Keskustelut Metsänhoito Metsäkoneen kuljettajan työ

  • Tämä aihe sisältää 62 vastausta, 17 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten Avatarpetep toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 62)
  • Metsäkoneen kuljettajan työ

    Alasta kiinnostunut kyselee minkälaista on metsäkoneen kuljettajan työ käytännössä? Lähinnä näillä kokemuksilla ajokoneen kuljettajan työ kiinnostaa. Olosuhteet ja ympäristö olisivat minulle kuin tehtyjä, mutta mitä kaikkea muuta kuin itse ajohommaa työ sisältää? Pienet remontti ja huoltotyöt eivät ole este, kouran letkun vaihto jne. Joskus metsäkonemiestä puhutin, oli edellisellä kuormalla hypännyt tela pois paikoiltaan ja sen kanssa pimeässä pakkasessa värkännyt, jotta takaisin sen sai paikoilleen. Kokeneempi varmaan osaa vastata kuinka usein ja paljon vastaavanlaisia ongelmia on? Työajat, ei haittaa herätys aamu 5 eikä jos illasta menee 12. 2-vuorossa kait pääsääntöisesti tehdään. Miten menee palkkaus ja mitä silloin tehdään kun työtä ei ole, esim kevään kelirikkoajat ja samoin syksyllä kun vettä sataa eikä hakkaamaan päästä?

  • Vintta

    Joo ei kaikista ole metsäkoneenkuljettajaksi ja sen näkee aika nopeasti kenestä on kenestä ei. Mutta ehkä vielä joskus päädyn metsäkoneen koppiin.. Sain sieltä kuitenkin paljon oppia ja avautu koulun myötä paljon muitakin mahdollisuuksia työ elämää ajatellen.

    Metsuri motokuski

    Eipä juuri kannata katsella metsäoppilaitosten mainosvideoita. Niissä asiaa on siloteltu turhankin paljon. Metsäkoneen kuljettajan työ on loppujen lopuksi aika yksinäistä ja puuduttavaa työtä. Parin vuoden päästä loppuu viimeinenkin ammattin hohto. Työstä muodostuu normi ”auton -/ tavarankuljettajan ” tehtävä.

    Palkkaus ammatissa on linjassa tehtävän vaativuuteen nähden. Huonoja puolia työssä on pitkät matkat jonka vuoksi työpäivät muodostuvat enemmänkin yli 10 tunnin mittaisiksi. Talvikuukaudet ovat kiireistä aikaa ja silloin kehoitetaan myös viikonloppu töihin. Kesällä on hiljaisempaa ja kelirikkoaikoina jopa palkkaus loppuu kokonaan. Jopa kuukauden seisokit keväällä ja kahden – kolmen viikon syksyllä vaikuttavat vuotuiseen ansioon aika tavalla. Perheelliselle  työ muodostaa aikamoisen haasteen pitkien poissaolojen vuoksi. Lapsiperheillä tahtoo arjen pyörittäminen jäädä yksin vaimon harteille. Poikamiehelle / – tytölle työ sopii hyvin ja jos menojakaan ei paljoa muuta kuin vuokramenot niin voihan ne heikotkin ajat hoitua.  Asuntovelalliselle työ on haasteellinen koska tulorakenne on paljon kiinni vuodenajasta. Siinä pitää olla tarkkana että velanmaksukykyä löytyy myös hiljaisempina työaikoina.

    mehtäukko

    Jätkäpätkän edellinen kommentti selvitti.Tuolla fyysisen työnteon taustalla ja kokemuksilla on aika lailla selvä latu metsiin…!

    Jos ymmärtää vuodenaikojen vaihtelun rikkauden niin pään sisällä kuin iholla, työn jotkut ”haittapuolet” maisemakonttorissa töitä tehden jopa unohtuvat.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Metsäkupsa:

    Edellä Taneli listasi syitä miksi kuskit vaihtuu.Sen lisäksi taitaa olla yhä myös yrittäjiä,jotka eivät osaa kohdella työntekijäänsä asiallisesti.”

    Niin, olen minäkin monessakin yksityisessä keskustelussa sanonut, että ei meillä ole konekuskeista pula, vaan kunnollisista työnantajista sillä alalla.

