinä kohtaa.

  Mettämakuri

  Arto: huolestuttava tilanne teilläkin , meilläkään ei näy ketun jälkiä. Syököhän myyrät nyt meidän ensi kesän tienestin?

  arto arto

  Varman pääsee myyrä metsälle

  😄 Pittä vieterkintuja jahdata vielä muutama päivä aika.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jeps huomautti aivan asiasta minua koska muistin etelän kettukannan väärin. Ei ollut kyse mielipiteestä siinä, vaan faktoista.

  Perko

  Aiemmin oli  vain yksi totuus! Mopokuskit kaivaa monta totuutta sieltä mihin ei päivä paista.  Pitäis päiväkodissa pestä  suu saippualla. Toiselta on päästä bios akku tyhjennyt. Harmillista.

  MIISU4F MIISU4F

  Famous, Forestry, Fabulous ja Fantastic, taisi olla alkuperäinen 4F. =D

  Kissoja on ollut jopa 5 kpl  11 vuoden aikana. Vuodesta 2010 on ollut 3 kissaa plus 2011 tuli hoitoon tyttären opiskeluajoiksi satunnaisesti olemaan pikkukissa, joka pikku sen takia, kun jäi kääpiökasvuiseksi, ei kyllä sen oikea nimi.

  Pikkukissa on jo vuosia elänyt vakituisesti tyttären kanssa mutta tulee 2-4 kertaa vuodessa kylään viikoksi-pariksi. Silloin kaksi  kissaani  tervehtii sitä. Pikkukissa ei tykkää, että peppua haistellaan muuta muuten nuuhkaisevat pikaisesti ja kaikki ovat kohta, niin kuin ei olisi eroa ollutkaan. Muutaman kerran kun Pikkukissa on tullut kylään, niin toinen kissani on makuupaikaltaan vilkaissut:: *ai, toi tuli , jaaha*, – ilme naamassa, kääntänyt kylkeään ja jatkanut nukkumista =D  *Moikkaaminen* tapahtunut sitten, kun *seniori* on vaivautunut heräämään ja tallustaa tervehtimään Pikkukissaa.

  Pikkukissa menee meidän kissan koppaan nukkumaan ja toinen meidän kissa menee Pikkukissan kantokoppaan. Meidän kissat menee yöllä tyttären viereen ja Pikkukissa saattaa tulla makuuhuoneeseeni verhon taa tai toisen kissan lempipetiin nukkumaan. Joskus tulee jalkopäähäni.

   

  Voi, AJ, jospa tietäisit. Viimeiset kolme viikkoa *työskennellyt* ay asioiden parissa. Jopa yöunet jääneet vähille.

  Kolmikymppisenä olisin halunnut kuluttaja-asiamieheksi mutta täällä kaakon kulmalla ei ollut opiskelupaikkaa. Toisten ihmisten auttaminen on sydämenasia mutta henkisesti hyvin kuluttavaa. Taimikkoa on helppo raivata ja taimia istuttaa. Ihmisten asioiden hoito on haastavaa ja palkitsevaa mutta herkkänä ihmisenä itselle raskaampaa kuin fyysinen työnteko.

  No, kuntapolitiikka on niin ikään yhteisiä asioita mutta toki yhdessä puoluetovereiden kanssa ja yli puoluerajojenkin. Minulla on vankka ay-tausta ja kyky toimia yhteistyössä muiden kanssa. Joten jospa kunnanvaltuuston ovet aukeaisi.

  Presidentiksikin hakee 60- 70 v,,,mä vasta alle 50v, joten  aikaa on!

  Metsäkanalinnut unohtui! =D

   

   

  MIISU4F MIISU4F

  Totta kai saa sanoa, että kannattaa NAIS.johtajia. Kun kerran on naisia päässyt virkaan ja hyvin hoitavat. Ei Ukkelit oo sen paremmin maata johtaneet sataa vuotta. Ne kaikki viesti MODE poisti. Moni innostui liikaa. Olen hereillä 16 tuntia vuorokaudessa, ja täällä ollut noin tunnin ajan muiden juttujen ohessa ennen nukkumaanmenoa.

  Ei se haittaa, alla on palstan säännöt. Tämänkin saa poistaa. Ja varmasti poistaakin ei liity metsäkanalintuihin.

  Urbo, olen lomautuksella ja ehdin kyllä mainiosti. En ole ainoassakaan luottamustoimessa. Eikä minulle edes korvata mittään vaikka totista työtä sen hyväksi teen Ihmisten hyväksi just tällä hetkellä. Ay työni on puhtaasti vapaaehtoista.

  Urbo, olen nopea kirjoittamaan =D =D Luontaine lahjakkuus näet.

  Kettujen ym.  tappamisella ja muiden eläinten seikkaperäisellä pyydystämiskeinoilla ja kidutusmuodoilla saa repostella mutta puolue väriä ei saa ilmaista. Minun puolueenihan on oppositiossa..kd.

  Jeps123

  Puu Hastelija kirjoitti;

  Alue täällä jotain hämepirkanmaasatakunta, kohta kukaan tiedä enää itsekään. Mielikuva peuroista, että ainakin sudet aiheuttavat alueellisia totaalityhjiöitä ja vastaavasti laumoja, jollaisia en aiemmin ole nähnyt. Osalla seuroista ollut jo haastavaa saada kaikkia peuroja nurin,  pienalueellisia kannan notkoja jo syntynyt tänne.  Tuskin omilla alueilla vielä kanta leikkaantui, ensi syksynä yhtä vahva kanta? Itse tuli ammuttua jotain vajaa 10, vähän turhauttavaa, muutakin voisi tehdä. Tai itse istuskelu mukavaa, mutta sitten kun tulee lahtihommat ja vallankin paloittelu ja siivoaminen aiheuttaa kisaväsymystä. Mukavaa vaihtelua aina välillä,  kun saa pataan jonkun rusakon, kytikseltä – tänä syksynä niitäkin aivan käsittämättömän paljon. Viimeisiä tullut jaettua kylille, kun ei enää itse pysty syömään. Tympääntyy siihenkin. Ja enemmän täytyisi tappaa, soiteltu, kun syövät kaiken ihmisten puutarhoista.

  esimerkiksi tässä viesti, millä ei mitään tekemistä aloituksen kanssa, jos ei ole niin että peurat syövät maalintuja (Kukaan ei ole kertonut miksi se kauris on mukana listalla)!

  Tulee aika tylsä ketju jos kaikki perataan pois!

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 428)