Keskustelut Metsänomistus Metsäkeskus jo herännyt kuusettumisen tuhoisuuteen….

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 76)
  • Metsäkeskus jo herännyt kuusettumisen tuhoisuuteen….

    Koivun viljelyyn patistellaan ja aivan paikallaanhan tuo onkin. Kukaan ei tiedä kuinka kuusen tarina jatkuu ja rehevillä pohjillahan koivu tuottaa erittäin hyvin. Jopa alle 50v:n päätehakkuulle.
    Myös alkuunlähtö helppoa, ilman heinäämistäkin onnistuu.

  • Gla Gla

    Lehtipuussa kuorn vaurioituminen on yleensä vakava ongelma ja yllätyksiä voi ulla etenkin taimivaiheessa vioittuneen puun kohdalla. Mutta onko hybridihaavan laatuvaatimukset lahon suhteen tiukat? Eihän siitä sahatavaraa kuitenkaan tehdä. Ainahan on vaihtoehto kärrätä lahot energiaksi, kun hinnassakaan ei suurta eroa ole.

    Sinänsä lahoamisnopeus on kiinnostava asia nopeakasvuisessa puussa. Juurikäävän aiheuttama laho etenee kuusessa sitä nopeammin, mitä nopeakasvuisemmasta yksilöstä on kyse.

    jees h-valta

    En ainakaan ole kuullut tai nähnyt mitään erityiskriteeriä. Siinäkin sopimuksessa jonka olen alkuvuosina kasvatuksesta tehnyt on vain maininta pyrkiä mahdollisimman hyvään laatuun.

    Pähkäilijä

    Väriviallinen haapa on lumpattu tai laitettu energiapuuksi. Joskus ajoin metsurin tekemää haavikkoa josta saatiin kolmannes polttopuiksi lumppeina… Pahimmillaan oli metsuri jättänyt 12 metrisiäkin lumppeja, tehny niihin vain loven 3 metrin välein.

    Tosin tämä työmaa oli 10 vuotta sitten jolloin ei energiapuuta otettu tehtaalle erikseen, ajettiin polttopuiksi 12 kuormaa haapoja omaan käyttöön.

    Sinänsä koivu on parempi vaihtoehto kun enrgiasisältö on kuutiolle parempi.

    jees h-valta

    Tänään taas tuli vähän sukkela mieliala kun katselin Metsäliiton viestin tuoretta numeroa. Takuutaimikoiden perustamista mainostettiin kovasti ja aina ja vain kuusi oli mallintamassa. Ei mainintaa edes lehtipuusta! (Muuta kuin raivattavana.)
    Mahtaako takuuhalutkin häipyä jos sellaista ehdottaisi?
    On ison firman touhu kuin hevonen läpät silmillä painaisi.

    Itäsuomen Antti

    Ei kannata. Minä olen lopettanu uskomisen mihinkää mitä Valtion tai yhtiöiden edustamat julkaisut antavat ymmärtää.

    Kun katsoo sitä metsäpohjaa mihin meinaa uutta metsää rakentaa, niin saa oikean vastauksen. Jos hakkaa OMT pohjalta lahon kuusikon nurin niin jääkö paljoa vaihtoehtoja? Etenki jos mielii kasvattaa tukkipuuta..

    Jokainen tajuaa kyllä mitä pitää ja voi tehdä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos lahon aiheuttaja on juurikääpä, pitää kuusesta pidättäytyä. Kannattavuus koivukierrossa paranee kun laskee tulopuolelle juurikäävän hävittämisen metsiköstä sekä sen että koivikon alle saa ilmaiseksi seuraavan kiertoajan kuuset.

    Kaataja Kaataja

    Koivusta saa parhaan hinnan klapeina! Jos ei itse viitsi tehdä, ainakin täällä länsi-rannikolla koivut menevät hyvin kaupaksi klapin tekijöille.

    Puun takaa

    Kasvatettava puulaji kannattaa valita järki- eikä tunnesyillä.
    Jos paikka ei jostain syystä ole kuuselle sopiva, niin sitten kasvatetaan jotain muuta puulajia.
    Mihinkään kuusivihaan ei ole Suomessa aineksia, vaan päinvastoin.
    Tälläkin hetkellä esim. Stora Enso rahtaa tehtaaltaan Itävallasta asti kuusesta tehdyn liimapuun käytettäväksi puukerrostalojensa rakentamiseen.
    Korkeimmat 8-kerroksiset nousevat Helsingin Jätkäsaareen.
    Vastaavaa tavaraa aletaan varmasti tekemään täällä Suomessakin, kunhan investoinnit ehditään tehdä.
    Kuusen kysyntä tulee jatkossa kasvamaan, olen siitä varma.

    Gla Gla

    Klapin tekijä tuskin sen paremmin maksaa kuin hakettaja tai paperitehdas?

    jees h-valta

    Kyllä siinä kuusen menekki tosiaan pitää hurjasti kasvaakkin jos 80% metsistämme alkaa muutaman kymmenen vuden päästä tyrkätä kuusta markkinoille. Mäntyä täälläpäin nytkin ykkösenä halutaan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 76)