Keskustelut Metsänomistus metsäkaupat ja jo kaadetut puut

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
 • metsäkaupat ja jo kaadetut puut

  Merkitty: 

  Tuore uusi metsänomistaja neuvoa hakemassa. Ostin hiljattain ulosmitatun metsäkiinteistön huutokaupasta. Tontilla on tehty puunkaatoa ilmeisesti viime syksyn myrskyjen jäljiltä, ja siellä on klapeja siististi pinoissa pressujen alla, ja lisäksi maassa on jonkin verran pöllejä ja siistittyjä rankoja.

  Miten käytännössä tulisi toimia noiden tontilla olevien jo tehtyjen puiden osalta? Kuka ne omistaa? Sekä hallinta- että omistusoikeus on nyt siis minulla. Yritänkö ottaa yhteyttä entiseen omistajaan (siis henkilöön keneltä ulosmitattu) ja kysyä tilanteesta, vai voinko siirtää puut muualle (varsinkin maassa makaavat rangat/pöllit) keneltäkään kyselemättä?

  En tarkalleen tiedä milloin ulosotto on astunut voimaan, jos sillä on merkitystä voin sen selvittää.

  Rahallisesti tämä ei ole iso asia, mutta mikä olisi käytännössä järkevintä.

 • Kalle Kehveli

  Ulosotossa otetaan haltuun kaikki mikä on rahanarvoista eli myös polttopuut sisältyi kauppaan.

  Sulli

  No ei oteta kuin se mitä halutaan ja tarvitaan.

  Visakallo

  Joka tapauksessa tässä on kyse enemmänkin positiivisesta ongelmasta. Metsän kätköistähän olisi voinut löytyä puupinojen sijasta autonraatoja, jäteöljynnyreitä tai kosketuksesta hajoavia kemikaali- ja myrkkypakkauksia mukanaan pelko maaperän saastumisesta.

  Jätkä

  Kyllä ne kaikki puut, jotka eivät ole kannossa kiinni, ovat irtaimistoa, eli jos on ostettu tila irtaimistoineen, niin se on siinä kaikki.

  Korpituvan Taneli

  Ilman mitään judiikkaa pitäisin kohtuutena että ne puut jotka on jo kasattu saisi tekijä vielä noutaa. Pykälien mukaan kai ulosoton jälkeen ei olisi saanut enää edes tuulenkaatoja sieltä korjailla, mutta Jospa tekijällä on kovakin tarve polttopuusta, niin antaisin kohtuuden mennä pykälien edelle.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)