    Kyllähän minä edelläkin yritin vihjailla että voisi olla muitakin syitä kuin luettelin. Minusta on sivusta seuraten monesti tuntunut siltä ettei välitetä juurikaan työsuojelusäännöksista, eikä myöskään työehtosopimuksista. Kaikki ei ole suinkaan aina rahasta kiinni, vaan työnantajan asenteista. Hyvällä työnantajalla jostain syystä tuloskin paranee. Pitkäaikaiset osaavat ja motivoidut työntekijät tekevät myös firmalle tulosta.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Metsuri motokuski

    Kerro mehtäukko mikä on se maisemakonttori. Aukon hakkaaminen johinkin rinteeseen vai nevalla ojien aukaiseminen ja harvennuksien teko ? Monella voi olla käsitys maisemakonttorista niin erilaiset. Viime yönä letkuremonttia ojitusalueella 10 asteen pakkasessa. Olihan siinä maisemia. Nyt alkaa olla hydrauliöljy herkyys sitä luokkaa että nahat lähtee käsistä.

    Elkää ihmeessä antako liian ruusuista kuvaa ammatista. Rehellisesti kun kertoo niin se lienee parasta.

    Tolopainen

    Kannattaa olla tarkkana öljynkäsittelyn kanssa. Saattaa tulla eteen ammatinvaihto,  jos saa pahat altistukset öljystä.

    Jätkäpätkä

    Pitkälti samat ajatukset työstä kuin Metsuri motokuskilla, seuraavaa en kuitenkaan ymmärtänyt? <span style=”color: #000000; font-family: CloisterOldStyleSB, Garamond, Times, ’Times New Roman’, serif; font-size: 18px; line-height: 22.2857151031494px;”>Työstä muodostuu normi ”auton -/ tavarankuljettajan ” tehtävä. Mitä perheellisenä työ ja vapaa-aikoihin tulee niin kuten sanoin tehtaassa 3-vuoro työssä kun on niin sitä on kaksi viikkoa kolmesta käytännössä pois kotoa. Sen yhden viikon nukut päivät ja muutaman tunnin jonka ”valvot” olet horroksessa, seuraavan viikon on väsynyt edellisestä ja puolestapäivästä iltamyöhään töissä, ainut viikko on aamuvuoro jolloin on elävien kirjoissa. Kylläpä siinä jää lapset ja koti vaimon harteille. Minua ei haittaisi herätä aamulla 4 ja olla 14-15 töissä tai mennä 14-15 ja olla puoleen yöhön, kunhan jokseenkin saisi johonkinväliin yöstä torkut ottaa, silloin se on säännöllistä verrattuna tehtaassa 5 iltaa, 5 aamua, 5 yötä systeemiin. Mitä maisemakonttoriin tulee niin onhan se vähän viihtyisämpää katsella hakkuuaukkoa, suota ja harvennusta, vesisadetta, räntäsadetta, aurinkoa, haistella vastakaadetun metsän vastustamatonta tuoksua, kuin katsoa 10 vuotta päivästä toiseen samaa harmaata betoniseinää tai punaista koneen kylkeä, työntömittaa, peltorit päässä nuokkuen. Mitä yksinäisyyteen tulee niin kyllä ne tehtaassakin on nopeasti nähty samat happamat naamat kaikilla kuulosuojaimet päässä, taukotuvassa 9/10 on naama puhelimen ruudussa, itse on se yksi ihmetteliä jota ei niin älylaitteet kiinnosta, ei sielläkään aina tahdo edes juttuseuraa löytyä.</span>

    Jätkäpätkä

    Heittipäs se ihmeellisiä merkkejä tuohon.

    mehtäukko

    Sanonpahan vaan, että jos Mm ei ole ymmärtänyt ”maisemakonttorin” käsitettä, mehtäukkokaan ei sitä rautalangasta väännä.

    Ja rautakanki on siihen liian lyhyt.

    Tolopainen

    Onneksi pääsin työelämästä pois hyvässä kunnossa. Veriarvotkin oli vielä viimeviikolla  samalla tasolla kuin nuorena. Tärkeintä työssä on omasta turvallisuudesta huolehtiminen ja että pääsee terveenä eläkkeelle. Jos työnantajanetu vaati voi varovasti töitäkin tehdä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 62)